Схизофреноген мама

Це тип матері, поведінка якого може призвести до шизофренії у дитини. У той же час сама мама, з точки зору медицини, здорова.

Я повинен працювати більше і більше з цими мамами. І тепер, що досвід накопичився трохи в цій темі, хочу описати це явище більш докладно з точки зору матері і дитини.

Нерідко вона є своєрідною і дуже турботливою матір'ю. вона знає багато, вона розуміє багато, вона має все під контролем. Висока тривожність змушує її думати через все до найменшої деталі. Що б не сталося, світ небезпечний.

Вона бачить свою дитину як майно, з якою робити все. Необхідність і бажання дитини ігноруються, не чули.

Така мама характеризується низькою критичністю або її повною відсутністю її поведінки і до реальності в цілому. Дитина повинна їсти, коли мама хоче. Він повинен спати, коли мама вирішує час. З ким дитина буде друзів / не друзів - мама знає теж. Дитина повинна відчувати, що любить мати.

Одна з моїх 13-річних клієнтів, мій мама, говорить це:

- Посмішка! Чому ти так сумний? Посмішка, я сказав! звуки, як замовити.

Коли дівчина намагається посміхатися (від страху, так що не викликати її маму ще більше), материнські держави:

до Що ви зацікавили мене! Не посміхатися!

Дитина в такій ситуації відчуває плутати, від якої не далеко не байдужість. Ця мати важко, незалежно від того, наскільки важко ви намагаєтеся.

Ця мама точно знає, що дитина повинна бути і що вона не повинна бути. І це буде дуже акуратно, але дуже наполегливо, щоб досягти такої відповідності. Будь-яке відхилення дитини від ідей матері призводить до розриву. Дитина відчуває її, лякається і намагається конформувати... за вартістю знищує власну особистість.

Розцінка або погрожнення дитини навчається з дитинства, щоб розповісти абсолютно все дорогою матір'ю. Дитина залишається під таким же загальним управлінням, коли він був у вугрі. Мати знає все про нього! Це єдиний спосіб життя.

І дитина?

Хто піклується? Це те, як мама “люби” її дитина. Вона знає, скільки вона любить її дитину! Дитина – це ціле значення його існування. Вона так пряма до дитини від народження і каже: "Ви тільки радість в моєму житті".

Як відчувається дитина?

Якщо ви попросите мати це питання, вона не буде навіть попросити дитину. Вона знає, що він щасливий. А хто вважає, що з такою матір'ю він повинен бути щасливим!

Так що дитина дійсно відчуває себе?

Давайте запитати його.

Вона 20 років і живе 2 роки від батьків. 2 місяці в терапії. Ось деякі її фрази:

Я відчуваю, що мій існування на Землі.

«Я втратив значення, я не маю. Я розсипаний як хліб, як пил по всьому світу.

"Я постійно відчуваю присутність моєї мами, її все-дивую око, якби вона сидів на плечі і критики.

"Я не можу розслаблитися, щоб падати. Я завжди повинен піти кудись, робити щось. ?

"Я пішов!" Я мій мама золотий іграшка!

Дитина такої мами відчуває себе всмоктується нею. В її силі!

Дитина хізофреногенної матері може бути дуже болючою. Від вірусних захворювань до тяжких - таких як епілепсія і шизофренія. При цьому важкі захворювання мають нетиповий курс, що тільки підтверджує психологічну природу їх походження.

Дитина хвора, щоб відчути межі свого тіла, відокремити від матері. Як мінімум через біль.

р.

У таких дітей, а потім дорослих, питання про існування і нестійкість піднімається край. Я там? А я пішов? Від думок про власну гідність, про питання існування людини до реальних суїцидних дій.

Такі діти шукають і знаходять екстремальні заходи, такі як паркур, парашут і, як, тільки відчувати своє існування, відокремити від своєї матері.

Татуювання, тверді пірсинги, теж. Визначте індивідуальні кордони.

У любові хизофреногенної матері немає місця для довіри і чутливості до потреб іншої. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Автор: Ірина Риженко