427
Які діти в різних країнах хочуть бути коли вони ростуть
У радянських часів була мрія, але не було грошей. І тепер є гроші, але не сниться. Як правило, гроші стали єдиною реальною метою, щоб навіть діти втратили свої думки. Якщо в СРСР кожна друга дитина хотіла стати астронатом або викладачем, то в сучасних російських садівницях вже розуміють, що таке «дорогий», а майбутній професії не прагматичний: «Я буду працювати тим, хто має багато грошей. й
Що про це?
Росія
«Я хочу бути зіркою» була найпопулярніша відповідь в масштабному опитуванні молодих росіян віком від 9 до 15 років. Що це? Професія астроната відмовилася в похилому місці, вчитель не зробив перелік на всіх, але з'явився новий «тип діяльності» – не працювати взагалі. На щастя, це все ще в останньому місці. Читати весь список, будь ласка! (Результати у відсотках від хлопчиків і дівчат).
Як кажуть, «з губами дітей...»
«Я знаю, що робота, і робота не може принести задоволення. Я хотів би зробити багато грошей для моєї роботи.
Ігор, 14 років, соціологічне опитування 2015
Якщо я втратив вагу, я спробую піти в модельне агентство. Вони багато подорожують по всьому світу, вони мають яскраве життя, там немає необхідності працювати на всіх, дізнатися, як ходити на катанку, ви будете зроблені і подряпини.
Аліна, 17, ж опитування
«Мої мами заробляє багато. Вона сказала, що вона може зробити стільки грошей, якщо вона встигла розраховувати. Хочу стати економістом: Я буду платити багато і заробити багато.
Коля, 10, однакове опитування
Я хочу стати директором, заробляю багато і командувати всіх, і працювати принаймні. «Я хочу стати банкіром, оскільки вони роблять багато грошей. Якщо я зароблю багато, я буду багато подорожувати, відпочивати і працювати трохи. й
Учні від 12 до 14 років, опитування освітньої мережі "Еурека", 2008
Порівняйте його з білоруськими дошкільнятами.
«Я хочу бути банкіром. Мені потрібно багато грошей, щоб мати гарну квартиру і велике ліжко для сну.
Ілля, 7 років, вуличне опитування від CityDog.by в Мінську, 2015.
«Я люблю тварин дуже багато, тому снию роботи в дитячій. Не ветеринарний, але режисер або депутат. й
Аліса, 6, однакове опитування
Але що про західних дітей мало громадян тих країн, де система і ідеологія не змінювалися принаймні 70 років?
США
Ось результати останнього опитування (листопад 2015) серед 500 американців від 1 до 10 років. «Як діти змінилися в 21 столітті!» – прокоментував свій вибір, але зауважив, що було 2 нових популярних професій – вчений і інженер.
Німеччина
І ось що сниться сусіди: 500 німецьких дітей з 5 по 9 років інтерв'ю в листопаді 2013 року. Вони відрізняються від своїх російських і американських однолітків, в тому, що вони чітко розуміють майбутнє сфери діяльності.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Японія
Ось результати дослідження 2013 року серед дошкільників та учнів класів 1-6.
Хлопчики.
, Україна
Дівчата.
До речі, ви помітили, що тільки маленькі японські, крім звичайних професій, які називають один фантастичний (анімний герой)? У інших країнах діти також уявляють себе як супергерої, наприклад, в Німеччині багато хлопців грають James Bond, дівчата грають принцеси, а в Сполучених Штатах і Росії є багато Бетмена і Spider-Man. Як ви можете побачити, це нічого більше, ніж гра.
Завантаження Завантаження
Як це? Поділитися з друзями
Завантаження Завантаження
Дівчина з Австралії зламала вікові традиції і одружений в чорному одязі
Шукаю рекламу: 10 зображень, які перетворили думки людей