Люди, хто впевнений і здатний говорити про свої досягнення, часто здаються більш компетентними, говорить психолог Крістіан Jarrett. Але в багатьох товариствах існує культурна норма, яка призначає скромність, що означає, що блювотні руху часто здаються іржі і неприємні. Нещодавнє дослідження показує, що багато хто з нас навіть недооцінює, як дратівливе наше гальмування.
Досягти, що ваші досягнення цінуються, але не бути відомі як Braggart, ніжна справа. Але психологи дізналися про те, як ефективно говорити про себе.
Веб-сайт Я щаслива поділитися цими порадами.
Коли ніхто не запросив вас, і зовсім інший чесно відповісти на питання боса про вашу продуктивність. Поведінка, що Ваше «блювоту» має відношення до розмови.
Психолог Nourit Tal- Або провів експеримент, в якому фантастичний характер Аві про результати іспиту. Люди не люблять Avi, якщо він, замість співрозмовника, почав розмову на цій темі. Якщо суб'єкт успіху був піднятий співрозмовником, то Avi міг би вирватися про що-небудь (навіть якщо він не просувався безпосередньо про іспити), а учасники ще думали, що він був хорошим хлопцем. Це корисний нагадування, особливо для хмелю.
блювотні рухи прийнятні. Якщо ви перебуваєте в інтерв'ю або ваш бос оціните свої навички. У такій ситуації
На Вас чекають люди. Ви будете презентувати свої досягнення.
Самовивіз може створити негативне враження, так як люди часто сприймають його як прагнення до досконалості - якби ви їх повірте. У ряді експериментів, психологи запрошують учасників відповісти на різні випробувальні заяви в рамках групової дискусії про студентську дружбу. "Селф-апліфтинг" висловлювання, як "Я краще, ніж інші" (найкращий студент, кращий друг) викликали негативні емоції, тому що вони створили відчуття, що динамік був билітлінг інших.
«Я навчився робити речі краще, ніж раніше» — так само як і заяви без порівняння («Я хороший друг») були вигідними. Урок простий: якщо ви претендуєте на користь інших, є серйозний ризик, який ви будете сприймати як неприємна людина. Спробуйте зосередитися на власних досягненнях.
без дешевих ін'єкцій проти колег і конкурентів.Тому що в нашій культурі найчастіше засуджуються зайві брекети, є очевидний, але ефективний спосіб продати себе.
запитати Поговоріть про ваші сильні та сильні сторони.
Займіть дослідження, опубліковане данськими психологами, в яких вони попросили учасників відповісти на вигідні характеристики людей, які подають знайомствам. На жаль, учасники розповіли про те, що ці характеристики (наприклад, позитивні бали оздатності та компетенції) були написані особою або колегою або другом.
І виявилося, що ті учасники, які думали характерну приходу з автора оголошення, оцінювали його як менш соковитою, так і менш компетентною, ніж ті учасники, які обов'язково були характерними для ознайомлення. Ми не хочемо довірити позитивну самооцінку, але ми вважаємо, що саме ті ж самі заяви набагато більше, якщо вони приходять з кимось ще, навіть якщо вони дивляться — друзі або хтось, хто працює для вас.
Будь-яка вага, яку ви отримаєте, буде більш успішним, якщо ви виявите довіру, який говорить про вас. Ознайомитися з партнерами та колегами, які готові співати.
Це потужний інструмент для самопромоції.Альісон Фрагіль і Адам Грант, які вивчають психологію роботи в організаціях, вирішили подивитися на це питання трохи по-іншому. Вони просять себе: Які особливості аудиторії, які впливають на те, чи стає блювотні рухи успішною стратегією? Зокрема, вони хотіли зрозуміти, чи це важливо, якщо слухачі були відволікані або, навпаки, зосереджені на прослуховуваннях тих, хто б гальмував.
Учасники експерименту дали прочитати резюме та рекомендації кандидатів на певну позицію, а потім попросили оцінити ці кандидати. Виявилося, що блювотні рухи тільки побили, коли учасники були відволікані (вони дали ще одне завдання або просто дали мало часу для вивчення документів). У цьому випадку вони врахували інформацію, яку кандидат представив про свою компетентність, але забули або не помітив, що він був просто гальмуванням. Коли учасники не відволіклися, вони уклали, що
Визначені кандидати погано освічені і невимогливі.Подумайте про те, що це означає в реальному житті: уявіть себе в груповому інтерв’ю або зустрічі, де лідер або рекрутер змушений поділитися своїм досвідом серед усіх учасників розмови. Оцініть і оціните настрій в кімнаті - ви втратите будь-які точки, якщо ви починаєте праїзувати себе? У зв'язку з таким шумом, конкурентним контекстом, ваш менеджер навряд чи пам'ятає, де він отримав інформацію, яка ви зламали всі ваші записи збуту минулого місяця. Але ви зможете продати свій успіх.
І той факт, що ви порушили норму скромності не помітили.Якщо ви ще виявите, що вам потрібно поговорити про свої досягнення в повному обсязі, ось ще один корисний висновок: надмірна скромність може зробити негативне враження. Наприклад, одне дослідження виявило, що люди, які перебільшено говорять про себе («Я багато розваг».») Я душа компанії, дуже часто оцінюється позитивно, ніж ті, хто говорить про себе Я ніколи не душа компанії. Якщо ви повірте себе, не дивитесь, якщо інші її повторюють. У той же час найбільш позитивні оцінки отримують люди, які говорять про себе в збалансованому вигляді, визнають як сильні і слабкі сторони.
Що слід обов'язково уникати цього.
блювотні руху під виглядом модної або скарги «Так я опублікував, що вірусна стаття, кількість електронних листів від читачів – це дуже довго!» Один новий дослідження показує, що ця стратегія не вдається двома способами: спочатку блювотні рухи не досягають мети - ви не зробите гарне враження, а другий, люди все ще бачити вас блювотою. Вам буде сприйматися як неприємний, так і нещастяний.
Джерело 99u.co, перекладений Maria Furman для Ideonomics
Веб-камера