«Я не люблю тебе. Нічого не сталося, життя відбулося. . . ?

Жовтень, 1918 р. З листа Марини Цвєтаєва до Никодим Плуцер-Сарни:

Я пишу цей лист до вас з задоволенням, що не так, проте, дотримуйтесь точки вулканості, для voluptuousness є невинністю, і я досить заспокоївся.

Я не люблю тебе.
Нічого не сталося, життя відбулося.
Я не думаю, що ви вранці, прокинувшись, або вночі, падають дупа, не на вулиці, не музику, ніколи.
Якщо ви були закохані в іншу жінку, я посміхатися — з жарозною ніжністю — і мислити — з куріозом — про тебе і її.
Я.
- Все, що я відчуваю для вас, це невелике хвилювання від голосу, і це загальне творче хвилювання, як завжди в присутності партнера розуму.
Я ще люблю обличчя.
- Чому я не люблю тебе більше? Я не знаю.
За два роки поспіль, на мій погляд, перетягнувши вас по всіх дорогах, залах, церквах, перевезеннях, я не складався з вами на другий. Я врахував годинник, чекав на дзвіночок, кладуть як мертві, якщо не було дзвінка, все сподобалося всім іншим, і все ще не все сподобалося всім іншим.
Я бачу вашу темну обличчя над склянкою кави -- в каві і тютюновому димі - ви були як оксамитові, я розмовляю про голос -- і як сталь -- Я розмовляю про слова -- Я захоплю тебе, кохаю вас дуже багато.
Один порівняння дивний, але правда: Ти був барабан, який підняв всіх хлопчиків в місті вночі.
до Ви були першими, щоб зупинити любов мене. Якщо це не сталося, я все ще люблю тебе, бо я люблю тебе завжди останню можливість.
Спочатку ви прийшли на 4 годину, потім в 5 годину, потім в 6 годину, потім восьмий, потім повністю припинили.
Ви не впадали від любові до мене. Ви просто припинили любити мене кожну хвилину життя, і я зробив те ж саме, обіграв вас, як завжди.
Ви вперше забули, хто я.

Я пишу вам без гіркоту і без задоволення. Ви не гіркота і без задоволення, ви все ще краще поціновувача мене, ніж будь-який інший, я просто розповісти вам як експерт і поціновувач - і я думаю, що ви будете, з старого звички, похвали мене за точність почуття і передачі.

Автор: Марина Цвєтаєва
Огляд: tumblr

Türkçe, English, Русский, Українська...