Шість-годинний робочий день стає більш популярним у Швеції. В останні роки роботодавці експериментують з меншими годинами в надії підвищення ефективності. І цей метод працює!
Веб-сайт публікує деталі.
«Я думаю, що восьмий робочий день не є ефективним, оскільки люди думають. й— коментує Лінус Фельдт, керівник компанії з розробки додатків Filimundus від Stockholm. Забезпечити концентрацію на певних задачах протягом восьми годин дуже складно. Щоб вижити такий робочий день, ми вже беремо перерви і відволікаємось. Але все ж після роботи мало часу для особистого життя.
Філімундус переключився до шестигодинного робочого тижня минулого року, і люди не припинили співпрацю з їх трудовими обов'язками з тих пір. Співробітники просто радять витрачати менше часу на соціальні медіа та взаємодії з обличчям, а частина тижневих зустрічей була скасована.
«Я відчуваю, що це стало простіше орієнтуватися на важливу роботу, з достатньою кількістю енергії, що залишилася в кінці дня. й- каже Фельдт.
Ця компанія не єдина. Брат, інший технологічний стартап, перейшов на той же режим три роки тому. Для них головною перевагою стала те, що вона допомагає наймати і зберігати співробітників, голова компанії писав у блозі:
Якщо ви звикли витрачати час на вашу сім'ю, граючи спорт або просто готування вдома, ви не хочете знову втратити привілеї. Ми віримо, що це дуже важливо, щоб зупинитися у нашій компанії. й
Те ж саме відбувається в державному секторі. Останнім часом експеримент був проведений, в якому медсестри в державному будинку запрошують переключати на шестигодинний робочий день, зберігаючи однакову заробітну плату. Звичайно, було витрачено більше грошей. Але ті витрати були позбавлені кращого догляду за хворими, оскільки медсестри не так втомилися.
через rusbase.com/story/6-годинний робочий день/