552
Чемпіони вбивця
Я був на турнірі в Німеччині, коли людина підійшов мене. Вирішуючи, що він тільки необхідний автограф, я отримав за ручку, але потім чоловік зробив дивовижну заяву. "Я вирішив шахи!" Я зробив розумний крок назад, якщо чоловік був небезпечний, як він був insane, але він продовжував, "Я б ви 50 знаків, які якщо ви приїжджаєте з мене в готельний номер, я можу довести його." Ну, 50 знаків 50 знаків, тому я вирішив бути lenient, і я ескорив чоловіка до кімнати.
Після того, як в кімнаті він сідає на шаховому щиті. "Я отримаю це, біла реєстрація на 12 рухається незалежно від того." Я відіграв чорний, можливо, дуже ретельно, але знайшов, на мій диском, що білі шматки були якось непарно узгоджені, і що я отримав mate на ходу 12.
Я спробував знову, цей раз, граючи абсолютно інший дебют, з якого в принципі не вдалося потрапити в таку позицію, але після серії дуже дивних рухів, я знайшов мій король знову оточений, і я хотів би впасти на 12-му ходу. Я попросив чоловіка чекати, і я пішов і назвав Еммануел Ласкер, який був чемпіоном світу до мене.
Він був дуже скептично, але принаймні погодився приїхати і грати. По дорозі, ми поїхали в Авехін, який був чемпіоном світу, і зараз всі три з нас повертаються в цей номер.
Ласкер не втратив ніяких ризиків, але відігравав якомога простіше, а ще, після дивного, незрівнянно-відкритого ряду маневрів, виявляв себе половила в матову сітку, з якої не сталося. Але ще не вдалося.
Це був кошмар! Ось ми, кращі гравці світу, люди, які присвятили всім своїм життям грі, і зараз це більше! Турніри, змагання, все – шахи прийнято, білі перемагати.
Одна з друзів Capablanca, кажучи, "Чи не за хвилину, я ніколи не чув нічого подібного!" І що сталося далі?
- Як ми загинули його, звичайно!