380
Щастя нещастя. Орієнтовно Osho
Дуже багата людина хоче бути щасливою. Пробував все, але нічого не допомогло. Він відвідав багато святих і ніхто не допоміг йому. Хтось сказав йому:
- Побачити Мулла Насруддін. Він живе в такому і такому місті - він єдина людина, яка допоможе вам. Він забрав під дерево на околиці міста, пробиваючи на сонці. Насруддін:
- Я дуже щаслива людина - хочу щастя. Я не знаю, що це, і смерть. Чи можете ви допомогти мені? Як я можу бути щасливим? У мене є все світ може дати мені, але я невірний. Чому?
Мулла поглянула в цей чоловік і... це сталося так раптом, що багата людина не встигла зрозуміти, що сталося. Мулла атакував його, забрав його сумку і відірвав. Багатий чоловік, звісно, ran після того, як він знеболює:
до Він обдурив, він stole від мене!
Мулла знала розташування вулиць в місті, тому він зробив зігзаги, перетворюючи праворуч, потім зліва. І багата людина ніколи не трималася в своєму житті, і загинув і сльози, покинувшись на його щік, він збив:
- Я був робом, все, що я був відхилений, всі мої заощадження! Збережіть мене! Допомога
І перебігли натовп після них. У той же час він вже сидить в тому ж місці, де багата людина вперше зустрілася з ним. На багатому чоловічому коні стояли мулла під дерево. Багатий чоловік ще лікував і ховається від бігу. А Мулла повернув сумку. Багатий чоловік сказав:
- Спасибі Богу!
Він відразу заспокоївся і сльози щастя протікають з очей. Mullah Вона сказала:
- Шукаю, я щаслива. Що таке щастя? У вас був цей пакет протягом багатьох років і ви зрозуміли. Я повинен прийняти його з вас. Щастя є другою стороною нещастя. Саме тому щастя не повинно бути мети вашого життя, адже до тих пір, поки ви хочете щастя, ви будете нещасливими. А тим більше нещастя, що ви, щасливі, ви відчуєте ці кілька паркувальних моментів щастя.
Щастя не може бути метою, тільки щастя може бути метою. Щастя без використання; вона заснована на нещастях.