Як смартфони не допускають нас від життя

Іноді гаджети роблять нас більш продуктивними, але вони часто приймають свій час — неочищені, але небезпечні. Як виявити і запобігти його, пояснює життя блогера продуктивності Кріс Баілі.

Звісно, будучи на зв'язку сьогодні необхідно. І це навіть створює відчуття продуктивності: є багато більше стимулів у вашій роботі.

Але насправді, як багато досліджень показує, багатозадачність підмінює нашу продуктивність. Це просто не можна серйозно зануритися в роботу, якщо ваша увага обприскується між декількома речами одночасно. І смартфони досить відволікаються.

За три місяці я зробив цей експеримент: Я використовую свій смартфон протягом години. А потім експериментують з стратегіями, які зберігали телефон від прийняття занадто багато енергії над життям — але зберігають його на руці і підключалися в потрібний час.

Я хотів написати сермон про те, що ви повинні використовувати ваш телефон менше, іноді залишити його в домашніх умовах і т.д. Але замість того, я вирішив вивчити звички, які я розвинувся після експерименту, які дозволяють мені не відмовитися від мого телефону, але працювати продуктивно.

Ось деякі з цих методів.

1,1 км Обмін телефонів. Моя подруга і у мене є простий ритуал, який ми робимо, коли ми витрачаємо час разом: ми обміняємо телефони. Коли ми повинні бачити щось, зателефонуйте щось, візьміть картину, телефон знаходиться під рукою - але це не смоктати нас в її абіс. Це простий ритуал, і я не зроблю це для будь-якого іншого. І виявилося, що краще провести час разом і приділити увагу одному, не техніка.

2. Стратегічний режим польоту. Коли я їсть на обід, маю каву або напою з кимось, я відразу кладаю свій телефон в режимі польоту, щоб я не відволікав будь-які повідомлення і повідомлення. Я зроблю те ж саме щодня з 8 до 8 ранку до 8 ранку, щоб від'єднатися перед сном і заряджати після того, як я прокинувся. Я зазвичай дивлюся до цього обряду, оскільки це дає мені відчуття свіжості. Тексти пісень, а це означає: І люди відчувають, коли ви не просто спілкуєтеся з ними, ви даєте їм повну увагу.

3. У Прориви. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Ми відчуваємо себе набагато краще, коли ми відключаємося від нашого телефону під час простих заходів — коли ми перейдемо в касовому реєстрі, збираємось до найближчого кафе для чашки кави, або навіть поїдемо до ванної кімнати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Коли ваш телефон заповнює весь день, ви втратите його все. Звичайно, голодуючи на вашому телефоні і зробити щось з ним набагато веселіше, ніж нехай ваш мозок нічого не робить, але переваги його для всього декількох хвилин неймовірні.

4. "Поцілунки" папка. Створіть папку на телефоні, який зберігає всі додатки, які ви використовуєте з звички, не думаючи занадто багато – електронна пошта, Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat тощо. Я особисто не маю додатків електронної пошти на моєму телефоні, і видали всі сайти соціальних мереж, де я повинен витрачати час. Але я пішов в папку «несенс» Instagram і додаток для веб-аналітики з статистикою мого сайту. Ця папка є дуже корисним нагадуванням, що це просто не варто запустити такі програми.

5. Умань Вимкніть всі повідомлення. Вони завжди радують і дозволяють відчути не розлучення зі світу і роботи. Але часто повідомлення тільки створюють ілюзію продуктивної роботи. А коли ви берете свій час, ви робите менше. Глорія Марк Каліфорнійського університету, який досліджує увагу, виявляв, що коли ми постійно відволікаємось під час роботи, відновлюючи фокус після цього займає значний час - до 25 хвилин. Мій телефон не робить ніяких звуків, крім випадків, коли хтось називає мене. Після того, як більшість цих повідомлень явно не варто 25 хвилин, я міг провести серйозну роботу. (І я все ще бачу їх, коли я дивитися час на моєму телефоні.)

Ваш смартфон не може бути позбавлений вашого часу, але, швидше за все, варто взяти непропорційну частку вашої уваги. Це призводить до величезних втрат продуктивності. Зберігати телефон від витоку у ваше життя і ваша робота - це зусилля, які окупляться сотні.

Кредит Кріс Байлі