Які продукти необхідно для здоров'я печінки

Оскільки печінка має можливість відновити, дуже важливо допомогти їй з цим. І це можна зробити за допомогою продуктів, що містять необхідні вітаміни і мінерали.

Як ви, напевно, знаєте, якщо є орган в організмі людини, який виконує величезну кількість функцій, необхідних для здоров'я і здоров'я, це печінка.

Але часто ми даємо її дуже мало уваги (або не робимо це взагалі), не дотримуючись здорового харчування, а потім раптом виникають певні проблеми.

Найпоширеніші захворювання, пов'язані з печінкою, є гепатомегали, це запальний процес, в якому орган значно збільшується в розмірах, і якщо вчасно не вжити заходів, це може призвести до серйозних і абсолютно небажаних наслідків для нас.

Дієта високо жирів, цукрів, рафінованих або ненатурних продуктів може викликати інтоксикацію організму і запобігти печінці від виконання його метаболічних і очищення функцій.

Тому сьогодні ми хочемо розповісти вам про два відмінних види інгредієнтів, які подбають про здоров’я нашої печінки: це продукти, багаті клітковиною та овочами з гіркотою.

Чому саме клітковина важлива для здоров’я нашої печінки?

Лікарі і дієтологи кажуть, що перший крок лікування і відновлення печінки - здоровий раціон, тобто дієта з обмеженим надходженням жиру. Плюс, потрібно приділити пильну увагу, як готується споживана їжа.

У цьому випадку гриль, випікання, висихання (пілінг) і приготування краще.

При цьому продукти для щоденного споживання повинні обов'язково бути багатими харчовими волокнами (фібри). Важливо мати такі факти.

Лак клітковини може призвести до підвищення рівня холестерину і глюкози крові

Ви все ще не дивно, чому клітковина займає важливе місце в нашому раціоні?

По-перше, тому що цей елемент необхідний для належного поглинання всіх поживних речовин:

Наприклад, нерозчинні харчові волокна мають м'який проносний ефект і таким чином допомагають роботі кишечника. Чистий кишечник сприяє полегшенню і швидше проникнення поживних речовин в кров (без домішок токсинів).

Розчинають харчові волокна, в свою чергу, в процесі бродіння мають можливість регулювати рівень холестерину в крові, подбати про стан мікрофлори кишечника і знизити рівень так званого «поганого холестерину».

Ще один факт, що у разі жирової хвороби печінки люди, як правило, страждають гіперглікемією і інсулінорезистентністю. Саме вони потребують їжі, які засвоюються повільно, і це лише ті, які багаті клітковиною (наприклад, цільні зерна).

Пам'ятайте, що всі ці продукти важливо споживати без додавання цукру.

Рекомендований щоденний прийом харчових волокон 30 г. Перевірити дієту, робити це? Якщо ні, і ви хочете правильно доглядати за печінкою, то налаштуйте своє харчування, щоб взяти цю фігуру врахувати.

Продукти, багаті клітковиною, які бажано їсти:

Отмеал
Коричневий рис
Сухе борошно
Рибний хліб
яблука
Торф
Лентіль (у формі салату)
Сушені зерна без цукру

Корисні властивості виробів «з гіркотою»

Андрій, брокколі, chicory... Це не найкраща їжа, принаймні це те, що більшість нас думають. Гарячий або гамбургер, наприклад, див. і запах більше апетитних, ніхто не стверджує.

Але багато хто навіть не розуміють, що гіркий смак, який ці корисні продукти мають, вони охоче присутністю сполук, які допомагають:

Зробіть шлунково-кишковий сік
Поліпшити процес травлення (за наявності ферментів)
Absorb поживні речовини
Захистити печінку і полегшити її основні функції (метаболізм і очищення)
Давайте перейдемо в все це докладніше.

Бітер овочі допомагають очистити печінку від токсинів

Бітер овочі, такі як цикорій, багаті фіто поживними речовинами, які допомагають нам очистити печінку токсинів та інших шкідливих речовин.

Вони також допомагають підтримувати нормальні рівні холестерину, очищати кров і метаболізувати жири.

Вони є джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Не забудьте, що печінка є органом, який потребує постійного постачання антиоксидантів і мінералів. Тільки ці речовини можуть захистити клітини печінки від негативних наслідків різних бактерій і токсинів.

Вітаміни C також є фундаментальним для підтримки здоров'я печінки.

Чи можуть бути гіркі овочі, здатні задовольнити всі ці потреби? Абсолютно, тому:

Всі овочі з гіркотою багаті вітамінами А, С і К, а також калієм, кальцій і магнієм.
Вони містять велику кількість волокон і фолієвої кислоти.
Вони низькі жири і натрію.

Які гіркі овочі повинні бути в нашому раціоні?

Руккола (садок)
брокколі
Брюссельські маршрути
Салат з мангалу
Бітер дині
Огірки
Лаккі
Мінуси
Капуста
Артишоки
цикорій
Водоспад
Також ви можете дізнатися, які напої допоможуть потурбувати здоров’я печінки. Вказано нижче. Не варто зловживати:

Кава.
Тоніки (багаті на хінину)
Валеріанська настій
Інфузійна настоянка
білий чай
сік лимона
сік грейпфрута
У висновку ми хочемо нагадувати ще раз, що печінка має дивовижну здатність регенерувати, що означає все в руках, і якщо ви надаєте своє тіло правильним харчуванням, печінка може бути «поголені», запечена, оновлена.

І звичайно, завжди слідувати інструкціям і рекомендаціями лікарів, вони зможуть врахувати індивідуальні особливості вашого тіла.

У статті є інформаційний характер і не є закликом до самопоказання.