455
УРОКИ ДОЛГОЛЕТИЯ ОКИНАВЫ
Для вихованців Окінаванської «блакитної зони» є наступні правила:
- Знайти ikigai. Похилого покоління Окінаванів не соромиться розповісти вам про те, чому вони збираються вранці. Їхній значущий життя дає їм відчуття відповідальності і почуття необхідності навіть у віці століття.
- Їжа вівсяна рослина. Старе покоління озер для більшості своїх життів їсти продукти рослинного походження. Дієта, що складається з смажених овочів, солодкої картоплі та тофу, багатий поживними речовинами та містить кілька калорій. Гоя, яка має антиоксидантні властивості і знижує рівень цукру в крові. Хоча Окінава цуценари їсти свинину, традиційно його варять тільки на святах і харчуються невеликими порціями.
- Робота в саду. Майже всі довголідери острова були або мають сад. Це причина щоденної фізичної активності, що дає навантаження через різні види рухів. Крім того, робота в саду допомагає зняти стрес і збагачує стіл свіжими овочами.
- Підтримка моя. Моя традиція забезпечує сильні соціальні зв’язки, джерела фінансової та емоційної підтримки протягом складних часу. Поінформованість, що є люди, які завжди готові приїхати до вашої допомоги, дуже спокійно.
- Перебування на сонці. Вітамін D, виробляється організмом при регулярному впливі на сонечко, зміцнює кістки і загальне здоров'я. Завдяки щоденному впливу сонця, старші Окінавани отримують оптимальні дози вітаміну D протягом року.
- Перебування активного. Окінава цуценари багато рухаються і працюють в саду. Будинки озер мають маленькі меблі, з мешканцями їсти і відпочивати під час сісти на килимках на підлозі. Той факт, що старші люди повинні отримувати від підлоги і сидіти на ньому кілька десятків разів на день зміцнює м'язи нижнього тіла і покращує баланс, який в свою чергу захищає від небезпечного падіння.
- Вирощувати аптеку в саду. У саду Окінава мешканці завжди можна знайти черв'яки, імбир і турмерик. Ці трави довели свої цілющі властивості. Поживаючи їх щодня, острівці захищають себе від багатьох захворювань.
- Створіть правильне ставлення до життя. Філософія життя розвивалася протягом багатьох років, допомагаючи островникам сформувати раціональне знезараження. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Вони навчилися бути приємними в спілкуванні і об'єднуватися з молодими людьми до старого віку.
Dan Buettner, Правила довголіття