Laziness - знак генія. 4 типи лінь і ви повинні боротися?

Якщо ви хочете зробити щось, але не хочете. лаціна.

Laziness іноді настільки сильний, що людина дає і обіймає її. Laziness є омніпотентом і омні, вони кажуть, що вона народилася до нас.

Laziness часто називають найбільшим віце-прем'єром людини, але це дійсно погано? Давайте розберемося.

Що таке лазіна?

За словами В.І. Даля, це: «Реверсія з роботи, від роботи, окупації; нахилу до сліпості та параситизму. й

По суті, ліньство це явище можна вважати значно ширше.

Розглянемо кілька основних варіантів прояву лізису:

Лазнес як недолік мотивації, коли ви не розумієте своє призначення

Є категорія людей, які не мають призначення в житті, вони йдуть з потоком, живуть тільки на сьогодні.

З літературної точки зору, це типовий Обломов, характер Івана Гончарова з роману «Обломов», частина трилогії «Осоння історія». Для тих, хто не прочитав цю книгу, я розповім вам трохи про це. Роман розповідає про життя Ілліча Обломова. Він живе з рабом в Санкт-Петербурзі, практично не залишає будинку і не виходить з дивана. Він не працює в будь-якій діяльності, але тільки мріє про затишне і серене життя в рідній садибі Обломівка. Не проблема може перемістити його з його місця.

Пам'ятайте, як в пісні «Драв» Ленінградського гурту «І я не ходжу до роботи і слухаю радіо, але Бог дасть мені напій і їсти. й

На підсвідомому рівні немає мотивації. Іноді в критичних випадках людина може змусити себе робити щось, але це дуже рідко.

Ви думаєте, що це все жарт і навмисне перебільшення?

У мене є друг, типовий Oblomov. Він виріс в багатій сім'ї, щоб жити добре, він викладав велику ногу, але щоб заробити, alas, ні. Пройшов час, хлопчик виріс, закінчив технікум ... і висунув його батькам для рефінгу, щоб забезпечити йому і викликав його паразита. Після цього були такі оповідання, які принаймні напишіть Обломов 2.

Він не працює в будь-якому місці, він просто працює. Не хочу найняти його офіційно, тому що він не виконує своїх обіцянок і не дотримується трудової дисципліни. Якщо гроші падають, він кидає його на перший день, навіть якщо ця сума становить 50 000-100 000 рублів. У той же час, дуже незрівняний, може легко забути велику кількість грошей або цінностей десь.

Після того, як він спробував отримати хорошу роботу з гідною зарплатою, ми мали цікаве спілкування. Він мав приїхати на роботу з 8:00 до 20:00, і він, безумовно, не прийшов на обід щодня. Коли запитав, чому він домовився до таких умов, якщо він не міг працювати так рано (він живе в області і любить спати), він відповів: «Я погодився на заробітну плату, а не роботу. й

На прикладах.

Людина дуже впливає на навколишнє середовище і суспільство, в якому він виріс. Людина, яка виросла в невеликій родині, вважає таким життям нормою. У Радянському Союзі було таке «робочий клас». Після закінчення 8-го класу загальної школи освіти він пішов на завод, кожен день він отримав на заводський ріг і тому день після дня протягом усього життя.

Є багато таких історій, в тому числі в Москві. Така людина може мати дружину (люда), дітей, невелику зарплату в державній організації, кімнату в гуртожитку. Люди звикли до цього життя, що не хочуть нічого змінити. Ніщо псує людей, як стабільна невелика заробітна плата, вони знаходяться в зоні комфорту і не хочуть нічого змінити. Що робити, якщо воно гірше?

Що ви хочете? З Oblomov все зрозуміло, що тут, як кажуть, «в сумці і стилетто». З другої категорії більш складними, тими, хто виріс нижче лінії бідності, вихованці або в «поганому районі» часто мають сильну мотивацію, щоб зробити своє життя, або принаймні життя своїх дітей, краще. І ті, хто виріс в зоні комфорту, більш складними.

Порада:

Лазнес як оборонний механізм.

Laziness є дуже ефективним механізмом рефінгу, щоб зробити роботу, що не буде корисною. Якщо тіло постійно працює в режимі енергозберігаючого руху, мобілізуючи цю енергію при необхідності.

Ви ніколи не побачите дику боу, яка працює весь день, а потім говорите, мені потрібно сісти, я втомився. Сьогодні було дуже багато.

Laziness виникає, коли ви не розумієте, чому робити конкретну роботу, коли мета не надихає. Коли мета, яку ви намагаєтеся досягти, є важливим для вас, не існує сліду за лазіною. Ви готові працювати протягом години без перерви їжі і сну.

А якщо ви відчуваєте, що ви повинні зробити, але не хочете виїхати з ліжка для цього, то перегляньте призначення цього заходу. Чи дійсно важливо для вас?

Ще один аспект не хоче зробити щось не має чіткого розуміння того, що робити. Так, іноді ви відкриєте менеджера з бурштину, де є багато зайвих завдань, подивіться його, зважте і закрийте його. Ви коли-небудь робили це? Або намагатися зробити одну річ і відволікати весь час. Проблема тут полягає в тому, що мозок не розуміє, що робити і намагається перейти до іншого завдання, яке більш зрозуміле для нього.

Якщо ви не подивитеся на них принаймні один раз на добу. Величезна кількість виконаних завдань дозволить вам і не сприяти продуктивній роботі.

Всі люди різні, ви не можете створити один універсальний метод для всіх. Якщо ви сказали, що виготовлення до списку, тверде прибирання часу, томатна техніка (Pomodoro) та інші популярні речі круті і masthav, не вірити це! Спробуйте протягом місяця і подивіться, якщо він підходить вам або ні.

Якщо список не є вашими, то хороший спосіб, щоб початися, щоб подумати ввечері і визначити, які завдання 5-6 принесуть вам найкращі результати завтра і фокусуватися на них вранці.

У другому випадку допоможе розкладання цілі. Вам необхідно розбити мету на етапи, які ви та інші виконавці розуміють. Наприклад, для проведення досліджень ринку є чітка мета? Для маркетолога, звичайно, і для новачків необхідно додаткові пояснення, контрольний лист необхідних дій.

Цікавий приклад психотерапевта Н.В. Карагіна

Уявіть, що людина ледачий, щоб зробити спорт. Чим більше ваги він отримує, тим важче, щоб ходити і тим менше ви хочете пересуватися. Що відбувається, якщо ви прибрати таку «запобіжність» як лінь? Він втратить вагу, ставить передп'яттям, стане більш привабливим і навпаки секс почне показувати інтерес до нього.

Це може бути проблема. Якщо він привертав увагу і відносини, то вам доведеться будувати ці стосунки, опанувати нові ролі. Або може статися, що зв'язок буде недовго, і потрібно мати міцність і стійкість, щоб вижити поділ. Багато людей так бояться випробувати такі ситуації, які не починають відносини набагато безпечніше і зручніше. І ось мій спорт =

Laziness - знак генія.

Працівник Лази – хороший працівник, право?

Багато людей, ймовірно, не перевірте мене, але є багато правди.

Річард Кох, у своїй книзі 80/20 менеджер, розповідає історію німецького поля Маршал Еріх фон Манштейн, учасник Першої та Другої світової війни. На чолі з бліцкригом, який швидко підкорив Францію, а потім командував XI армію Вермахту, успішними діями в Криму проти радянської армії, кульміновані в захоплення Севастополя в червні 1942 року.

Манстайн поділив своїх офіцерів на чотири категорії, згідно з їх розвідкою, ступеністю, непристойністю і лізією.

1,1 км Перша група
Ці затишні та припливні офіцери. Залиште їх самостійно, вони не завдають шкоди.

2,2 км Друга група
Вони є інтелектуальними та твердими працівниками. Вони роблять відмінні співробітники, від яких навіть найменші деталі не втечу.

3. У Третя група
Життєрадісні ідіоти. Ці люди небезпечні, вони навантажують всіх з абсолютно непотрібною роботою. Вони повинні бути зняті на місці.

4. У Четверта група
Смарт шлаки. Ці люди заслуговують найвищі позиції.

Таким чином, в самому серці не існує, але дуже корисно в поєднанні з високим рівнем інтелекту.

Відомий британський філософ і громадський діяч Бертрананд Руссел сказав:

«Для щастя і благополуччя через організоване скорочення роботи. й

Як зробити це? Насправді, у нас є багато часу, більше, ніж достатньо. Ми просто проводимо його на захоплюючу боротьбу з «проблемами» і безглуздими зустрічами.

Думка матриці Есенгаур.

Ах. Важливі невідкладні питання.

Ці випадки горіння, коли потрібно відмовитися від все і почати згасання вогню. Краще не привезти речі до цієї держави. Коли ви успішно завершите важливі і термінові завдання, ви відчуваєте стрибок сил і багато різних емоцій - радість, гордість, задоволення від виконаної роботи, але це займає багато зусиль і неможливо довго працювати в такому режимі.

Б. Нехірургічні та важливі питання.

Поточна (планована) робота, ця категорія також включає планування бізнесу, навчання, розвиток та все, що наблизить вас до досягнення мети. Якщо ви запускаєте випадки в цій категорії, вони можуть піти на квадрат А, і вони повинні бути виконані в режимі часу.

Супутникові та неімпортні.

В основному, це певна робота, яка не є частиною ваших обов'язків. Ця робота в жодному разі не призводить до бажаної мети. Довгий перебування на цій площі шкідливий. Важливо не плутати в цьому квадраті, щоб зробити речі на площі А (імпортант і терміново).

Д. Нержавіючий і неімпортний.

Це речі, які можна відмовитися, оскільки вони не додадуть бажаного повернення. Це перегляд телевізорів, порожніх розмов, безглуздих інтернет-серфінгу, соціальних мереж (якщо ви не є SMM-фахівцем), надання всіх видів послуг і рішень, які не пов'язані з вашими безпосередніми цілями.

Щоб бути максимально продуктивним, спробуйте зосередитися на квадраті B. Наприклад, у мене є шматок паперу на моєму столі, де ця матриця малюється і я періодично запитую себе: яку площу я в?

Розумні і мережні люди, як правило, дуже креативні люди. Подаруйте їм свободу, і вони пропонують безліч нестандартних і оригінальних рішень до проблеми з однією метою – зробити завдання максимально швидко і з мінімальними зусиллями.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Що робити це і не потрібно?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Без достатньої мотивації мозок починає сильно протистояти виходу з зони управління, оскільки це загрожує її великими втратами енергії під час розвитку нової діяльності.

Чим більш розумним є людина, тим більш вміло він змушує себе і іншим. Я використовував для встановлення SMART мети, але потім я обгрунтував себе і відмовлявся виконати ціль тільки тому, що вона не проходить SMART, і відповідно до такого екзотичного критерію, як «органіка мети», його актуальність (релевант).

Так само буває, що ми не виконуємо поставлене керівництво завдання, тому що ми вважаємо, що це завдання неправильно або просто ступеню.

Як подолати опір?
1,1 км Позбавити мету, розбити його на прості кроки.
2,2 км Враховуйте, що виконання цієї мети дасть вам.
3. У Увімкніть роботу в гру і створіть винагороду для завершення кожного кроку.

У статті не буде завершено, якщо я не говорив про останній тип лінь.

Лазність як зовнішній прояв втоми.

Іноді, незалежно від того, що відмінна ідея, немає бажання робити все.

Це не означає, що ця мета не важлива для нас, просто іноді потрібно відпочивати. Я пропоную коротку екскурсію в езотеризм, щоб зрозуміти, чому енергія іноді залишає нас.

Відсутність фізичної активності

Навіть якщо ви займаєтесь тільки інтелектуальною діяльністю, фізична активність необхідна, принаймні вправа вранці. Як кажуть, «без фізичного навантаження не тільки організм починає згорнути, але і справа». Зменшення тонусу м'язів, організм не може впоратися з накопиченими токсинами, в результаті синдром хронічної втоми. Ви не працювали, ви не робили. Не фізичний, без емоційних, без розуму.

Відсутність емоційного стресу

Ви думаєте тільки міцні жінки дивляться мильні опери і шоу?

Я хочу розчарувати вас, це не завжди справа. Ми не дивитися Кубок світу, тому що ми не можемо жити без кулі. У цьому випадку ми будемо працювати над стадіоном. Ми всі потрібні різні емоції.

Іноді ми одягаємо від нестачі негативних емоцій, головне не заливати ці емоції на інших людей. Краще дивитися фільм або читати книгу, яка викликає різноманітність міцних емоцій, просто не намагатися їм на себе - це не ваше життя. Я зазвичай дивитися арт-хаус в кінотеатрах, авторських і фестивальних кіно, переважно драм. Ви сидите там, ви хвилюєтеся, але ви усвідомите, що це не має нічого спільного з вами. І не пам'ятаєш.

Деякі люди люблять дивитися новини і політику для того, щоб кинути нерви. Тим не менш, все добре в модерації, не переборщити його, інакше ви ризикуєте стати грою і втратити.

Відсутність інтелектуального навантаження

Незважаючи на те, що ми зіткнулися з величезною кількістю інформації кожен день, відсутність інтелектуального навантаження – це особняк сучасного світу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Навіть найменші труднощі викликають велике напруження і подразнення.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Вам потрібно скористатися для навчання з вашого досвіду, а не з книг. Не плутайте багато інформації з мисленням. Необхідно використовувати такі інструменти, як аналіз, синтез, аналогії. До читання завжди запитайте себе: чому я прочитаю цю інформацію? Як використовувати його в житті?

Недолік інтелектуального навантаження знижує кількість нейронних з'єднань в мозку, що є однією з причин старіння, захворювання, депресії, ослаблених пам'яті і зменшення сили волі.

Деякі радять займатися шахами, вирішувати головоломки та скан-слови. Це звичайно корисно, але в першому випадку ви розвиваєте логіку, а в іншому випадку ви розвиваєте пам'ять. Тут немає нейронного з'єднання. Нові зв'язки виникають тільки з розвитком нових навичок і рішенням непривабливих завдань. Все це рясно надається тим, хто намагається якісно змінити своє життя і вийти з зони комфорту.

Не плутайте зв'язок і свічку.

Laziness не завжди викликаний лізією. Іноді людина просто не має мети, він живе безперечно, не розуміє призначення його існування. Він не робить нічого, і він добре з ним.

Резюме.

Отже, давайте взяти акції. Laziness - це дуже крута річ, створена сотні років тому і відмінно працює механізм, але це ефективний тільки в поєднанні з високим IQ.

Іноді поведінка людини виглядає як лінь, але це не так. Розумна людина спочатку обирає найбільш розумний, відповідний і ефективний спосіб виконання, а потім починає завдання, бо знає, що 80% будь-якої роботи можна зробити на 20% від часу. Ми не вважаємо досконалості тут.

Як правило, люди не асоціюються з метою і затишністю, але прагнення знайти найкраще рішення, яке вимагає мінімальних зусиль, є найбільшою формою затишку.

Насолоджуйтеся життям, але не забувайте про те, що лазність відрізняється. Не даруйте своїм провокаціям.

Автор: Дмитро Грачев