Топінамбур. Корисні властивості. Рецепти.

Габаритний зображення

Сьогодні я хочу розповісти вам про дивовижну рослину - topinambur. Ми будемо говорити про корисні і лікувальні властивості Єрусалимського артишоку і протипоказання, як його використовувати для збереження здоров'я. Це, мабуть, єдина рослина, яка дає високу врожайність практично без вартості. У будь-який момент, який мав кватку, і хто коли-небудь висаджував артишок. Не потребує догляду. Ідеальна рослина. І під таким невидимимим поглядом, реальний скарб прихований. Він отримав свою назву від племени Тупінамбусів - бразильські індійці, звідки привозили нас.

Смак соняшникової олії і поява артишокової здоби. Він дійсно є братом соняшника. Прекрасні садівники, багато вирощують його як декоративна рослина. Але пізні люди цінують її не на кінчики, але для коренів. Збирання врожаю навесні та восени. У бульбах Єрусалимського артишоку люблять імбир.

Це також називається землею груші. Дуже невибагливий і водночас корисний. Не береться з землі будь-які пестициди, нітрати, шкідливі речовини. Це дивний! І ви можете приготувати все з неї: їсти сиру, і це найбільш корисно для нашого здоров'я, смаження, варити, варити, пюре, компотувати і т.д. Більше того, він лікує все. Його єдиний недолік, що не кожен знає його, не так популярний. Я пропоную заповнити цей проміжок. Поговоримо докладніше про переваги.

Топінамбур. Корисні та лікувальні властивості
Topinambur є завод з найнижчим накопиченням важких металів. Після Чорнобильської катастрофи відбувся експеримент. Вони висаджували артишок, обстежили його, виявилося, що він був придатний для їжі. Я нічого не шкодую.
Якщо ви регулярно їсти Єрусалимський артишок, то це доведемо повне замовлення до нашого тіла. Позбутися з усіх токсинів, які накопичилися протягом цього часу. Дії люблять щітку, очищає все. Всього 3 місяців 100 грамів артишоку свіжі допоможуть вам впоратися з проблемами здоров'я. Це пов'язано з тим, що артишок містить пектин. Він допомагає видалити всі токсини.

У бульбах заліза, кремнію, калію, вітаміну С. Один стакан рафінованого артишоку містить 20% щоденного значення заліза, до 20% калію, 17% магнію.
Комплекс мікроелементів, що містяться в топінамбурі, зміцнює серце і судини. повністю замінює лікарські засоби від аптеки - калійно-магнієвий комплекс.
Застосовується при лікуванні анемії через високий вміст заліза.
Нормалізує артеріальний тиск.
Нормалізує мікрофлору кишечника, корисний для дисбіозу.
Захищає нашу печінку.
Художники вважають унікальним продуктом. І все завдяки інуліну, що є відмінним джерелом енергії і найголовніше - це не викликає різкого зростання цукру в крові. Topinambur є відмінним інструментом для схуднення.
Застосовується для лікування запору.
Знижує цукор крові.
Сироп Єрусалимського артишоку є кращою альтернативою звичайному цукру.
Має протизапальну дію, тому відмінно підійде для шлунково-кишкового тракту. Лікування гастриту, коліту і виразок, загоює тканини. Використовується для печіння.
Чолеретична.
Використовується в косметології для тонусу шкіри і омолодження.
Я думаю, що ви зрозуміли, наскільки добре корисні і цілющі властивості Єрусалиму для нашого тіла.

Я пропоную дивитися відео про корисні властивості артишоку і експеримент, який відбувся протягом 3 місяців з використанням артишоку в дієті. Просто 100 грам артишоку в день і це те, що відбувається в організмі:

Топінамбур. Гарм. Протипоказання.
Не виявлено протипоказань. Тільки ті, хто страждає метеоризмом, рекомендується поступово включати в себе Єрусалимський артишок в їх раціоні. І тільки в цьому буде шкода Єрусалимського артишоку для тіла. Будьте мудрі при проблемі здоров'я.

Топінамбур. Фото

Вирощування артишоку.
Вирощування артишоку не складно. Ви можете виростити його практично в будь-якому регіоні, його висаджують таким же чином, як наша улюблена картопля. Час від посадки до збирання 3 місяці. Ви можете перекопати їжу раніше. Так само, як наша картопля. Дивовижна властивість Єрусалимського артишоку полягає в тому, що його можна зберігати безпосередньо в землі. Витримуємо заморозки до 40 градусів. Тому частина врожаю викопується восени, а частина врожаю можна викопувати навесні.

Спробуйте, щоб виростити його у ваших чаях, а потім використовувати його для їжі.

Як вибрати артишок?
Якщо ви купуєте його на ринку або супермаркеті, зверніть увагу на зовнішній вигляд. Не приймати м'які, зморшки бульб і бульб з плямами.

Як ви зберігаєте Єрусалим артишок?
Найкраще в холодильнику в поліетиленовому пакеті. Не більше тижня.

Калорій Єрусалим артишок – всього 110 ккал на 100 грам.

Topinambur для схуднення.
Це чудовий спосіб схуднути. Інулін, який міститься в топінамбурі, нормалізує обмін речовин, включаючи жир, бореться з зайвою вагою. Для схуднення оберіть найбільш корисні салати, рецепти яких даються нижче. Не змішайте ці салати з іншими продуктами. Включіть в свій раціон обов'язково. І корисний, і смачний, і для гармонії чудовий.

Компанія Tentorium є найвідомішим виробником продуктів бджільництва: Теторіумний мед, теторіум прополісу, теторій перга, теторіумний пилок, королівський желе Теторіум. Наш інтернет-магазин Tentorium завжди надає свіжі продукти Tentorium Ukraine.
Веб-сайт: www.tentorium.com
Топінамбур. Рецепти.
Це найкращий і здоровий, щоб зробити просто салат з Єрусалиму артишок. У свіжому вигляді найбільш корисною.

Єрусалимський художній салат.

Зніміть бульб, натріть його на велику тертці. Можна їсти окремо, але краще його додати в салат томатів і огірка. Додаток з прянощами і лляною олією, про переваги якого я писав неодноразово на блозі. Використовуйте будь-які зелені - петрушки, кріп, cilantro.

Друга версія салату з топінамбуром.

Єрусалимський художній салат з яблуком.

1-2 бульби Єрусалимського артишоку очистіть, натріть на великій тертці, додайте яблуко (також можна натерти її на тертці, можна вирізати - як ви зручніше). Приправа всім лимонним соком (близько 1-2 ч.л.). Посипати зелень або вирізати зелені цибулю зверху. Додати лляне масло, приправи. Хороше поєднання в цьому салаті і сирої тертої моркви.

Єрусалимський артишоковий салат з квашеною капустою і яблуком.

Виходячи з попереднього рецепту. І ви додаєте сауеркра. Прикрашені зеленню зверху.

Єрусалимський артишок, морква і ромашкон салат.

В якості основи також візьміть 1 рецепт, додайте моркву і daikon, натерти на великому тертці. Сезон з спеціями, зеленню, вершковим маслом.

Соковитий сік Єрусалиму.

Туберці ретельно промивають, віджимають сік соком. Якщо у вас немає, ви можете натерти його і вичавити її через марлю. Шкіра з артишоком не рекомендується чистити. Протипоказання. Візьміть цей сік свіжо підготовлений. Магазин не більше 12 годин в холодильнику.

Візьміть цей сік навпіл склянки до їжі протягом 2 тижнів. Відмінний засіб від шлунка, з печією, для головного болю. Знімає запор і кишковий кололік.

Топинамбур в цукровому діабеті.
Користь Єрусалимського артишоку в цукровому діабеті полягає в тому, що він знижує рівень цукру в крові.

Яка страва може бути рекомендована з Єрусалиму артишок у діабеті?

Ви можете зробити Єрусалимський артишоковий суп. Добре підходить для діабетиків.

Капуста брокколі - 100 грам, капуста - 100 грам, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 100 грам селери. Сіль, приправи, зелень.

У киплячій воді кладуть ріжучі моркви, цибулю, капусту брокколі і капусти, селери, артишок - ріжучий або тертий, болгарський перець. За 10 хвилин. Поставте його вниз. Прикрасьте його зеленню зверху. До цього супу можна додати в аромат і смак грибів.

Єрусалимська кава артишок.

З Єрусалиму артишок можна приготувати дієтичні кавові туберлі залийте 3 хвилини з окропом. Потім вода зливається. Сухий артишок, обсмажити його в каструлі. Потім подрібнюють на каву болгарку. Заварюється як звичайна кава.

Це, мабуть, найсвіжіші рецепти з Єрусалиму Також можна варити, обсмажити, варити варення, виготовлені квасолі, але це не так корисно для нашого здоров'я. Про інші рецепти артишоку можна знайти на сайті Povarenok.ru/recipes/ingredient/1799.

І лікуйте собі омолоджуючу маску з топінамбуром.

Навіть глибокі зморшки йдуть. На обличчі на 15 хвилин покладіть Єрусалимський артишок і поставте цю масу. До цієї маси можна додати лляну або оливкову олію. До цього двічі на тиждень. Кращий курс 1 місяць. Шкіра не буде визнана після цієї процедури. Смуга, еластична шкіра порадує вас.