Ашес і сніг Григорій Colbert
Це п'ять травм, а саме травма відхиленого, покиненого, приниження, зрада і несправедливість. Ми всі народжені з декількома травмами, але вони жили різними способами, з різною інтенсивністю. У нашому житті ми не навчимося лікуватися і приймати їх.
Таким чином, ми можемо зробити висновок, що, наприклад, травма відхиленої особи виникає в ситуації, де людина відхиляє іншу людину і не приймає себе в цій ситуації. Цей досвід відторгнення передбачає самовідведення, що стає безцільним циклом: Я відхиляю себе, я відхиляю інших, і інші відхилити мене. Все це, щоб допомогти мені зрозуміти, що я відхиляю себе. І так для кожної травми душі. Травма виникає, як тільки людина перестає приймати себе, так само як численні рани, травми або захворювання можуть раптово виникати в організмі людини. Якщо людина не загоює цю травму, вона стає більш небезпечною і, на найменшому дотику вона стане більш болючою. Тому для створення абсолютно іншої якості життя необхідно розуміти важливість загоєння власних травм.
Всі проблеми, проблеми, стреси, які з нами можуть бути пов'язані з однією з травм душі. Дифузії можуть бути ментальними (погані, страхи і т.д.), емоційними (гойдалки провини, емоції, гніву і т.д.) або проявляються на фізичному рівні (долина, недуги, нещасні випадки тощо).
З того моменту, як дитина задумана, травми починають посилюватися батьками або тим, хто відігравав роль батьків. Тож важливо пам’ятати, що ми не страждаємо від травми через наші батьки, а саме тому, що нам потрібні батьки, як з власної травми, щоб ми змогли розпізнати власні травми та почати процес загоєння.
Ми не приймаємо, наші реакції миттєво. Вона виглядає як хтось доторкнувшись відкритої рани на вашому тілі, вона дає вам біль і ви реагуєте різко доторкнутися. Ваша реакція залежить від того, наскільки сильного рани. Чим більше болючих ран, тим гостріше і швидше вашої реакції. Говорячи про травми, я викликав ці реакції «підйомні маски». Чому? Якщо ми відчуваємо біль, і якщо ми не розуміємо нашу відповідальність, ми відмовляємо інших людей, які боляче нас (або ми відмовляємо себе від болю, і ми перестаємо бути самі. Взявши відповідальність, щоб відчути біль і травму, і усвідомити, що інша людина не зашкодувала нас, але що страждання від того, що ми не загоєння травми.
Наприклад, деякі кроки на травмованій і набряклій пальці. Звичайно, ви реагуєте: ви, швидше за все, можете сказати щось неприємне, відштовхувати людину, або навіть пошкодити їх самостійно. Звичайно, ця реакція є природним. Але подумайте про це: якщо ваш пальчик був здоровим і хто ступав на нозі, ви, ймовірно, не матиме цієї реакції. Це означає, що якщо ми перемагаємо певних заходів або людей, ми перестаємо бути самі. Саме тому ми називаємо ці реакції масками. Кожна травма має власну маску і реакції.
Ви можете прочитати повний опис п'яти травм душі і маски, пов'язаних з ними в книзі «Квіткові травми, які запобігають собі себе». Легко розпізнати маски і травми, якщо ви тільки подивитеся на структуру тіла. Чим більше характеристик конкретної травми присутні в вашому тілі, тим сильніше, що травма.
Як вилікувати від травми душі?
Першим кроком при загоєнні від травм є приймати і спостерігати себе, коли ваша травма активна і ви відчуваєте біль. Ви можете відхилити, наприклад, або відмовитися від носіння відповідної маски. У таких моментах вам потрібно лише розповісти себе, що ви відчуваєте себе відхилений прямо зараз і спостерігаємо ваші думки, почуття і локалізація болю в вашому фізичному тілі. Ви побачите, як чудово просте самозбереження! Спостереження тільки достатньо, щоб зробити біль відходить і зробити вас краще. Ваше дихання стає навіть і біль відходить. Ця техніка спостереження також називається прийняттям.
Ще один етап загоєння від травми приймає, що Всі люди без винятку народжуються пасабічними. Чим більше ви подаруєте себе право жити за допомогою травми, тим більше компасіону і толерантності ви будете мати для інших. Ви не будете чутливі до моментів, коли інші люди носять маски або реагують емоційно. Так, чим більше ви спостерігали себе, тим простіше буде для вас спостерігати інші без судді або полум'я.
Великий ефективний спосіб загоєння від травми душі є дуже уважним до відносин з іншими. Як тільки ви помітили, що ви реагуєте на інших людей з болем, займіть глибоке дихання і попросіть себе, «Якщо я слухав мої потреби, то що я зараз? й
Прийміть, наприклад, жінка, яка втомилася після роботи. Вона бачить сина (або чоловіка) захотіла її увагу. Бажаєте бути самотньою і відпочинком. Однак через травму кинувся, вона боїться, що якщо вона так, її син або чоловік відчуватиме покинутий. Імовірно, вона не розповість про своє бажання, і докладе всіх зусиль, щоб привернути увагу. Якщо так, її травма виграла і вона кладе на маску.
Щоб зацікавити її травму, ця жінка повинна визнати її страхом, залишаючи тих, хто любить, поділитися своїм страхом з ними, і розповісти їм, що вона повинна бути самотньою. Так, вона ризикує зустрічати об’єкт свого страху, пам’ятайте, що цей страх пов’язаний з травмою відмови. У цій ситуації, швидше за все, жінка буде дуже різко реагувати, наприклад, вона розповість чоловікові: «У кінці дня залиште мене самостійно!» Мені потрібно мир, мені потрібно розібратися! Якщо вона відреагує цей спосіб, вона повинна визнати, що поки не побоюватися залишити іншу людину настільки сильний, що вона не чує її потреби, але зараз вона повинна навчитися чути її потреби без різких емоційних реакцій. Повинні дати собі право пройти по необхідному етапу. І так для кожного травми.
Поступово, як ви лікуєте від травми, ви станете те, що ви хочете бути: фегтив навчиться стверджувати себе і займати гідне місце; наркоман буде щасливий бути поодинці, зможе попросити допомогу тільки при необхідності, не привернути увагу; мазохіст проявляє свою чуттєвість без провини і сором'язливості, прослуховування і задоволення своїх потреб перед іншими. Контролер буде залишатися лідером і лідером, але не буде прагнути контролювати і пригнічувати всіх, використовуючи кришку і маніпуляції; жорсткий буде придбати його природну чуттєвість і дати собі право бути недосконалим.
І це лише невелика дроба чудових змін, які ви побачите у вашому житті, як ви починаєте зцілити від травми душі. А твій оточення приємно здивує, як ви починаєте змінюватися до очей! Все, що ви повинні зробити зараз, приймаєте рішення про загоєння від травми душі прямо зараз, не чекаючи інших людей, щоб змінити для вас. Це єдиний спосіб, який ви можете отримати кращу якість життя, і це буде тільки завдяки унікальному інструменту – прийміть, що загоює все!