Курт Воннегут Промова в Массачусетському інституті технологій

Шановні випускники!

Якщо я можу дати вам лише одну пораду для майбутнього, це буде про сонцезахисний екран. Користь їх використання були перевірені науковцями, в той час як інші мої рекомендації не мають більш надійної основи, ніж власний плутаний досвід.

Насолоджуйтеся енергією і красою вашої молоді, поки ви не любите життя. Довірте мені, 20 років відтепер ви подивитеся на ваші фотографії і пам'ятайте про те, що ви не можете зрозуміти прямо зараз. Як багато можливостей були відкриті для вас, і як казково ви насправді подивилися. Ви не зважите, що ви думаєте, що ви робите.

Не хвилюйтеся про майбутнє. Або добре, хвилюватися, але знаю, що ці турботи є ефективними як намагатися вирішувати алгебраїчне рівняння жувальної гумки. Реальні неприємності у вашому житті - це речі, які ніколи не доторкнулися до вашого неспроможного розуму, наприклад, приймаючи вас сюрпризом в чотири годину на типовому вівторок.

До чогось кожного дня, що вас лякає.

Сінг.

Подбайте про серця інших.

Не приймаєте тих, хто байдужий до серця.

Пам'ятайте, щоб чистити зуби.

Не витрачайте час на заздрість, іноді випереджаєте, іноді ви заздряєте, гонки довга, і в кінці дня, ви тільки проїдете за собою.

Пам'ятайте, що компліменти, які ви отримуєте, але забути, і якщо ви досягнете успіху в ньому, розкажіть мені як.

Зберігати старі листи, відкинути старі банківські заяви.

Витягувати періодично.

Якщо ви не знаєте, що ви хочете зробити з життям. Найцікавіші люди, які я не знаю, як вони хотіли жити своє життя, з деякими з найцікавіших сорок-років, які я знаю досі не знаю.

Консум кальцію. Подбайте про ваші коліна, ви пропустите їх, коли вони не зможуть.

Може бути, ви будете одружені, можливо, не. Можливо, у вас є діти, можливо, ні. Може бути, ви будете розлучення на сорок, або, можливо, ви будете танцювати маленькі кокче на ваш сімдесят п'ятий ювілей весілля. Що б ви не знали, але не помилитесь. Ваш вибір, як і всі інші, є пів шансу.

Насолоджуйтеся своїм тілом, використовуйте його стільки, скільки ви можете, і не боятися того, що інші люди думають. Ваше тіло є найкрасивішим інструментом, який ви ніколи не будете мати.

Танець, навіть якщо у вас немає ніде зробити це, але ваша вітальня.

І не читайте журнали про гарне життя, вони тільки змусять вас відчуватися.

Симпатія до ваших дробів, вони найкращі зв'язки з минулими і найбільш ймовірні, щоб бути з вами в майбутньому.

Зрозумійте, що друзі приходять і йдуть, але кілька дорогоцінних речей, щоб триматися. Зробіть всі зусилля, щоб містити проміжки в географії і житті, адже чим старше ви отримаєте, тим більше вам буде потрібно людей, які ви знали, коли ви були молодими.

В Нью-Йорк (або Москва), але залишити його перед тим, як зробити вас міцним. Живіть на острові Балі, але залиште його до того, як він робить вас м'яким. І, по суті, подорожі.

Прийміть кілька невиправданих прав: Ціни піднімуть, політики обдурять на своїх дружинах. Ви теж вирощуєте старий, і як ви зростите старий, ви будете фантазувати, що коли ви були молодими, ціни були розумними, політики були благородними, і діти поважали своїх старих чоловіків.

Повага ваших старих людей, ви ніколи не знаєте, коли вони будуть йти назавжди.

Не чекайте нікого, щоб забезпечити вам. Можливо, ви маєте інвестиційний фонд, можливо, у вас є заможливий дружина, але ви ніколи не знаєте, коли кожен з них може залишити вас.

Не експериментуйте занадто багато з вашим волоссям, або до того часу, що ви заробите, вона буде виглядати восьмою.

Ми залишимо в будь-який день, але важливо триматися до кінця, повіривши щось. Це найбільша труднощі, тому що нічого не варто вірити.

Це поради, дорогі випускники. Але будьте обережні і пацієнти з тими, хто дасть їм, порада - це форма ностальгії, спосіб віджимання минулого з сміття, пофарбувати нерозкладні моменти зі свіжими квітами і переробити його на щось дорожче, ніж це було. Але той факт, що сонцезахисні окуляри дійсно зберігають вашу шкіру від опіків, перевірених науковцями, тому сміливо відчуйте.