У сім'ї, де вже є дитина (або кілька дітей), народилася дитина. Є багато дрібних деталей нового життя, які варто подбати про те, що це життя триває мирно, в любові і радості.
Про адаптацію старшої дитини до народження молодшого. Здається, що всі вони рекомендують, якщо це можливо, зберегти звичний режим для старшого віку, задіяти його в догляді за дитиною, не направляти бабусям, але попросити їх робити домашню роботу і молодше, бути готовими до проявів з'їзду. Це все чудово і вірно, але є багато дрібних деталей нового життя разом, які також слід подбати про те, що це життя триває мирно, в любові і радості.
Що робити про це?
Забезпечення безпеки
Дворічний син моїх друзів один раз вирішив допомогти батькам і швидко взяти з собою збідню дитину до матері. Звісно, я не робив. На щастя, вона працювала, але я завжди пам'ятаю, що час, коли я хотів залишити номер протягом декількох хвилин. Краще взяти одну з дітей з вами.
Взаємодія дітей
Дуже важливо мені, що в майбутньому сини можуть і любов до спілкування один з одним. В першу чергу більшість дітей потребують допомоги, щоб розповісти їм, як взаємодіяти один з одним.
Я припускаю, що elder включає малюка в ігри: наприклад, він Еллі, і дитина, що оточує на ручки є щасливою тотошка. По-перше, ви можете почати завантажувати один одному автомобілі або кулі, будувати вежі і грати в hurricane або гіганти. У літньому поході є міст, під яким проходить поїзд, або тренер, який показує левовий куб, як сплести через тунель з прокатного пінопласту, долати перешкоди і носити щось на своїх зубах. Він має більше і більше причин, щоб бути гордістю себе, і як милуючись ним, і більше і приємних емоцій пов'язані з молодшим братом.
Не пропустіть можливість підкреслити любов молодшого брата або сестри. Тим не менш, з чотирьох місяців особливо шукати причини, як правило, не потрібно.
Дуже корисно сказати, що не тільки старець повинен чекати і дати в будь-який час. “Ні, Ліза, спочатку я побачу волосся Машенки, а тільки тоді я зносу тебе на ручки, ведмедя з вами трохи”, – що ви завжди можете сказати, навіть якщо Ліза спокійно брукує щось до її равлика. І коли вона починає красти, потрібно допомогти Маша захистити своє улюблене зоопарк від повної руїни. У той же час можна розповісти, як діяти в таких випадках - наприклад, запропонувати малюку одну з дуже привабливих іграшок для неї.
Якщо Ліза незадоволена втручанням сестри, вона часто допомагає нагадувати її про те, що вона була виконана одночасно. Стара дитина, як правило, щаслива почути історії про себе, і вони поступово допомагають йому зрозуміти, що дитина і його поведінка є природною частиною життя.
Наймолодший народився. Як допомогти ліктям?
Зверніть увагу на старше
В цілому, поради, щоб привернути увагу до старшого, є загальним місцем, тому я буду жити тільки на пару деталей.
Нерідко якось втратив пам'ять про те, що з народженням малюка, чим старше отримує набагато менше, і вам буде потрібно тільки більш тактильний контакт. Я намагаюся захопити або поцікавити мій син практично кожен раз, коли я закрию досить, навіть другий. Увечері багато людей люблять масаж, можна просто погладити спину, ноги, голову. Це чудово, щоб мати різну боротьбу з Дадом. І відчути затишку і безпеку без участі дорослих може допомогти різні гнізда ковдр і подушок або шинок - ми вішаємо шишку до спортивного комплексу, але є підвісні стільці і гнізда промислового виробництва.
Важливо, щоб у дитини була гарантована особиста якість часу з матір'ю, прив'язана до певного обряду (направляючи ніч, прокинувшись вранці, ходьба...).
Крім того, миротворче середовище дуже збуджена для профілактичної уваги - спільна робота перед матір'ю потребує часу для молодшого. Якщо я скоро поклав дитину, я спробую інтенсивно працювати з чимось цікавим. Кожна дитина може мати щось своє, головне, щоб ця активність була дійсно цінною і давала поштовх до подальшого творчості, потім, наповненого любов'ю і турботою, він може грати себе на деякий час.