Як виростити ранні великі томати в гречці

Кожен садівник поступово накопичує неоціненний досвід вирощування садових культур. Іноді виникають ситуації, які можуть привести до невеликого, але все ще відкриття. Що сталося, щоб я вирощувала томати в відро.

Переваги вирощування томатів у відро

Вирощуємо томатну розсаду висаджуємо в теплиці щороку. І в той же час є обов'язково рослини, які не мають достатньо місця в парникових клумбах.

Десять років тому, також після висадки в теплиці, з'явилася «екстра» розсада томатів. Мої діти відчули шкода, щоб відкинути її, і вони висаджували деякі з решти рослин у старій витокі, металеві відро - одна розсада в кожному відро заповнюється звичайною гумкою.
Відро з розсадою висаджують в них ще й в теплиці, розміщені на боці.

р.

Я не пам'ятаю назви всіх сортів томатів, які закінчилися в цих відрох, але також був різновид Шахтарської Слави.

Прийміть несподівано для всіх помідорів у відро почали дозрівання на два тижні раніше, ніж в парникових клумбах. І плоди на них були близько півтора разів більше. томатні кущі в відро відварах рясно плодів, були просто тушковані з ними.
Наприклад, плоди сорту «Шахтарська Слава» на садовій ділянці понад 150 г зазвичай не вирощують. Але саджанці в відрі, урожай дійсно славний - гладкий, щільні, круглі плоди в відрі досягають 250 г.
Ще більш потужні томатні кущі в відрі, урожай був значно більшим, а плоди цих рослин було довше.

Але після цього успішного експерименту я не приклав багато значення для нього.
Але через кілька років, що історія повторюється. Тепер деякі рослини висаджують у відро від мого онука. І знову, результат вирощування томатів у відрі був загиблим!
Було чітко виражено стійкий візерунок високих врожаїв розсади томатів у відро.

Тож щоб переконатися, що томати вирощувалися в відро, я спеціально висаджував томатну розсаду в якості експерименту.
Висаджують десять різних сортів розсади в відро, розміщуючи одну рослину в кожному відро.
Для цього я знайшов витік металеві відро в полігоні і заповнивши їх звичайною гумусом. Самі відро при вирощуванні томатів в теплиці ставлять в пекуму, а безпосередньо рослини добре освітлені.

І знову томати висаджують у відрох дали завищений урожай.
На крупноплідних сортах томатів (Гіант Новикова, Чудо Землі, Трійний Кроп, Єгиптяни, Янтаревський, канадський Гігант, Гігант Лівану), плоди досягали ваги 1 кг або більше. І на томатних кущах з середньою вагою фруктів в асортименті 100-150 г (Аргентинський крем, магія, Аматорське відео Мрія) був справжній достаток!
Але на клумбах в теплиці, незважаючи на хороший урожай томатів, картина помітно гірше.

Цікаві факти також звертають увагу на себе.
Плоди томатів, вирощених у відрох, завжди щільніше, а не поливають (як часто буває в саду з рясним поливом).
І розтріскування томатних фруктів при вирощуванні у відро я ніколи не помітив.

Агротехнічні методики вирощування томатів у відрох в умовах теплиці стандартні:
- помірне поливання;
- не отримувати вологу на рослинах;
- хороша вентиляція;
- своєчасне догляду;
- нетвердіння посадок;
- невикористана допустима температура в теплиці (більше 30 С).

Одним з найважливіших спостережень: чим більше «дивний» дно відро, тим більш енергійним зростанням томатів.
Цей факт обумовлений тим, що коріння рослин проникають через дно відро в грунт завжди мають необхідний запас вологи, так як грунт ніколи не висихає під дном.

Результати томатного експерименту

Яке пояснення можна надати явищу відмінної культури томатів у відро?
На мій погляд, це.

Основна маса томатних коренів, яка розташована біля стінок відра, прогрівається в теплиці до температури повітря. Відро також прогріває набагато швидше при поливі рослин.
На відміну від цієї ситуації, в ліжку, температура землі на глибину основних коренів (25-30 см) становить близько десяти градусів нижче, ніж на поверхні грунту.

І металеві відро - це не те, що проти загального сенсу? Адже існує думка, що контакт металу з корінням рослин несумісний. Однак, як видно, висока теплопровідність металевих відро, навпаки, сприяє швидкому потепління грунту в них.

В результаті висновок експерименту передбачає себе. У зв'язку з чим більшою потеплінням грунту в металевих відрі, процеси росту рослин різко прискорюються, а надходження поживних речовин до них збільшується. Це призводить до раннього дозрівання фруктів, а також збільшення врожайності і великої родючості томатів, вирощених в відро.

Так, вирощуючи ранні великі помідори у відро дуже легко!

Я думаю, що ця техніка буде дуже привабливою для садівників, які мають теплиці невеликої площі. Для тих, хто цінує свою роботу і хоче отримати ранній великий томатний урожай за низькою вартістю.