Чому їсти м'ясо шкідливим? Олімпійський чемпіон Олексій Воєвода

Що таке вегетаріанство?

Спосіб життя, в якому людське харчування виключає м'якоть будь-яких живих організмів (м'ясо, риба тощо) називається вегетаріанством.

Слово вегетаріанство походить від латинських слів, вегетативних і вегетаріанських (виростання, розвиток). На латинській мові вегетаріанець означає «здоровий, квітучий», і вегетаріанський засіб «вегетарі». й

Альберт;
По суті, ви можете сперечатися безкінечно, і будь-який з аргументів знайде багато аргументів на їх користь. Отже, кожен вибирає для себе і здоров'я, що прийнятний для них. Головне - це те, що цей вибір свідомий. Ось, до речі, я прочитав цікава стаття про м'ясо kuhnja-bez-mjasa.ru/eto-znat-polezno/pro-myaso. Я не їсть м'яса тварин протягом років і я відчуваю себе чудово.

Так, і, ймовірно, варто розглянути, що вегетаріанство має кілька видів від відхилення тільки червоного м'яса до повного виключення з раціону харчування тваринного походження (веганізм).

Історія вегетаріанства

За 5-6 тис. років до Христа в Стародавньому Єгипті священики не з'їли м'яса, розділивши їжу в чистому і нечистому стані. Тваринні тушки вважаються нечистими, тому не доторкнувшись до них.

Велику кількість відомих філософів давнинини та засновників світової релігії були вегетаріанці. Ми можемо відрізняти Будда, Зороастер, Плато, Сакрати, Плютарх, Пітагорас, Сенека, Овід і лікар Хіппократи. На світі християнства вегетаріанці були батьками церкви Тертульський, Оріген, Чисостем, Клемент Олександра. Серед великої кількості християнських аскет, ченців і святих, їсти без м’яса було практиковано, перш за все, для релігійних і асцетичних причин.

Вегетаріанство зустрінеться з Ісаак Ньютон, Альберт Ейнштейн, Мікеланджело, Леонардо Да Вінчі, Спіноза, Россо, Готе, Шіллер, Вагнер, Байрон, Shelley, Schopenhauer, Лінкольн, Nietzsche, Meterlinck, Voltaire, Ibsen, Baden, Powell, Selma Lagerlof, Leo Tolstoy, Ludwig von Zamenhof, Maxim Gorky, Bernard Shaw, Rabindranath, Indira Gandhi, Franz Kafka, Bobley Mar

Причини стати вегетаріанською
Останнім часом кількість вегетаріанців зростає. Це полегшується:
Хвороби
ЕКОНОМІЧНІ ПІДГОТОВКИ
Етика: Етична обробка тварин. Лев Толстого написав: За десять років корова виготовлялася і ваших дітей, поголені і зігріті ви овець. Що таке винагорода? Зітхніть горло і з'їсти його?» Методи забою тварин досить жорстокі, хоча вчені вважають, що тварини відчувають біль як чітко, як люди.