У Китаї знайшли найбільшу комаху в світі

У четвер новинне агентство Xinhua розповів про світ, який величезний інсекційний з довжиною понад 62 см був знайдений на півдні Китаю, визнаний ентомологами як найдовший комах у світі. На експедицію, яка була названа Фриганістрія, була виявлена співробітником Ентомологічного музею Західного Китаю Жао Лі.

Серед всіх відомих комах, з яких вже 807625 видів, найбільші нові види паличок. Попередній запис довжини належить до Малайзійської палиці, знайденої в Малайзії 2008 – 56.7 см. Музей натуральної історії Лондона.

Жао Лі заявив, що він сподівався зустрітися з 1998 року, коли, в той час як на експедиції в Гуандсі, він почув від місцевих жителів про гігантську палицю більше половини метра довго, а товщина індексного пальця людини. Лі поважав історії, але тільки вдалося побачити інсектне життя після 16 років.

«На ніч 16 серпня 2014 року я збираю зразки комах на 1,200-метровому-високій горі в Любі, Гуандсі, коли я раптом помітив темну тінь, яка виглядала як дерево, - сказав Лі. Коли я пішов ближче, я був шокований поглядом комахи і його ніг до тих пір, як власне тіло.

Лі взяв комаху до свого музею. Він прокладав шість яєць, які скоро захопили. Найменша серед новонароджених комах досягла довжини 26 см. Підготовлений науково-практичний збірник наукових праць для видання. На даний момент було знайдено близько 3000 видів паличок.

Джерело: geektimes.ru/post/275430/