Питання: У вас є щось, що працює з усіма вашими клієнтами?
до У нас! І це терапевт-клієнт відносин. Він не заявляє нічого, але відносин.
Я написав про це в Existential Психотерапія.
Я даю вам з нього тут.
Я пам'ятаю два максимуми психотерапії, які я навчився на початку навчання.
Мета психотерапії – довести пацієнта до точки, де він може зробити вільний вибір.
Друге «реляційне загоєння» – найважливіше заняття терапевта. У психотерапії немає більшої правди, кожен терапевт, в ході клінічної практики, переконується знову і знову, що зустріч себе загоєння пацієнта, незалежно від теоретичної спрямованості терапевта.
Якщо є все, що було доведено психотерапевтичними дослідженнями, то це той факт, що позитивний зв'язок між пацієнтом і терапевтом також позитивно пов'язаний з результатом терапії.
Ефективний терапевт:
Відповідаючи пацієнтам в режимі щирого
Він встановлює відносини, які пацієнт відчуває себе безпечною і прийнятною.
Він відображає теплоту позбавленість володіння і високий ступінь емпатії;
Нарешті, він здатний "з"їсти" хворого і "розширити значення" пацієнта.
Я порівняв психотерапія з процесом, який я спостерігала в кулінарних курсах: очевидно, критичні відмінності в стравах вірменського баклажана і психотерапія обумовлені добавками «фліпс», «оф-рекорд». Ці добавки найчастіше відносяться до сфери стаціонарних відносин.
Ефективна психотерапія відрізняється тим, що терапевт часто контактує з хворим на людину і глибоко особистим способом. Нерідко цей контакт є важливою точкою в терапії, але він не вписується в офіційну ідеологічну доктрину, не описаний в психіатричній літературі (зазвичай з сором'язливості або страху цензури), не навчається студентам (як це не покривається формальною теорією, і тому що таке навчання може сприяти «займає»).
Чудова ілюстрація важливості справжньої зустрічі між терапевтом і пацієнтом міститься в книзі під назвою Decisive Episodesodes в психотерапії (1959), яка описує серію епізодів, які терапевти вважають, що поворотні точки в терапії. У переважній більшості цих важливих епізодів терапевт залишає свою професійну роль і бере участь у роботі з пацієнтом в глибокому режимі.
Ось деякі приклади:
1,1 км На даний момент Том подивився мене в оці і сказав дуже чітко і повільно, "Якщо ви залишите мене, я не буду надії". У той момент я переповнився складними і потужними емоціями, що складаються з сумності, ненависті, життєдіяльності і почуття невідповідності. фраза: рїсђрѕс‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚рёрѕс‚р°с‚рёрѕс‚р°с‚рёрѕ... У той момент я був ближче до нього, ніж до будь-якого іншого світу.
2,2 км Лікар побачив пацієнта через гострий стан в суботу ввечері, і хоча терапевт був голодним і втомлений, він продовжував сеанс протягом декількох годин.
3. У Лікар-терапевт взяв пацієнта, який розвивав симптоми під час терапії, які викликали підозру у раку. У той час як вона чекала результатів лабораторії (що виявилося, щоб бути негативним), він захопив її як дитину; вона заспокоїлася і була в короткостроковому психотичного стану, викликаному страхом.
4. У Чоловічий терапевт працював з пацієнтом, молода жінка, яка розробила таку потужну позитивну еротичну передачу йому, що терапевтична робота неможлива, якщо він не розкриває деякі аспекти його особистого життя до неї, що дозволило пацієнту відокремити реалістичні моменти від спотворень в її сприйнятті терапевта.
5. Умань Під час декількох сеансів хворий зловживав терапевтом, атакуючи його особисто і сумніваючи свою професійну компетентність. Нарешті терапевт вибухнув: Я почав статтєві зв’язки мій фіст на столі і шаутінгу, «Дамн, слухайте, чому не ви просто не зупините свій словесний діарея, зупинивши атаку на мене, і, нарешті, отримаєте на точку намагається зрозуміти себе. Що б не відповідав мені, і я маю достатньо, вони нічого не роблять з вашими проблемами. Я теж людина, і сьогодні був поганий день. . . "
6. Жнівень Хворий залишався в занедбаному будинку на склі, що може бути досягнуто лише дерев'яним містом. У цій екстремальній ситуації він назвав її терапевтом, який поїхав до будинку, прогулявшись над містом, заспокоїв її вниз і поїхав додому.
Інші важливі епізоди схожі з цими: суть кожного – зустріч двох осіб та виїзд зі штучного або ідеологічного призначення «лікування» пацієнта.
й