2821
10 фраз, які роблять дитячі комплекси дорослих
Сімейний психолог Світлана Меркулова вважає, що навіть одна безтурботно кидається фраза може значно вплинути на психіку маленької людини. Тому в спілкуванні з дитиною слід ретельно вибрати слова, а деякі вирази краще забути мами і татами.
Від народження до 6 років, мама і тато для дитини практично богиня, які знають все. Вони формують ставлення дитини до світу і самостійно. Зокрема, в цьому фразі можна побачити змагання з батьками з дитиною, він каже своїй дитині: “Ви ніколи не досягнете мене!” Неважливо, як ви думаєте, я краще, ніж ви. Діти, які виростають з таким ставленням, як правило, доводять до сім'ї, які вони добре живуть. Звісно, коли кажуть речі, як це, ви дійсно стимуляєте наркотичну частину психіки дитини, яка спровокує його досягти певних цілей. Але неприємності є те, що в кінці людина досягає чогось не для себе, але для мами і таду, щоб вони нарешті побачили, що він гідний з них. Вирощування, такі діти ніколи не радяться в своїх успіхах, радість приходить тільки якщо батько визнає свої досягнення, але навряд чи це зробити.
"Я курка, мавпа, свиня." Неважливо, що батьки називають своїх дітей. Все це призводить до деперсоналізації дитини, здається, немає, але є деякі іграшки, з якими ви можете зробити все, що ви хочете. На початку вашого життя ваш син або дочка візьмуть будь-яке слово, яке некрито. Повідомляйте свою дитину, щоб він був туманом замість «Ви повинні допомогти, дайте мені пояснити», і дитина буде приймати його. Я даю вам приклад: мій мама в освітній імпульсі розповів мій син, що він був В результаті, коли зустріч хлопчика запровадив себе: «Мій ім'я ваня Іванова, я співав.» Коли ви почуєте це, слід подумати про те, як ви спілкуєтеся з дитиною. Ім'я чоловіка - це його презентація до світу. У деяких сім'ях виходить, що він рухається і приходить з великою кількістю смішних імен для дитини, і в ваговому! Ім'я завжди повинна бути в передмісті, це те, як людина пізніше буде відчувати себе в цьому світі, як все буде. Якщо ви часто називаєте свою дочку або сином куркою або девілом, то ви виділяєте шматки від імені (від його особистості).
«Лок, Катя має п'ять для тестової роботи, і у вас є чотири» Більшість батьків роблять все для кращих намірів. А батьки самі, швидше за все, мали цей досвід, як дитина, а потім кажуть: «Це океї, я сказав, що теж я виріс, подивіться, як чудово я.» Вони змогли «забути», як вона болить, коли ваша мама або тато відхиляє вас і каже: «Катя краще, ніж ви.» Це дуже болючий досвід, які діти часто перевозять у своє доросле життя. Це Katya вони потім починають оголяти. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Такі дорослі завжди продовжують порівнювати себе з іншими і не на їх користь.
«Я не люблю тебе». Або, «Я люблю тебе!» Після цієї фрази, дитина починає намагатися краще виправити, він підштовхує всі свої потреби і побажання, «роси» свого роду антени, яка вгадує побажання і очікування батьків. В результаті дитина не існує. У дорослому віці він намагається порадувати весь час, живе зі ставленням «Я хочу бути коханим, і для цього мені доведеться порадувати». Я не маю власних бажань, але бажання інших.
В інших словах батько каже: «Я мій шамінь». Діти, які чують цю фразу, часто хочуть бачити, хто вони дійсно є, і якщо вони отримують когось увагу, вони не знають, що робити з ним. Вони приховують, вони закриваються, вони втрачають. Так, дитина не має вибору, він може бути лише людиною. Скажіть, що болить дитину.
Звісно, ця фраза ілюструє стосунки між батьком і матір'ю, їх незадоволення своїм життям разом, що вони приймають на дитину. Це, дружини не безпосередньо з'ясовують відносини, але через їх дитину кажуть деякі неприємні речі один одному. І все, що сидить у дитини. Якщо ваша мама говорить, “Ви, як ваш тато” Виявляється, що Пап є поганою особою, з якою неможливо вести переговори. І тепер подумайте, що хлопчик хоче бути таким чоловіком, бо він не завадився і не добре? Коли ми проводимо наші погані стосунки на наших дітей, вони повинні жити з ним. З іншого боку, в цьому фразі він може почути підтекст, який «дівчатки краще, ніж хлопчики». Батьки використовують цю маніпуляцію, якщо є боротьба за дитину і він повинен вибрати сторону батька або матері.
З дитинства я знав дівчину, яка розповіла: «Якщо ви не закінчите хліб, він буде працювати після того, як ви всі ночі». Як смішний, як це звучить, вона була жахливо боятися хліба, що означає, що її батьки мали протилежний ефект. Такі фрази також чисті маніпуляції. Дуже часто вони використовуються грандіознимипарентами, які зіткнулися з голодом в дитинстві. Вони пропускаються з покоління, щоб неочищати нас. У дитини це вираз може розвинути страхи або дуже складні відносини з їжею, її культ, зайва вага і так далі.
Якщо ви поважали, ми подаруємо вам дядько. Це дуже специфічне повідомлення, яке говорить про дитину тільки цінним, якщо це зручно з батьками. «Для себе, ви повинні бути, що ви влаштували нас». Вирощування, ці діти не знають, що хочуть і намагаються порадувати всіх.
"Ви отримаєте додому!" ? Про те, що батько має право робити все з дитиною, не звертаючись до своїх почуттів. У один другий, мама або тато стає батьком, який покарає або пробачає. Діти, які часто чують таке вираз у своїй адресі, непросто розвивати зв'язки з органами влади, так як батьківська фігура, здається, приклеїти разом з фігурою боса, і людина починає боятися і в той же час хоче порадувати його так, щоб не бути покарані. Але, як правило, керівництво відчуває схоже ставлення і у відповідь починає «грибкувати» таку підлеглість.
«Так, я не бачу тебе, я перекладаю: «Ви зіпсували своє життя, зникли!» Ви не повинні бути. І пізніше, така дитина живе з почуттям глибокого провини перед батьками, для чого він перешкоджав батьківці жити щасливо.
Потрібно бути обережними з такими висловлюваннями, так як людина може перенести свій тягар все життя. Взагалі, перш ніж сказати щось до вашої дитини, потрібно ретельно подумати. Багато дорослих не чують, що вони говорять, і це буде корисним для них, щоб почути себе іноді. Тепер є багато гаджетів, записуйте свою мову і уважно навчайтеся, як ви звертаєтеся до вашої дитини, які слова, які ви сказали йому. Я запевняю вас, ви будете зробити багато відкриттів і, можливо, не найприємніші.
Автор: Світлана Маркулова