Сира їжа призначена для природи.

Сьогодні ми відвідуємо Анна Зіменська, гастроентеролог, педіатр, фахівець з народної медицини, який використовує різні методи відновлення, вибравши їх для кожної людини індивідуально.

до Анна, розповісти мені про себе.
— Я натуротерапевт, так як є простий лікар, я втомився від роботи з лікарськими засобами і лікування, тому що можна лікувати тривалий час, але не повністю вилікувати, і тепер я перейшов на практику відновлення, коли я займаюся не в лікуванні захворювань, але в поліпшенні захисних засобів організму, включаючи режим самооздоровлення, регенерація і ревіталізація систем організму, в результаті людина набуває здоров'я, і не бореться з недугою, втрати здоров'я по дорозі. На практиці реабілітації та вірити, що будь-який підхід має бути комплексним, в тому числі зміною харчування, зміна моторної активності, загартування, психоемоційна гігієна, тобто все разом і тільки тоді буде працювати максимально. Багато людей дуже багато помиляться, від тих, хто переходить до сирої їжі, думають, що тільки після зміни дієти і стати сто відсотків сирої їжі eater, життя відразу стане красивим, всі соки відійде і буде щастя, але цей момент, як правило, не приходять, тому що людина закріплює тільки одне - на харчування і не розглядає інших аспектів свого життя, в той час як багато вболівальників.
Де і коли ви вперше дізналися про сиру їжу? Чому не відхиляється від нової інформації?
Я дізнався про сиру їжу давно, як підліток, і я приймав цю ідею відразу, так як цей вид їжі задумується сама природа. Я був утворений певний смак, і я не міг уявити, що один день я їсть тільки сирі продукти, якось не ясно, як це зробити. Потім поступово їжа була поліпшена, було багато свіжих фруктів, овочів і, очевидно, мій організм поступово очищений, самостійно пропущений, мені не потрібно якось зламати себе і виключити з мого раціону будь-які варені продукти, щоб тримати на волі, все вийшло в моє життя досить природно, і тепер, будучи на сирій їжі, я не тримую на собачі сирої їжі і якщо я відчуваю, що потрібно їсти запечені брокколі або деякі запечені квасоля, я буду це зробити з задоволення.
Як змінити вагу і зовнішній вигляд з моменту переходу на сиру їжу?
Не було помітних змін, можливо, було коливання 2 кг, але в цілому нічого не змінилося, тому що навіть перед сирою їжею я мав досить збалансовану дієту, в основному овочі і фрукти, в тому числі варених і запечених. Моє здоров'я змінило багато для кращого, коли не тільки м'ясо, але і крупи і молочні продукти залишили своє життя.
Які досягнення в спорті, креативності, бізнес досягається з сирою їжею?
Я мав позитивний досвід, зрозумілий, що це можливо жити на цій харчовій системі, і тепер я поділився досвідом з іншими людьми.
Прохолодне життя не змінилося, але непрямо сира їжа впливає на творчість, менше сну, почав виглядати краще. Головне - активна позиція життя, утворилася певна світова думка, яка допомагає в житті, яка складається з того, що я знаю про все, що відбувається навколо мене, що це наслідок власних думок і моїх дій.
Я допомагає іншим людям, але не тільки сирої їжі, але більш психологічно підтримують, адже, як правило, джерело захворювання лежить не в області харчування, але набагато більш глибокіше, в проблемі відносин, зміни психоемоційного фону, переоснащення, життєдіяльності, невеликої кількості любові - це основні проблеми.
Що таке визначення сировини? Які види сировини ви практикуєте?
Сира їжа є вживанням сировини, а потім є різні варіанти: хтось з'їдає сиру рибу або м'ясо, деякі фрукти і т.д. Я не змусив себе під будь-якими визначеннями, я практикую, що я хочу, що моє тіло хоче сьогодні, то я їсти, якщо я хочу фруктів, то я їсть фрукти, якщо овочі, то я їсть овочі, якщо салат, я зроблю собі салат, я хочу дуже риби – будь ласка, буде риби мариновані в спеції, хоча це дуже рідко. Я не даю свою їжу будь-яку назву або визначення.
Але я знаю, що різні види продуктів краще їсти окремо один від одного, і це повинно бути природно.
до Де краще брати інформацію, щоб не плутати в різних підходах?
- Всередині себе. Справа в тому, що вся інформація, яка зараз – частина правди, частина без винятку, частина персонального досвіду автора, яка не може бути реплікована на всіх людей без винятку, хоча досвід може бути позитивним і досить надійним. Таким чином, ви можете вивчити всі види наявних ресурсів, але спробувати адаптувати все до себе, ви не можете буквально прийняти і виконувати кожну техніку. Бажано проконсультуватися з експертами, знаннями та досвідченими людьми, які можуть оперативно реагувати на певні деталі.
Які інші практики охорони здоров'я ви використовуєте крім сировини?
до Обов'язково використовуйте загартування і гімнастика, зношуючи холодною водою і ходьба босоніж в снігу, бігу, розтягування, стара слов'янська гімнастика, очищення печінки, кріплення, ванну практику.
Які продукти ви їсти і де ви отримуєте їх? Ви шукаєте органічні продукти, враховуючи зміст «хімія» в фруктах та овочами, їх сезонність та зрілість?
У мене є котедж з садом, де мої родичі вирощують якісну продукцію, я впевнений, що ви повинні спробувати виглядати органічні вироби. Зазвичай я обирає більше натуральних продуктів, особливо запахом, будучи довго на природному харчуванні, почуття запаху говорить мені, що взяти і що не приймати. Але якщо немає можливості купити органічні продукти, то я купую простих, я не вважаю, що це виправдано витрачати багато часу і зусиль для пошуку кращих продуктів. Вам необхідно зрозуміти, що я живу, не їсти, але мати певну енергію і зробити щось корисно в житті, цікаве, щоб насолоджуватися себе і подарувати іншим людям. Що стосується не те, що виходить, але що виходить – у вигляді емоцій, дій, слів, і це набагато важливіше.
Чи можна поділитися своїм улюбленим рецептом?
— Я використовую, щоб приготувати багато на сирій їжі, в раціоні моєї сім'ї був перший, другий, третій, четвертий — все сире, це дуже цікаво, і це допомогли нам легко зробити друзів з сирою їжею, але через кілька місяців такої різноманітності їжі все вже втомилося, організм зробив ясно, що він смакує погано. Якщо тепер я роблю салати, то я не шліфую компоненти багато, це великі помідори, огірки, трави, щоб смак кожного рослина не втратив окремо, але салати все ще роблять зараз. Я дуже люблю, як мій чоловік готує зелений коктейль: потрібно змішати чорносливи, зелень хребта і салат, лимон, яблуко, селери, - виходить дивовижний напій.
до У вас є діти? Якщо так, які продукти харчування пропонують? Чи підходить сира їжа для дітей? Що таке його характеристики?
- Так, у мене є два діти. Найдовший син – 3,5 роки, наймолодша дочка – 2 роки. Діти дотримуються того ж раціону, як мене і чоловіка, тобто сирої дієти, тоді як ми можемо дати їм цукерки, купити хліб на вимогу нашого сина, зробити млинці, хоча я добре розумію, що це нездорова їжа, але спілкування в суспільстві, ми повинні компромісувати, якщо хтось лікує, ми не кидаємо шкідливу їжу з шаутами, але спокійно намагаються обмежити її кількість, замінити її здоровими солодкими, які ми робимо самі. Наше завдання не обмежувати дитину, але навчити його відчувати мірку, визначити, що шкідливе і що корисно, щоб навчити його любити і поважати себе. Ми даємо дітям багато трав'яних чаїв, заварених шипшин. Ми пропонуємо дітям.
до Які натуропатії, авторитетні сирі продукти впливають на ваш стиль харчування? Хто повинен слухати новачкам? Хто повинен уникати і чому?
до Важко відповісти на це питання. Спочатку немає повноважень для мене, але як дитина, мій вибір, на практиці кріплення, вплинуло на книгу Павла Брега «Чудо Швидкості» – зацікавила мене харчуванням і я почав дивувати, думати і тепер я насолоджуюся прослуховуванням досвіду різних людей, різних експертів, зауважити певні нюанси для себе, але в цілому я завжди думаю, що для себе, я думаю, чи це буде працювати для мене, чи це буде працювати для когось або цього особистого досвіду цієї людини і все закінчується там. З реальних фахівців я маю велику повагу Михайлу Советову, адже він дуже збалансований, дуже гармонійно і грамотно презентує інформацію, заохочує людину самостійно думати, а не сліпо слідувати нікому.
Які помилки ви хочете попередити новачків?
Я раджу переключати в сиру їжу поступово, з періодичними поглядами назад, дуже чітко орієнтуватися на апетит, ваші внутрішні потреби, всі рекомендації, щоб пройти через себе, щоб зрозуміти, чи підходять вони для вас в цьому випадку, не обмежувати себе використання варених або ясенних продуктів, так що немає петлі. Вам потрібно приїхати до того, що ви не заборонете себе, але просто не хочете їсти шкідливі речі. Психоемоційний стан є першочерговим, після чого все набуває фізичного тіла.
Як акуратно вводити здорові звички в життя близьких?
Стати щасливою, здоровою, активною, успішною людиною, а люди, що знаходяться неподалік, зроблять власний вибір, при цьому потрібно займатися самостійно, не чекаючи, що люди, які поруч з вами зміняться, бо це буде насильство, обмеження свободи, їх вибір. Змініть себе, і близьких можуть виглядати і побачити вас красивими, успішними і хочуть. Головне - не пропустити, не роз'ясувати, не допустити - протест і захист включені, весь процес конвекції припиняється.

Чи прийнятна сира їжа для вагітних та годуючих мам?
Багато жінок в вагітності починають експериментувати з сирою їжею, різко переключатися до неї в один день або зробити його на грудному вигодовуванні, здійснювати певні експерименти, будучи на небалансованому сирому харчуванні дієта, дієта якого вони придумують себе і роблять багато помилок, через які дитина може не мати достатньо молока або м'яса молока стає дещо похилим, в результаті діти набирають невелику вагу і погано ростуть. Вагітним жінкам і годуючим мамам я рекомендую дуже уважно стежити за дитиною або не дотримуватися сто відсотків сировини, якщо вони тільки недавно змінили свій раціон. Ви можете перемкнути в сиру їжу, але дуже гладко, з включенням звичайних варених продуктів, оцінити стан для себе і для дитини, на приріст ваги і якщо все добре, ви можете продовжувати експериментувати і зменшити кількість варених продуктів в раціоні. Взагалі необхідно ретельно перемістити і акуратно, після чого ви зможете оптимально вибрати дієту.
- Ваше бажання читачам газети.
Бажаю читачам газети «Аргументи тижня» розширити свій світогляд, не орієнтуватися тільки на харчування або будь-яку іншу область життя, але дивитися на світ більш широко і гармонійно і менш категорично, особливо щодо інших людей і їх вибору. У світі є відображенням нас, і якщо ви не любите щось, ви можете зробити претензії тільки до себе.