Ви будете шоковані! Вплив каліграфії на людину

Коли я почав вивчати підручники Bukvar в 1959, 1962, 1980 і 2011, я бачив тенденцію просто виключити каліграфію з класичної кімнати. Тоді я дивився чому. І це те, що я знайшов онлайн:

У 80-ті найбільша японська компанія, яка займається виробництвом побутової та професійної електроніки, починаючи з переходу на нанотехнології, провела цікавий експеримент у багатьох країнах. Ми шукаємо методи, які можна використовувати в цьому регіоні та в цій культурі для підготовки фахівців майбутнього в різних напрямках. Програма тривала. За останні 10 років Фонд був фінансований.

Коли зібрано дані, організатори експерименту були шоковані. Каліграфія зустрілася з усіма вимогами до найбільшої кількості. Таким чином, компанія рекомендована запровадженням каліграфії від 1-го до 11-го класу у всіх школах та університетах незалежно від спеціалізації навчального закладу. Для формування найбільш необхідних для майбутніх фахівців галузі інноваційних технологій.

Ось ще один цікавий факт сучасного японського життя. Багато великих компаній Японії запрошують вчителів (сенсі), які беруть участь у каліграфії з співробітниками за півгодини на добу. Фахівці компанії вважають це дуже дорогою окупацією не тільки для здоров'я, але і для розвитку творчого потенціалу фахівців. Після всього, ніхто не може сперечатися з тим, що японські є найбільш продуктивною нацією, і найбільш прогресивні і творчі в галузі інновацій. Звичайно, заслуга не тільки каліграфія. Але очевидно, що це наслідок дбайливого ставлення японської до своєї історії, традицій та коренів, духовного та фізичного здоров’я нації.

Китайські експерти розкривають цю тему ще більш несподіваною перспективою. У своїй статті Каліграфія та здоров’я Юань Пу, доцент Пекінського інституту графічної комунікації, розповідає про вплив каліграфії на діяльність мозку в цілому та навіть на тривалість життя.

Вважається, що всі види довільних дій, дія написання є найбільш складним і трудомістким. Положення пальці, долоню і зап'ястя для правильної окружності ручки, правильну позицію зап'ястя і руку в повітрі при письмі, рух ручки - все це не тільки тренує м'язи рук і нервів, але і впливає на всі частини тіла: пальці, плечі, спини і ніг.

Каліграфічні вправи по суті нагадують про цигунські гімнастики, що «змінює фізику, переміщає суглоби. й

Цей процес впливає на психічне і фізичне здоров'я, розвиває кращі м'язи рук, стимулює мозок і уяву. Процес написання також відновлює дихання.

Каліграфія робить правий мозок лобе відчуває правильність ліній, структуру симетрії, ритму і ритму, розвиває уважність, спостереження і уяву. Юань Прийшов до висновку, що студенти, які навчають каліграфію, набагато швидше, ніж інші сприймати і запам'ятати інформацію. Продовжити життя каліграфії – це науково перевірений факт. Сучасна каліграфія Су Зуксян жив 110 років, Дон Шупінг жив до 94 років. Qi Gong, сучасний каліграф і колишній учасник Китайської асоціації каліграфів, проживав на 95 років.

Ще один китайський фахівець, професор Генрі Као, виводить навіть болдерні висновки з наукових досліджень, проведених: практично немає захворювань, які не можуть вилікуватися каліграфією. Результати показують, що пацієнт практикує фоніграфічне написання досвіду релаксації та емоційного спокійу, вираженого в однорідному диханні, уповільнення пульсу, зниження артеріального тиску та зменшення м'язової напруги. Покращує відповідь, здатність диференціювати і визначати фігури, а також можливість орієнтуватися в просторі.

Практичні та клінічні дослідження показали позитивний ефект лікування фоніграфічного письма в поведінкових розладах пацієнтів, які страждають аутизмом, порушенням уваги, дефіцит уваги та гіперактивності.

Крім того, здатність думати логічно, зумовлене у дітей з м’яким психічним ретаренням; також зміцнено пам’ять, концентрація, просторова спрямованість та координація рухів у хворих з хворобою Альцгеймера.

У той же час методика була успішно застосована до пацієнтів з психосоматичними порушеннями артеріальної гіпертензії та цукровим діабетом та психічними захворюваннями, такими як шизофренія, депресія та невроз: вони покращили емоційний фон.

Для порівняння: в сучасній російській школі протягом одного тижня на тиждень виділяється за такою темою, як заклинання, і під час імперіал Царського Село Лицею, Олександр Пушкін займається каліграфією 18 годин на тиждень.

Але це не тільки на Сході і Європі, які вивчаються наслідки каліграфії на здоров’я. Про його вплив на організм людини давно відомі та вітчизняні експерти. 15 років у Санкт-Петербурзі працювала школа каліграфії, створена групою ентузіастів для дітей з інвалідністю в психічному розвитку.

Навчальний процес заснований на російських методологічних матеріалах XIX ст. Основний принцип цього процесу був наступним: перед залученням в науку, мистецтво і ремесла, необхідно укладати твердий фундамент за допомогою каліграфії - фундамент, що складається з трьох важливих елементів: терпіння, вміння працювати і вольовий імпульс.

Учні заборонили від 1-го до 11-го класу використовувати балкову ручку. Кожен клас почав з 15 хвилин каліграфії. В результаті було очевидно 7-8-го класу. Не вірю, що діти можуть писати таким чином, крім психічних і фізичних осіб, форма написання була настільки красивою, чіткою і порядною.

Ці діти розвивалися здібності в математики, поезії та мистецтві. Після закінчення, більшість з них вступили в найкращі університети в Санкт-Петербурзі, отримали гранти для навчання за кордоном. Деякі з них закінчилися інвалідністю.

Художники дають каліграфію різноманітність поетичних порівняння і визначення. Деякі дивляться в майстерно запалені листи замороженої музики і її ритму, інші - пластичність танцю.

Від цієї кардіограми раз перевірили здоровий ритм ери. Сьогодні плутають лінії і нерегулярний запис амплітуди досить сильний етап захворювання.

Так з вище, як мати, я вирішив ввести каліграфію.

3250Р. 3700Р.