Головна Догляд за здоров'ям: 8 місць Майже кожен робить

Веб-сайт Це один з найважливіших статей, які іноді зберігають життя. Описаних помилок і помилок в першій допомоги набагато частіше, ніж ми можемо уявити. Поговоріть автора. Я пішов вперед. Ця публікація містить інформацію про те, що не робити. Чому я пишу цю посаду замість першого повідомлення? Є два причини Тома. По-перше, я не акредитований інструктором. По-друге, я вважаю, що перша допомога повинна бути навчена в спеціальних курсах з практичним навчанням, періодом.

Мета посту – «зброджувати масу» тільки основне правило першої допомоги. Не шкодуйте.

Перш за все, чому перший і не перший? Медична допомога - первинна діагностика, призначення лікування та подальше управління пацієнтом. Перше, що навчається в курсі. Це, що допомагає «дотримання» потерпілого перед приходом лікарів, після чого він плавно перетворюється в пацієнта.

Так, які помилки найбільш поширені?

1,1 км "Осінній чоловік повинен підійти." На жаль, ця помилка виконана багатьма різними ситуаціями. Девер людина падає - на сходи або в його коридорі, розфарбовуючи або з якого походу, натовпу людей / родичів відразу тягне за собою. Ви не повинні робити це. Ось чому.

Ви коли-небудь дивилися, чому падає людина вкрай повільна протягом декількох секунд, як якщо він сповільнився? У перші секунди після падіння організм проводить найбільш примітивну «діагностику» власної держави, а саме: робить щось боляче занадто багато? Збираючи людину різко, можна посилити можливу травму. Краще сидіти поруч з вами, швидко подивіться на потерпілий (дивитися, якщо немає крововистих подушок) і через кілька секунд (коли мозок «відключається від діагнозу» і «вчителям в реальність») запитують найбільш примітивне питання: де це болить? А скільки?

Якщо для звичайної осені різкий підйом загрожує загостренням травми, то для розфарбовування, різке прийняття вертикального положення знову загрожує розфарбовуванням.

Прогулянка по місту. Він втратив свідомість, впав, і практично відразу прийшов до своїх почуттів. Він практично відразу піднімається і ... кров різко заливається від голови через різкі зміни положення тіла - і наша жертва знову втратила свідомість.

Якщо людина знала, спочатку залишить його лежачи, де він впав. І коли він прокине, нехай йому сидить, навіть на тих же сходах, де він впав. У разі розфарбовування краще дати людині оцінку, чи тримається його ноги зараз або ні.

2,2 км «У разі нещасного випадку, жертва повинна витягти з автомобіля» Показання до витягування потерпілого з автомобіля є тільки одним. Якщо ви впевнені, що автомобіль зловить вогонь / вибух, тобто якщо є загроза життя жертви. У всіх інших випадках потерпілий не торкається в машині. Ви можете стояти поруч з ним і просто говорити, це допоможе людині більше.
В цілому, в усіх ситуаціях, де немає прямих ризиків для життя, ми не доторкнумося до жертви з місця.

3. У «Під час захоплення потрібно дотримуватися щось між зубами потерпілого». По-перше, суди не тільки через епілепсію. Але це безперечно.

По-друге, відштовхуючи щось в зубах людини під час захоплення, ви ризикуєте розбити об'єкт, який є голодуванням, зубами людини і отримувати один-два трохи пальці. У деяких випадках, коли люди були спокійно і ненав’язливо перетворені в пародію Джокеру, виштовхуючи ніж у зуби.

Все, що ви можете зробити, якщо ви бачите людину в суді, щоб сидіти біля голови, покласти щось м'яке під ним, акуратно взяти голову жертви своїми руками в храмовому районі, а також акуратно повернути голову трохи на боці.

Чому ми робимо це?

Ризик ковтання мови під час атаки досить невеликий.Тут можна сміливо порубати на слину або блювоти людину. По дорозі, після захоплення, потерпілі, як правило, думають важко і можуть практично відразу ж заснути - не потрібно боятися цього. Ми називаємо амбулаторію, а жертву передається так званому «стабільний бічний положення». Це виглядає так.

Чому він? Ніжна ніжка і рука не дозволяють людині повністю перетворювати на живіт, він зможе вільно дихати. Рука, розміщена під головкою, забезпечує деяку відстань між головою потерпілого і підлогою, щоб якщо вона починає сльозитися - так, ми прочитали вище, вона не подрібнить блювотою. І в цьому положенні кожен може змінити будь-який. На курсах проведений експеримент. Інструктор з його 110 м'язової маси Я з моїм непоправним 60 кг перетворився з задньої частини в стабільну бічну без проблем.

Детальніше про захоплення. Так, "О, це не мій перший раз, це океї, я збираюся." Відчуття нестійкого, наступний може статися в день або хвилину. Це єдиний час, коли винапляскване Потерпілий повинен чекати швидкої допомоги.

4. У «Якщо людина має щось з серцем, дайте йому нітрогліцерин». Це також поширене неправильне. По-перше, спектр серцево-судинних захворювань, що падають під категорію «утрьох з серцем» - кошик і невеликий кошик. По-друге, не існує багато умов в цьому великому списку, в якому допоможе нітрогліцерин. Легко болить. Плюс, навіть якщо нітрогліцерин потрібен зараз, вам все ще потрібно зрозуміти дозування.

В принципі, В цілому «серці» ніколи не даються ліки від Вашого мішка під егідою того, що «поганий відверт і допомогло їй. й Будь-який, хто має проблему в цій області, зазвичай несе ліки з ними. Ви можете допомогти людині отримати таблетки, знайти щось, щоб пити їх, і викликати швидку допомогу.

5. Умань “Ви можете виправити це самостійно” – так. Випаювання, але ви можете. Про нас Для того, щоб визначити, чи знаходиться він або перелом - неможливо без рентгенівських променів будь-яким чином. Тому з чимось, що здається більш підозрним, ніж синус, ми йдемо до травматології.

6. Жнівень Зв'язки слід мити всередині і видалити всі зайві сміття. Потрібно вірно - але тільки для відносно неглибоких луків / фігур / садинів. Для глибоких і великих правил досить суворі.

По-перше, пам'ятайте про молитву: Ми не беремо нічого з рани, не вносимо нічого на рану. Навіть якщо величезний прихований шматочок скляної рами прилипає з рани. Навіть якщо ніготь з очей, ніж з нирок або загострення з печінки. Зелений, puke на бокових лініях, материнство, але прийом в травму як це

По-друге: «миття» великі рани з неординарним перекисом або хлоргексидином тільки на краях. Не залийте нічого всередині. Що робити? Ось справа, подивіться на попередній абзац і ми пощастили його, як це, перш за все, при нанесенні і обв'язаному стерильному марлі зверху.

7. "Опалення можна олити." Все вже знає, але я повторю. Олія утворює щільний фільм над ураженою поверхнею, створює «зелений ефект» і тільки посилює травму. О, вам не доведеться слухати на нього. Замість того, щоб в даний момент ми приклеюємо горлену частину себе під слабкою теплою водою. Це тепла - парадоксально, екстремальна холодна ситуація також тільки посилює.

8. У Якщо людина ховається, то потрібно ставити його на спину.Розсувка на спині має надзвичайно негативний ефект. В цілому, якщо людина кашель - незалежно від того, скільки він в цьому кашлі - просто не доторкнутися до нього. Кашель означає, що повітряні шляхи не повністю заблоковані, і це буде краще, якщо причина "розумна" людина кашель сама. Вам потрібно турбуватися, якщо ви не кашель і вдихнути.

Якщо ви ще вважаєте, що людина потребує допомоги, пам'ятайте про силу ваги, а також те, що коли людина кашель, з якоїсь причини завжди вигинає, а в деяких особливо важких випадках навіть потрапляє до колін. Чому? Отже, що в горлі випадає горло, щоб говорити, природно, тому що Земля схожа на те, що вона приваблює все.

Іншими словами, Все, що ви можете зробити, це допомогти йому згинати, і не клапти на спині, але досить інсульт - в напрямку від грудної хребти до шиї. У будь-якому випадку, в гнутому положенні, він не буде гірше.

(Я звернув коментарі про прийом Геймліха - так, знаю про своє існування.) Але це в категорії чого потрібно. Симпатичнийй

Це найбільші помилки, які я пам'ятаю. Я сподіваюся, що це знання буде корисним для когось. Про нас

c pikabu.ru/story/pervaya_dovrachebnaya_pomoshch_rasprostranennyie_oshibki_4157847