Перший крок до Нобелівської премії

Ми породжуємо дітей дивовижними, смартовими і тонкими, на 6-7 років відправляємо їх в школу. Що ми отримуємо на виході, після 6 або більше годин на 11 років навчалися вчителями? Ви повинні бути елітними! Хто ми випускаємо? Яку мову говорять випускники? Якими думками ковтають у своїх головах?

Інколи я збираюся ознайомитися з форумами. Про 30 років тому я не міг уявити нічого подібного. Принцип сучасного форуму: написано смарт статтю, після чого перший учасник форуму схищає автора статті, а другий учасник форуму пропускає перший. Ця дискусія зазвичай закінчується тут.

Але школа так багато років, тому багато чудових книг. Що неправильно? Всі

Якщо ми хочемо досягти чогось, ми повинні раптом розповісти себе, що майже нічого від старої школи є дійсним. Учитель географії розповідає про географію Португалії, викладач історії розповідає про історію Франції, а також про погодні фізичну освіту.

А що, якщо ми не спробували обрамляти інформацію у дитину, не давати деякі шматки, але навчити його думати і насолоджуватися процесом мислення. Щоб навчити себе, з'єднатися з іншими подіями, явищами. Що таке географія? Місце Що таке історія? Час І решта? Культура

Сьогодні в освіті первинна увага приділяється математики, комп'ютеру, іноземній мові (все, що простіше досягти «красного» життя), в той час як викладачі мають майже ліву музику (а периферична тема!), літературу (достатньо необов'язкового знайомства), а такі екзотичні як історія живопису, історія релігії, ніколи не навчалися тут. І все ж люблячі мами і дади невагомо вгадайте, що, прийшовши в життя, їхня дитина повинна будувати відносини щодня, зробити моральні варіанти, мати бути людиною. Це не навчається математикою, але літературою і мистецтвом.

Тому, ми, наше суспільство, необхідно приділити зусиллям розвитку культури. Що таке культура? Вирощування душі. І це питання. Що не важливо, скільки ми говоримо про культуру міцності, м'язи, будь-яка тварина дасть нам 100 балів попереду, і якщо ми говоримо про культуру суспільства, то ми доставимо до передньої галактики, як до далекої галактики.

Але ми ще не маємо школи, в якій є математика, музика, історія, географія і література буде частиною одного цілого. І чоловік 14-15-16 років. Як допомогти йому заглибитися в цю ідею? Що читати, що слухати, що дивитися?

Я хочу, починаючи з Роберта Шеклі, Рей Бредбері, Келіффорд Сімак. Американська наука-фантастика видала приголомшливу, дуже глибоку філософію, просто добре камуфлагував. Це був когорт великих мислителів. Про те, як люди живуть там, але про нас, про наше життя.

Як за музичну освіту, маю принципову позицію. Музика повинна бути основною темою в школі! Весь давній культурі розповідає нам це. Серед семи безкоштовних наук, музики та риторики загалом були на фронті. І логіка додано до них. Адже не мінерали характеризуються певною країною, але музика і твори культури, в якій душа народу втілюється.

На одному з нагород Нобелівських премій я запропонував попросити кожного Нобелівського лауреата на момент його появи на двері концерту, що надав питання про його ставлення до класичної музики. Аудиторія не підозрювала, що переважна більшість лауреатів заповнюється класичною музикою. Коли я відкрив Нобелівський концерт, я сказав:

“Дирячі мами і татами, дідусь! Якщо ви хочете, щоб ваша дитина прийняла перший крок до Нобелівської премії, почати свою освіту не з математикою або хімією. Почати з музикою. Ейнштейн з скрипкою не випадково. Країни, які не розуміють, що це ніколи не дасть світу Нобелівських премій. Для великої музики є їжа для мозку з дитинства.

Я вірю, що у людини стежка з аурилки проходить через серце, не через шлунково-кишковий тракт. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення. Просто трохи плутати, втрачені пам'ятки. Вони живуть в захватному ритмі – вони працюють важко, щоб забезпечити себе комфортним житлом і харчуванням, бути не гірше інших, навчати своїх дітей так, щоб вони теж могли працювати. . й

Але якщо ви думаєте про це, то все це перетворюється в невимушене коло і немає приміщення для найголовнішого - знання світу і Всесвіту. Це сенс життя і значення мистецтва: занурення в світ краси, людина розвивається і росте.

Перша культура. Про нас

За інтерв'ю Михайла Казініка:
zhukvesti.ru, aif.ru, classica.fm,
Веб-сайт: http://www.facebook.com

Дивитися також:
15 котирування від незаслуженого майстра журналістики Володимира Познера
4 Причини генетичної похилості

по www.adme.ru/svoboda-psihologiya/4-prichiny-geneticheskoj-nischety-674755/