Відносини завжди гра, в якій кожен має роль грати. Добре, якщо ця роль вибирається свідомо. Але, на жаль, найчастіше буває різним. І, якщо ви відчуваєте себе поганим, є можливість, що ви потрапили в так званий «трикут долі». Відкрито Стівен Карпман.
У цьому трикутнику «Рескутер-персекурор-Віктім» є ролі, що людина послідовно грає.
Що таке? Помічник є особою, яка надає послуги (додатково) при цьому не запитує його. По законі долі він стане жертвою, і до цього він може стати персекурором.
Приклад життя:
Ведуться вечерю і запрошують господаря. І її, наприклад, ніхто не запитав про це – її чоловік переглядає футбольний матч, і її син знаходиться в середині комп'ютерної гри. Вони можуть фактично покласти їжу на своїх пластинах, коли вони вільні. Але жінка направила свою турботу про них і стала Редімером. Трикут долі працював. Діннер отримує холод і ніхто не доходить до столу.
«Я сказав, кому, їсти!» Скільки можна назвати? Коли члени сім’ї, які вирішили приїхати, Persecutor стає Victim і чує «багато хороших речей» про себе: «Ви ніколи не встигли!» Це холодно! Або приклад від роботи: ви, хороша душа, запропонуйте допомогу своїм меншим колегам-перекладачам. Як тільки допомогло, два, три... А потім де ти йдеш? Право, на шию. Приїжджайте час, і ви, занурившись такою експлуатацією, постараєте відмовитися від закоханих в допомогу. Розуміння їх реакції. Іноді трикутник долі простягається протягом багатьох років.
Наприклад, дитина ввела в стиль Редімера, він вирощує як «мамама», «білий руки», він є кращим місцем, дорогим телефоном, ноутбуком, золотою ланкою, поїздками до курортів ... І він 14 років не знає, як забити ніготь, мити і прасувати свій одяг, варити їжу. Батьки перетворюються в Persecutors: «Як довго можна сидіти на комп’ютері?» Коли ви починаєте мислення? Ви повинні піти в інститут! І тепер розкажи мене, шановні читачі, як буде доля сина «ма»? Чи буде він хороший працівник і створити міцну сім'ю? Я не думаю. Хто буде відлягати за своє життя? Це право – батьки, які починають грати в роль Редімера, перетворяться в жертву у віці.
Ми приймаємо приклад з одного з наших пацієнтів. Можливо, в цьому прикладі багато хто визнає себе. Ось її історія: У мене був один друг, дав би її Р., як здавалося мені, з важкою долею. Я хочу допомогти їй. І поставив її в своєму місці (і ставав доставником). І я думав, що з Р. життя з мене, і моє життя було набагато більше, ніж її, я навчаю Р. як жити. І вона почала «прочитати» порадами, навчати себе (рятувальник має несвідомий зарозумілість: «Що я знаю, як жити правильно» і він також має погану думку про людей: «Такі ослаблення і тумани і не можуть впоратися без мене». Р., живемо з мене, поведіла недбалість, неприпустимо. І я повернув її для цього. В результаті історія закінчилася погано: коли я збираю гостей, а Р. теж там вона чекала на даний момент, «заслужений» на мене паводок ізолотів. Виявляється, що друзі змінилися ролі: наш пацієнт перетворився в віктим, а Р. - від Victim до Persecutor. У зв'язку з цим зв'язком з'явилася неслухняна.
Тепер, як уникнути падіння в трикутник долі.
Для того, щоб не стати рятувальником, ви можете надавати послуги тільки якщо:
1,1 км Вам буде запропоновано зробити це;
2. Ви зробили свій бізнес першим.
Додатково
Не давати категоричні поради (до того, як я сказав!)
Ви не можете зробити для людини, що він повинен зробити для себе.
Тоді що я можу зробити? Чи є способи допомогти людям, які близькі до вас? Зайдіть його. Вони базуються на грамотному розподілі відповідальності, де кожен несе відповідальність тільки за те, що дійсно під його контролем. Що робити?
• Перед будь-якою спільною діяльністю корисно обговорити (або навіть пишіть): хто, за що і як відповідає.
• Якщо ви все ще даєте пораду, додайте: "Це просто мій погляд, і це до вас."
• Право на помилку: «Для того, що я міг бути неправильним...» Після того, як ви можете, в принципі, дати будь-яку (навіть найбільш глузду) консультацію.
• «Я спробую». «Я буду добрим, але я нічого не обіцяє». "Чого часу." І так далі. У цьому випадку людина має на увазі, але продовжує шукати рішення.
Для того, щоб стати персекурором в трикутнику долі, щоб приниження, щоб зробити плани помсти також неуважним, адже як він написаний в одному вірші: «Злий випромінений вами обов’язково повернеться до вас». Що ви повинні зробити, щоб не грати всі ці драматичні ролі? Ви. Його духовний, інтелектуально-фізичний розвиток. Знайди свій улюблений бізнес і стати професіоналом. Вашої коханої буде корисним тільки з цього.
Автори Сергій Левіт, Аліна Мілославська,