596
10 книг, які підкорили видатні письменники
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Сьогодні Веб-сайт Давайте подивимося, на які книги мали величезний вплив на відомих авторів. Можливо, один з нас буде дізнатися щось нове. Хтось буде щасливим захопити те саме книгу, як улюблений письменник.
JK Rowling як Jane Austen "Emma"
Автор Гаррі Поттера сага надихнув Джейн Аусттен "Емма", де сюжет має деякий вид магнітної дії - навіть незважаючи на відсутність епічних сцен, історія перетягує читача з ним.
Віктор Пелевін як Михайло Булгаков "Майстер і Маргарита"
Перша книга, яка зробила незбиране враження на Віктора Пелевіна, була романом Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита». Для нього Пелевін відійшов від школи і прочитав нові глави в шкільній бібліотеці надовго. Дотепер ця робота Булгакова для письменника є своєрідним образом свободи людини від всіх обставин, які зв'язують його і впливи зовнішнього світу.
Георг Мартін як Джон Толкен, Господь Каблучок
Джордж Мартін, який дав світову «Гама престолів», у старшій школі читати «Лорд Кільця» Джоном Толкене, і ця робота все ще її улюблена. Проте, у 2014 році письменниця мала ще одне улюблене – «Стація одинадцятого» Емілі Мандель. Мартін стверджує, що він повернеться до цього роману, зануреного настроєм.
Сергій Лук’яненко як Артур Конан Дойл "Пригоди Sherlock Holmes"
Сергій Лук’яненко, російський письменник і автор шести романів про Світла магія Антона Городецького, любить історії Шерлок Холмса і його другу Д. Ватсону «за віру свого автора і героїв правосуддя і в силу людської причини».
Стівен Король як Вільям Золотоверхий, Господь живих
Автор, який працює в жанрі жаху, містики і трилера, особливо відрізняє від своїх улюблених книг, роману «Лорд фальшів» Вільяма Golding. Король приймав, що Господь Фліс - це робота, яку він хотів би писати себе.
Сергій Довлатов Антон Чехова, оповідання та оповідання
Сергій Довлатов неодноразово сказав, що він хоче виглядати як Чехова в своїй роботі, історії та історії яких не гріхують з моральними, а реальність і герої описуються неймовірно яскравими, яскравими і реалістично.
Борис Акунін як Олександр Дума "Три мацети"
Це історія, що викликало інтерес Бориса Акуніна до літератури: "Це книга, яка навчила мене любити книги і переконана мене, що найкраща пригода читання. й
Ернест Хемінгуей як Лев Толстий, війна та мир
Ernest Hemingway ніколи не припинило захоплення російської класики: Я знаю, що ніхто не писав про війну, ніж Толстого. Я люблю війну і мир, за свою дивовижну, сердець і правдиві описи війни і людей.
Йосип Бродський В. Аден, вірші
Для Бродського, В. Аудден не тільки поважний сучасний, але і і ідол. Російський поет пощастило зустрітися з головним автором свого життя, навіть якщо останній був вже досить старий і його англійський був ледь зрозумілий Бродський.
Ray Bradbury як Herman Melville, Moby Dick, або білий Whale
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але в інтерв'ю письменник заявив, що цей роман навіть після більш ніж 50 років, мав величезний вплив на свою роботу.
Джерело: ментофлос, теорія та практика, livelib
Сайт: www.livelib.ru