21.06. Чікаго відповімо на Eiffel. Напівмад Феріс

1893 р.

У Чикаго відбудеться 1893 Всесвітня ярмарок. американці, які все ще шукали в Європі з деякими зборами відродження, все ще думали, що це було час, щоб показати, хто був хто. І він повинен бути чітко продемонстрований, що Eiffel є невеликим придатком. Проведено конкурс на створення головної визначної пам'яті виставки за умови, що переваги американського способу життя і мислення стали чіткими для всіх за результатами порівняння Eiffel Tower-Chicago.
Прийміть довгий час з проектами був відверто кислим. З тих, хто завітав, не дуже поховавши гіпсу, запропонував розбити ту ж вежу. До того ж Джордж Феріс Іллінойс продемонстрував величезний колесний проект Феріс. Спочатку він бачив як жорстокий. Далі ми подивимося. Це не насильне. Але він божевільний. З крові накачали 25 танків в розробці креслень і специфікацій. Сам інженер. Я думаю, що це океї. Але дивний. Не має досвіду побудови такої радості. Діаметр - 80 метрів, вісь довжиною 14 метрів і діаметром 2. Плюс, має бути 36 каюти для 60 чоловік. Все важить понад 4 тис. тонн і все повинно обертати. Колеги перекручують пальці на своїх храмах і відступають в туман. Феріс не дає. І він б'є адміністрації. Добре, як бальзам - вони роблять рух з конем: робити, але гроші. Це не башта. Або знайти когось, хто хоче інвестувати. Ну, ви вгадали його. Він зробив. Вартість кварталу мільйона вічнозелених грошей (близько 6,000,000 за курсом сьогодні).
... Під час виставки пам'ятка відвідала близько півтора мільйона осіб, залишивши п'ятдесят центів з носа на касі. Точно, якщо ви варите все до - $ 730,000. Або 480 000 у верхній частині вартості. Не поганий Gesheft.
Я отримав його. Хто не бере ризиків, ви знаєте.
Колесо Феріс ще називають колесом Феріс англійською мовою. До речі, інше ім'я - "девіл", також прийшла з тієї ж виставки. Працівники важко вписали час будівництва, вони регулярно нахилилися, серед себе вони почали називати колесо «девіл». Смоктати...