Імпресії Америки, які вперше відвідали російську баню

У Росії цього журналіста Американського видання Лос-Анджелеса Times Джонатан Кайман приніс весілля друга, що живе в Москві. Веб-сайт Публікує переклад своєї статті, в якій Джонатан, без приховування емоцій, ділиться враженнями від співвітчизників. «У Росії не те, що ви можете подумати», - написав в Лос-Анджелесі Times, в якому вдалося передати безліч емоцій з першого візиту до нашої країни:

Після важкого тижня спекотна ванна звучала як хороший спосіб, щоб вижити! Я був у Москві для дружнього весілля і речей не збирався, а я люблю. Я прийшов до Росії, і не говорю з російською мовою, що дозволило глядачеві і двома водіями таксі, щоб кинути мене, як палицю. Я плутав дві підстанції, ім'я якого було написано тільки в кирилиці і чекав 40 хвилин для мого друга, щоб з'ясувати, де я був.

Так, коли коледж друг шахти, тепер живе в Москві, запитав, якщо я хотів приєднатися до нього і піти на традиційну російську лазню, я стрибав на можливість. У мене немає ідеї, що крім спекотної пари і води, основна частина обряду є серйозними фізичними стражданнями - різновид мазохізма.

Тоді Джонатан різнобарвний і емоційно описав все, що він досвідчений в російській «парній кімнаті», яка «замовила як пити батько звичайної сауни»:

Баня може означати як сауну, так і, по суті, російську баню, і відвідати ванну в кінці довгого тижня для поліпшення здоров'я і соціалізації є старою російської традиції. Не як старий, як дроблення сталінської архітектури міста; старий як східна православна церква.

На північній частині центру Москви виявилося досить незаперечне червоної цегли. Не обов'язково потрібен ремонт, світло занурився, і він зачищається трохи цвілі. Вартість ванн $20 за 2 години. й

Спіймана на стрічку в офісі Guardian в Сохо

23 травня 2014 в 11:45am PDT

Тут американці прийшли до найцікавішого. Відчувається, що зображення, які побачили, як і раніше, спалахують перед очима.

«На суботу вночі місце було повною з голими чоловіками, молодими та старими, переїзд через приміщення з льону та панібраційною впевненістю. У першій хвилині я бачив більше посмішок, ніж за добу. За гардеробною була душова облицьована білою плиткою. Душ завершився густим, що нагадує середньовічний, дерев'яні двері, за яким був паровий номер.

Парова кімната виглядала трохи хрустким. Стінки дерев'яні лавки троянди до стелі. У одному куті була піч, схожа на промислову, світло був своєрідним жадоподібним, а стіни перетворилися чорною з підігрівом.

Відвідування лазні складається з декількох сеансів. Кілька десятків нас переповнено в приміщення разом, а потім сати плече на лавки. Ветерани, або постійні відвідувачі, нагрівають камені в плиті і поливають їх водою. Пар запашний, як пекти апельсини. Деякі чоловіки стояли в куточках і збити себе з пучками гілок берези з листям. «Це добре для кровообігу», - сказав мій друг.

Одне з постійних відвідувачів приймала вболівальника, як шпатула з довгою ручкою, і почала шліфувати приміщення, розподіливши пару. Він захопив фанат повільних впевнених рухів і в приглушеному світлі був схожий на художника Греко-Романь. Він проходив від відвідувача до відвідувача, вболівальників, і вони подрібнюють і проціджують їх м'язи, резистують тепло.

Потім прийшла теплова хвиля:

Поступово, кімнатна температура троянда до близько 200 градусів Fahrenheit, майже достатньо для кипіння води. Ми були всі зносостійкі відчували капелюхи, щоб захистити наші мізки від кипіння, даючи їм надреальний і комічний ефект. Ми були як карлики в духовці.

Коли людина з вболівальником потрапила до мене, я пом'ята. вітер від його вентилятора вирізається як ножі. Я не можу дихати. Хвороба блінка. Я почав турбуватися про внутрішні органи. й

Пропозиція про Росію, вагу та неповну, пробігла через мозок. Я знайшов її онлайн. Письма Фодор Достоєвського. Найголовніше, найосновніша духовна потреба російських людей – це необхідність страждання, постійної і незадоволеної, всюди і в усьому. До 10 хв. й

Потім, раптом, якби на команді, всі ламаються в аплазію. Після завершення сеансу ми пішли в парну кімнату в наступному номері, де був невеликий бірюзовий басейн. Холодний московський повітря проникає через відкритий вікно. Ми стрибали в басейн. Вода була холодною як лід. Я порубав. Як виглядає ексоризм.

У сільських лазнях, як я розповіли, відвідувачі просто стрибають в сніг. й

Це жито, що Джонатан не мав шанс відчути сніговий душ!

«Після того, що ми повернулися до гардеробної, щоб пити пиво і росити на сушеній рибі. Я шукав і побачила чоловіка, що нас вболівальників. Кілька хвилин тому він зданий omnipotent, і тепер зрозуміло, що він дуже молодий, ймовірно, підліток. Він мав неправильний прикус, і він струганий, більше як хакер, ніж грецький бог.

Після декількох сеансів в бані я відчував як втомлений, так і повністю оновлений. Під тонким шаром снігу були круті вулиці. Застудний заточений почуттям. Я усвідомлю, що нічого не минулого тижня, як і раніше мене, що ванну змивають. Судденно я відчував зміцнений, майже задоволений.

Це, мабуть, точка. Так багато страждань в житті тягнеться на нескінченно без будь-якої вигоди або винагороди в кінці. Як рідкісний, і як чудовий, що іноді вони закінчуються приємно, і в кінці всіх страждань ви відчуваєте не поразку, але принадний!

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8