530
Ludovico Benzo's Preface to Luciano Proietti's Вегетаріанські діти
Книга Luciano Proietti визначає дуже походження звичайної Західної медицини. В сутності ґрунтується на законах, що базуються на експериментальних даних, які одночасно підлягають трактуванню, включаючи їх інші тлумачення.
Але собача, наприклад, про нездатність нервових клітин на ремонт були відхилені відносно недавно.
Італійський альтанка Reinhold Messner, сходження на вершину гори Everest без кисневої маски, відхилено розрахунки найбільш поважних фізіологів, які написали про неможливість такого підприємства. Існує безліч подібних прикладів.
Більш глибокі дослідження показали, що собаки передрукували з книги, не будучи критично оціненими, втратили свою актуальність, які можуть добре викликані екологічними змінами. Ці собачі ґрунтуються на некоректних узагальненнях, відображенні погляду речей через призму розвитку науки в той час, коли цей експеримент був проведений.
Не дивлячись на те, що це зменшує корисну і важливість минулих досліджень, але воно підкреслює обмеження детермінізму узагальнень, які не базуються на фактах або ретельному дослідженні, надійність яких не може бути сумнівною.
Результати будь-якого експерименту актуальні тільки в умовах, в яких проведений експеримент; всі подальші висновки будуть мати ступінь ймовірності, будь-які припущення повинні бути протестовані і підтверджені досвідом.
Серед аргументів проти вегетаріанства, основним є те, що це призводить до ризику розвитку гострого дефіциту деяких життєвих амінокислот, які за визначенням не виробляються організмом і надходять його тільки м'ясом. Не можна не погоджуватися з існуванням незамінних амінокислот, але навіть цього аргументу можна ввести в оману, якщо переглядаються з точки зору суворого детермінування.
Дослідження, проведені з Люсіно Пройетті в 1970-х роках, наприклад, показали, що вегетаріанські діти ростуть без патологій і хворіють рідше звичайного. Але це недостатньо, щоб сперечатися, що вегетаріанська дієта є найкращим способом харчування. Необхідно проводити більш великі дослідження протягом усього життя, порівняти, бажано двічі сліпим методом (в якому ні дослідник, ні суб'єкт не є ненавикористанням сутності експерименту), результатів випробувань вегетаріанського і не вегетаріанського, маючи спочатку аналогічні показники. Проведення такого дослідження малоймовірно.
Тим не менш, дані, отримані Л. Пройетті, експериментально показують, що дослідження вегетаріанців добре здоров’я. Ці знахідки свідчать про те, що в умовах споживання їжі виключно рослинного походження, аргумент про незамінність деяких амінокислот не може бути неприпустимим, або принаймні не має детермінованого впливу на здоров'я. Хто знає, як багато більше таких собачок традиційної медицини можна запитати.
До цієї точки я письмовий як лікар і дослідник; і як людина, що я оголошую себе бути вегетаріанським, тому що я категорично не приймає насильства проти сказаних істот, які здатні відчувати себе і розумно. Я соромлюся жити в країні, де вбивства, тортури, жорстокість і тваринництво є частиною культури.