Ісаак Ньютон і дієта рослин

Ісаак Ньютон: Після багатьох років постійної хвороби, дієта на основі рослин, нарешті, дав мені полегшення, яку я сподівався на те, щоб отримати з лікарських засобів, і тому, з симпати для тих, хто постраждалий, я мав небезпечне бажання інформувати інших корисних результатів, які я мав досвід. З іншого боку, я хотів би, щоб краще моєї здатності, сприяти ліквідації преюдиктів, проти яких людство погладжує, і які відносяться до питань, так тісно пов'язаних з здоров'ям людини і щастям.

Як відомому аргументу, що схильність до м'яса, і смак, який дає, є кращим доказом його придатності, багато шавлія народи, позбавлених рівних насолод, всіляких неприродних страв, так що приємний смак доводить нічого, або досить доводить занадто багато.

Сер Ісаак Ньютон (січень 4, 1643 – 31 березня 1727) був англійський фізик, математик і астроном, один з засновників класичної фізики. Автор фундаментальної роботи «Математологічні засади природної філософії», в якій він окреслив закон універсальної гравітації і три закони механіки, які стали основою класичної механіки. Розвинений диференціальний і інтегральний калькулус, теорія кольору і багато інших математичних і фізичних теорій.