Психологія: Як ваше ім'я та ваші представниці впливають на життя

Чи знаєте ви, що травма вашого діда і ім'я ваших батьків називається вам, значно залежить від того, що відбувається сьогодні? Психологія пояснює характер відносин.

р.

Вибір імені
Будь-який, хто вже знайомий з психогеналогією і збирається вивчити історію своєї сім'ї в деталях, щоб знайти паралелі з власним життям, перш за все, необхідно дізнатися за яких обставин ви отримали своє ім'я. Найчастіше батьки назвали дитину після свого батька або матері, після того, як ім'я померлої дитини або родича, їх ідол або колишній коханець / коханець.
Неймовірно, але багато досвідчених терапевтів розкажуть вам, що в певній точці психотерапії хворий раптом починає пам'ятати його покійний родич (наприклад, брат, сестра і т.д.) після якого він був названий. І охоче або нехайно малюють аналогії з життям, так як якщо він жив той самий життя (не менш частково).
Це насправді не те, що важко пояснити. Психологи знають феномен так званого психологічного повідомлення, що батьки несвідомо дарують своїм дітям. Ми будемо говорити про це пізніше, але один з тих несвідомих повідомлень є вибором імені. Батьки говорять про дитину (без слів, звичайно): «Ми хочемо, щоб вам було якомога простіше думати про здоров’я» Незважаючи на добрі побажання батьків, це може навіть поломити життя дитини або просто заважати що-небудь від кар'єри до сімейного життя.

Всі нюанси цього процесу важко пояснити в одній статті, тому ми звертаємо увагу на книгу відомого психотерапевта Анселіна Шульцбергера «Психогенеологія». Як зацікавити сімейні рани і знайти себе, а також до серії відеопрограм Олександра Гордона з психологом Ольга Троїцька «Лонг і щасливий». Все про чоловіка, жінки і сім'ї. й

Силентна передача досвіду
Якщо ви не є психологом, але ви зацікавлені в цьому шляху, знаєте, що найсерйозніший психотравма викликає те, що мовчить. І сім'я часто мовчить. Так само вона налаштована: "Чому підняти неприємні теми". Багато людей щиро вірять, що якщо ви не говоримо про щось і «не думають», це перестане турбувати. Але той факт, що болюча тема не тільки перестає турбувати – вона набуде набагато більш замкнену шкалу, ніж вона спочатку мала. Нерідко така тиша призводить до патологічних повторень подібної долі для багатьох поколінь в ряді ("жінки нашої родини завжди одружені алкогольні напої - це наш хрест, тому ми не пощастимо") або до захворювання, яке не можна вилікувати лікарями, хоча людина на п'ятому раунді може пройти численні огляди. Досвідчені лікарі, до речі, в таких випадках відправляють пацієнта до психотерапевта, розуміючи, що мова йде про психосоматичну хворобу, але не всі хворі йдуть до нього, і все починається знову.

Не про удачі чи брак удачі, але про приховані «сенаріози», які наші батьки несуть нас, а їхні батьки та ін. І питання не тільки, що «Діти дізнається, що він бачить» – часто це набагато складніше.
«Публікування минулих травм, як особистої, так і сім’ї, можуть бути передані від покоління до покоління, наприклад, у вигляді кошмарів, а також у вигляді нещасних випадків, які несподівано відбуваються на спеціальних значних датах», – пише Ансельін Шутенбергер.

Неперфектне миття

Діти, як правило, загибліться, коли хтось з своїх близьких гине, або принаймні не береться до похоронів. У разі невисвітленого добрих висівок знала, що таке травма, яку вони нарікають на дитину таким чином, вони, безумовно, відмовляться від цієї практики.
Збиток, однак страшні і нестерпні, повинні бути забурені (літерально) і говорили про дитину. Історія повинна бути простою і спокійною, без заспокоєння, зайвої консолідації, необхідно бути з дитиною - не тільки фізично, але і морально, бути уважним і чутливим до психічного стану. Дитина повинна прийняти смерть коханої людини, і це вимагає природної «роботи гранату». Тільки тоді він і його діти і онуки не мають проблем з цією непривабливою втратою.
Ансельін Шульцбергер: «Коли мисливство не робиться, залишається перериванням, «незакінчена дія», яка викликає людину і його нащадки до «відника» (право як тісто або вино сказали бродити). й

Так само можна сказати про «сімейські секрети» і подібні «секрети» речі. На жаль, не інформувати про зайняту дитину (якщо батьки брали його з дитячого будинку, як дитина) Така страшна шкода навряд чи може бути недооцінена. Якщо ви готуєте взяти дитину з притулку, обов'язково скажете йому, що він не рідний, але додайте, що вам не важливо, і що ви любите його рідним (хоча тільки якщо це правда). Якщо ви досить чесні, і відчуєте, що це не зовсім вірно, не лікайте: це призведе до більшої шкоди. Розмова про такі теми з дитиною повинна бути спокійною і впевненою.

Подвійна комерція
Або подвійне повідомлення. Це хірург практично всіх (з рідкісними винятками) дітей і дорослих. «Я згадував класичний випадок подвійного співака: мати пропонує сина два сорочки на день народження», - написав Шутценбергер. На наступний день син надягає на одному з них (блакитний), і матір його відштовхує його відхиляння - він не любить свою матір, бо він не зносився іншим (зеленим). Коли він кладе на зелену, матір його відштовхує його знову - він не схожий на матір, тому що він не кладе на блакитну. І коли син кладе обидві сорочки на вершині один одного, мама відмовляється: Мій син божевільний!
Ми бачимо такі повідомлення в будь-який день. Коли батько змушує сина бути слухняним і не торкнутися, коли він спрощений, і в той же час навчає його боротися з хлопчиками на дворі: “Ви людина!” Коли мама говорить її дочку: “Чи ви одягнете!”, «Ви повинні схуднути / ніс менше / більше очей / волосся товстіше, і т.д.», а потім скаржаться, що її дочка «настил не одружений», що вона поводиться «як чоловік», і т.д.
Особливо часті такі батьківські повідомлення: «Не жити (не бути)» (якщо б ви ...; перш ніж ви народилися ... (сюжет про те, що добре), після того як ви народилися ... (сюжет про щось погане); ми бажали хлопчика, і ви народилися (і навпаки), «Не вирости (не бути дорослим)» (малих дітей так добре!; «Я люблю маленьких дітей, все добре, але потім ...; ми хотіли розлучення, але вирішили чекати, поки ви ви будете рости; мама буде любити вас, якщо ви близькі до вашої матері, і т.д.), «Ми не хочемо відродити дитину, але нам не хочеться бути щасливими для нього, але ми хотіли б народитися для своєї першої дитини»

Дитина, усвідомлення того, що вони страждали так багато для нього, відчуває почуття провини, але не можна оплатити «дебт». Тому він не може бути щасливим або, ситуація, коли дитина, хвора, отримує набагато більше любові і уваги, ніж коли він здоровий - в майбутньому він може несвідомо стати хворим, і т.д. - Є багато батьківських повідомлень.