2132
Як було восьмигодинний режим сну і чому наші предки сплять двічі на ніч?
Восьмий час – це сучасні інновації.
Уявіть, що ви живете в 18 столітті. На 20.30 п.м., ви кладемо на нічний ковпачок, виводимо свічки, і засипаємо до запаху воску і часник акуратно заповнюєте повітря навколо ліжка. Сонце кілька годин. У 2:30 ранку, ви прокинете, кладемо на пальто, і поїдете за сусідами. Вони зміялися. Вони читають, промені або мають секс. Бо перед електричним віком, спати двічі ніч був поширений.
У ці дні люди скидають двічі на ніч, отримали пару годин в середині ночі, а потім повернулися до місця перед сном.
Як Slumberwise.com пише:
Заснування подвійного сну за ніч вперше розкриває Роджер Екіхар, історичний професор Університету Віргінії.
Його дослідження виявили, що ми не завжди практикували безперервний восьмигодинний сон. У двох коротких періодах протягом більш тривалого періоду ночі, які прокинулися близько 12 годин. Вона була розділена на інтервали: перші три або чотири години сну, потім два або три години прокидності і знову спати до ранку.
У літературі, судних документах та особистих записах. Не дивно, що люди скидають в два зміни, але неймовірна поширеність цього типу нічного відпочинку. Він був стандартним, звичайним способом сну.
«Кількість і природа згадок свідчать про те, що це було добре відомо, – коментує Єкерч.
Наприклад, англійський лікар написав, що ідеальний час для вивчення і відображення є періодом між "першим соном" і "другим соном". Чаукер Джеффрі, в Кантербері Tales, писав жінку, яка пішла на ліжко після її «першого сну». І, пояснюючи причину великої кількості дітей в робочому класі, лікар 1500-х призначає, що люди зазвичай мали секс після першого сну.
Книга Роджер Екерч на кінець дня. Історія нічу повторюється з такими прикладами.
Але що ж люди робили в обмежених годинах ночі? В основному все, що ви могли б подумати.
Більшість перебування в своїх спальнях і ліжках, іноді читання, часто променують. Релігійні ручники навіть включені спеціальні молитви, рекомендовані для читання між двома періодами сну.
Поговорили з особою, яка поділилася ліжком з ними, або мала секс. Деякі були дуже активно, відвідуючи своїх сусідів.
Як ви знаєте, ця практика в кінцевому підсумку закінчується. Екерч приписав зміни до приходу електричних освітлювальних приміщень і на вулицях, а також популярність кавових магазинів. Письмен Крайг Кослофський пропонує подальше відображення на предметі у своїй книзі Вечірній імперії. З поширенням вуличного освітлення ніч перестав бути майном злочинців і підкласів суспільства. Цей період став часом для роботи або спілкування. Бімодальний візерунок сну з часом почав сприйматися як відходи декількох годин часу.
Наука зберігає записи в історичних книгах. Дослідники провели чотиритижневий експеримент із залученням 15 чоловіків, які живуть в умовах обмеженого часу. Хтось дивний почав стати з них. Після того, як зловити знепривабливістю сну, що є загальним для більшості з нас, учасники почали прокидати в середині ночі:
Вони мали два спавіни.
Протягом дванадцять годин учасники зазвичай скидають близько чотирьох до п'яти годин, потім змивають і тримають змії протягом декількох годин, після чого злийте знову до ранку. В цілому вони скидають не більше восьми годин.
Період в середині ночі між сегментами сну характерний незвичайний спокій, схожий на медитативний стан. Не хотів би сісти в ліжку, що багато хто з нас досвідчені. Учасники експерименту не проціджують або переживають через відмову, вони розслаблені в цей час.
Руссел Фостер, професор циркадської нейронауки Оксфорда, нотатки, що навіть з стандартними візерунками сну, прокинувшись посеред ночі, не викликає занепокоєння. «Мені люди прокидаються вночі і паніки. Я поясню, що це те, як вони повертаються до бімодального сну, говорить професор.
В той час як не існує допомоги спати двічі на ніч, важко уявити, що цей візерунок сну не матиме серйозних наслідків для нашої повсякденної свідомості. Скільки б ми скористалися з декількох годин «екстракордінарна медитація-подібна спокій»? Дійсно. Я не використовую бімодальне сон, але я думаю, багато з нас, себе включений, пережили його. З несанально зайнятим графіком, ми навіть не розглянемо можливості і переваги держави свідомості, крім восьми годин сну, необхідність якого викликається втомою.
Звісно, ми не можемо повернутися до передвиборчого способу життя з раннім ліжком і раннім підйомом. Але можливо, ми можемо застосувати ці знання для підвищення якості життя і виявлення альтернативних режимів розуму і часу.
Це приносить мене назад до книги я прочитав останнім часом.
203047 р.
Якщо ви зацікавлені у читанні більше про сучасний світ і його вплив на наші думки, підберіть книгу Дугласа Рушкоффа, «Пресент Шок: коли все зараз захопиться».
«Точка не нейтральна. Час і хвилини не універсальні, але певний. Увечері в готелі є можливість похилого віку. Крім того, час доби змінюється на основі поточного моменту в двадцять-ти-денному місячному циклі. За один тиждень ми цінуємо в ранній ранок і на наступний тиждень.
Технології дозволяють ігнорувати всі ті нотки та крані часу. Ми можемо літати через десять часових поясів. Прийміть сплячі таблетки, коли ми доходимо до нашого призначення на подорожі, пізніше прийміть увагу знежирене лікування, щоб прокидати наступний ранок.
Наша технологія може розвиватися за курсом, за допомогою якого ми проявляємо її. Але наші органи перетворилися над тисячоліттям, взаємодіяючи з силами і явищами, які ми ледь знаємо. Ми не просто повинні врахувати ритми тіла ... тіло спирається на сотні, можливо, тисячі, різних годин прослуховування, підключення і синхронізація з багатьма речами. Людям не здатні такого швидкого розвитку. Наші тіла змінюються на дуже різний час. й
Але Рашкофф не викликає відповідальності за його iPhone і цифровий спосіб життя. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу:
«Так, ми в хронологічній кризі з депресією, самогубством, раком, низькою продуктивністю і соціальним дискомфортом в результаті зловмисно порушує ритми, які зберігають нас живим і в сильних з природою і один одному». Але факт, що ми навчимося, дає нам можливість перетворити кризу на можливість. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Я не впевнений, що я збираюся дотримуватися моделі бімодального сну, але я обов'язково бачу переваги нового розуміння часу і намагаюся жити до нього. Час - якість. Тривалість. Флавон. Один з моїх улюблених філософів 20 століття Жан Гебсер, писав в 1949 році, що в самому серці кризи Західної цивілізації час. У нашому бажанні відповідати тенденціям, ми беремо участь у всіх, що відбувається одночасно. Можливо, це неправильний підхід. Неймовірне ставлення до часу. Може бути, ми повинні зробити крок назад і бути присутнім; не бути поголені в цифровий вік, який критикує Рушкофф, але бути присутнім.
Наш нинішній криз не відрізняється від Zen koan з питтям океану в одному sip. Ви не можете зробити це, якщо ви розбиваєте час на невеликі шматки: крихітні клітки на вашому годиннику, електронні листи, повідомлення Facebook і повідомлення, що віджимаються на екрані LCD. Це занадто багато. Але проблема нашого перевантаження інформації не може бути насправді в цифровому віці, але в мірному режимі свідомості, який ми перетворюємо. Що ви думаєте? І що допоможе нам впоратися з потоком, як Джеймс Глік називає його?
Кредит Джеремі Д. Джонсон
На основі дисinfo.