Що потрібно знати про норму

Ви дізнаєтесь, коли ви зрости, і ви дивитеся, чому не сказали цього в 1-му класі?

Ця крива є просто таким чином:

Кожен біолог, хімік, фізик, математик, економіст, соціолог Будь-який, хто намагається з'ясувати пучок випадкових даних. Він має дуже простий зміст: якщо ви займаєте багато об'єктів — скажете, 100 різних стаканів — і вимірює, наприклад, їх обсяг, середня чашка буде найбільшою. Тим, хто менший і менший буде відповідати трохи менше. І дуже маленький і величезний - буде тільки кілька штук.

Якщо ви приймаєте 100 слонів і ви подивитеся, наскільки великі вони, ви отримуєте те саме: є багато середні слони, є багато гігантських слонів і маленьких слонів.

Якщо ви берете 100 хлопчиків і виміряйте свою висоту, або скільки цілей вони забивають, або скільки великих сортів вони доводять додому, вгадайте що?

Якщо ви берете 100 дівчат і попросіть їх, які розміри вони зношуються, скільки акне вони мають на своїх лобі, скільки проблем математики вони можуть вирішити, що ви думаєте, буде результат?

Це крива. Дуже часто буває. Властивість, яка залежить від багатьох незалежних чинників — висихання, прищів і математики — більшість людей будуть середні, але деякі, які повні, мають більш-менше. Часом більше, іноді набагато менше.

Але що я хотів почути в 1-му класі - назва цієї кривої. Це називається «нормальний розподіл». й

Цей дистриб'ютор, відповідно до якого хтось не знає, як грати на футбол, хтось не отримує A географією, хтось має акне повну, деякі багатоповерхівки п'яти цифр у своєму розумі, хтось пам'ятає сторінки тексту з одного погляду, хтось поєднує його всі і струпи. І це не добре або погано - це нормально.

Я хочу, щоб я сказав це на п'ять або навіть раніше, коли я навчив, як сказати "хелло" і "хто вам". Бажаю, що ми всі сказали це п'ять. Ми не можемо «заморожувати» і «заморожувати» один одному (і для себе) і не «проти» з «двох» (і для себе!).нормальнийй Нормальний, дружній розподіл.

Аліса Шаймер спеціально для Веб-сайт

Ілюстрація для попереднього перегляду: Нікуліна Тетяна/shutterstock.com

www.shutterstock.com/pic-414641503/stock-vector-vector-cartoon-image-of-a-funny-brown-cockroach-with-antennae-and-six-legs-standing-and-smiling-on.html?src=pp-photo-415194622-h6RUcBMoKpSV_jwYIW5x3A-7