Людина віком від голови

«Агуючі організми шкідливі, тому що вони займають місце молодих організмів», - сказав німецький зоолог і еволюціоніст серпня Вейсман у статті, опублікованому в Oxford Clarendon Press 127 років тому. По суті, цей чоловік вперше розповів про світ, який старіння є результатом природного вибору і що всі живі організми запрограмовані, щоб загинути поступово.

З вченим аргументованою, погодженою, спробували половити на помилки і невідповідності наукової обґрунтування гіпотези. Але, безумовно, кожен, як його прихильники, так і супротивники, був об'єднаний страхом і ми з неминучого. Після всього, нічого страшного, ніж смерть і нічого більше не загиблого, ніж його повільний підхід до образу старого віку, який зморщує на наших обличчях, так як при бажанні показати світ, як довго ми блювотні.

Р

І я дуже боявся, теж. Він стає особливо хрусткою, коли я помітив сіре волосся в моєму волоссі - відразу я почав панікувати: Що робити? Що таке? Як не впадати жертви до природного вибору?

Тільки перспективні дослідження та розвиток вчених, залучених до боротьби з старінням (Aubrey de Grey не рахує тут, тому пробачте мене своїх шанувальників). Звичайно, важко вірити, що ви будете жити, щоб побачити момент, коли, завдяки біопринтуванню 3D, внутрішні органи можуть бути змінені в якості запасних частин, або вивчення голої тромболі щур допоможе створити еліксир молоді, але ви заспокоїте трохи.

Що я хочу сказати, що я просто фольго - Я хвилююсь про старіння в 27. Але це не так просто. Останні дослідження показали, що людина починає вікуватися в цьому віці. І починає процес відхилення від голови - нейродегенеративні процеси в ньому запускаються.

У 2009 році команда під керівництвом професора Тимофія Солагауза, директора лабораторії когнітивної агенції в Університеті Вірджинії, досліджувала когнітивні функції у зразках 2000 чоловіків і жінок віком від 18 до 60 років. Виявилося, що перші, м'які ознаки хвороби Альцгеймера, такі як труднощі запам'ятовують нововведені факти, зниження концентрації і здатність легко і швидко планувати речі, починають з'являтися в 27-30 років. Звичайно, не можна діагностувати тільки ці показники, але вони можуть служити сигналом, що людина схильна до цього захворювання.

Однак профілактика може врятувати від віку і психічного деградації - як це випадок з будь-яким іншим недугою, згідно деяких геронтологів, біологів, генетиків і нейрофізіологів.

З кінця 1980-х рр. концепція «сучасного старіння» отримала популярність у Заході, який щорічно або навіть місяць підтримується новими науковими виданнями, що говорить про те, що можна залишатися в звуковому розумі і твердій пам'яті, зберігаючи пластичність мозку і кількість нейромереж з використанням:

вивчення іноземних мов,
розв’язання математичних задач,
розробка нових комп'ютерних програм і гаджетів,
навчання для відтворення музичних інструментів та шахів,
водіння автомобіля.

В цілому, існує цілий перелік випадків, постійно поповнюється науковцями, з яких можна вибрати окупацію до вашої кришки. І я, розуміючи, що я вже перехрестив мій рубікон, також вибрав хобі – я буду освоїти нові гаджети, додатки, програмне забезпечення та всілякі корисні речі, що з'являються в Інтернеті. Я уявляв, як я став передовим бабусям, ходити з онуками на прогулянках через віртуальні світи і дати поради про те, як побудувати відносини з улюбленими андроїдами і геміноїдами.

Дуже приємно мріяти, хоча зрозуміло, що профілактика не є панацеєю для сенільної деменції, адже ризик її виникнення асоціюється не тільки зі ступенем тренування мозку, але і з генетичною схильністю, розладами клітинного обміну.

Однак, якщо ви не впадете в хістерію, але намагайтеся відкласти початок старого віку в способах відомих сьогодні ви можете жити повністю і дуже цікаво - перш ніж приходить Альцгеймер.

Кредит: Альона Лесняк