Точка 100 больових відчуттів

Повернемося до східної медицини. По-перше, найцінніше в ньому є профілактика і комплексний підхід до тіла.

Точка «відсотних захворювань» - така перспективна назва була надана японською найбільшою популярністю у Східній рефлексології пари біологічно активної точки «сан-рі».

У Китаї відомий як «цу-сан-лі» (E36) і має три значення: «Брамки райу», «довгевічність» і «Фонтан молоді і краси».

Є цікава традиція в Японії. У 1795 році в Едо (старе ім'я Токіо) Мікадо, правитель країни побажав зустрітися з старими людьми серед своїх суб'єктів. Відвідував один з найстаріших людей Японії - селянський паммп, який в той час перетворився 194 років. Разом з старою дружиною 173-річної дружиною, син витриманий 153 р., дочка-в-одному витриманий 145 і онука витриманий 105.

Половина століття пізніше, коли країна була правильною іншою Мікадо, всі центеніри країни знову запрошували на свято відкриття нового місту в Едо. Серед гостей відзнакою знову 242-річної пані з родиною в повній міцності. Коли голова сім'ї запитав, що був секретом його довголіття і що допомогло йому жити до такого сучасного віку, він відповів: «З моїх предків я навчився москто і використовувати його все моє життя». Моя сім'я і я обережно збагатити період «поганих захворювань» кожні чотири дні.

Реальність цієї історії або просто красива легенда невідома. Але віковий досвід акупунктури говорить про те, що регулярний вплив точки «сан-рі» дійсно лікує безліч недуг, в тому числі гострий і хронічний гастрит, шлунковий суд, диспепсія, запор, гіпертонія, атеросклероз, головні болі, параліч кінцівок, епілепсія, безсоння, слабкість і ряд інших захворювань внутрішніх органів і нервової системи.

Сучасне дослідження розкрило секрет цілющого ефекту на пункті «сан-рі». Виявилося, що він підключений енергетичними каналами з тими частинами спинного мозку, які контролюють фізіологічні функції шлунково-кишкового тракту, нирок, надниркових залоз і деяких органів малого таза. Тому активація сан-рі значно покращує їх продуктивність.

Ми нормалізуємо процеси метаболізму, допомагаємо серцево-судинній системі та підвищуємо загальну здатність організму адаптуватися до змін навколишнього середовища.

Щоб знайти цю точку, покладіть праву руку на коліно згину правої ноги і злегка прийміть середній палець до зовнішнього краю коліна Він просто впаде в поглиблення зліва від купи на гомілці. Це буде пункт Сан-рі. Вона знаходиться на лівій нозі з її лівою рукою.

Масажні точки "сан-рі" повинні бути одночасно на обох ногах. Краще це зробити з вашими індексними пальцями, направляючи тиск під колінний ковпачок. Після 10 секунд вона може бути злегка ослаблена (за 5 секунд), а потім зміцнюється знову. Загальна тривалість масажу повинна бути не менше двох хвилин. До сніданку рекомендується робити вранці і ввечері.

Можна впливати на точку «сан-рі» з особливими гельмінтами «цигари» (мокса). Для цього в травні-червні збираються черв'яки, листя відокремлюють від неї і висушують на сонці, потім подрібнюють в кав'ярні, просіяні і фаршировані оболонками або валиками з тонкого паперу. Подрібнювач можна придбати в аптеці.

Сама кватеризація виконується кількома способами. Над точкою на 2-3 хвилини призводять до змащування гидроподібної гілочки, щоб відчуття приємного тепла. За іншим методом цигар вертикально підійшов і знімається з точки. І чоловік має сильний і слабкий вогонь. Нарешті, третій спосіб - зафіксувати сигар 20 хвилин над точкою сан-рі на такому відстані, що дає приємне, заспокійливе тепло.

Для збільшення тонусу і захисних сил як подразник точки «сан-рі» можна використовувати круги перцевого патчу або гірчиці, а також рубати китайська або в'єтнамська бальзам типу «Зірка».

Крім того, масаж точки «сан-рі» дуже добре допомагає, коли він починає не вдається пам'яті, мислення складно і часто головний біль. У разі стресу підвищена дратівливість, самодобавка, неприємності на роботі, поганий сон, тяжкість в ногах, судоми в шлунку, обов'язково знайдіть кілька хвилин, щоб збити на "Гата рай".