12 фактів про дитячу психотравми та неврології дорослих з сімейного психолога Михайла Лабковського

Сайт публікує лекції Михайла Лабковського, присвяченого тому, що більшість наших психологічних проблем приходять з дитинства. У своїх задачах необхідно вирішити, і діти намагаються не накладати власних неврозах, консультує психолога.1,1 км Багато людей вважають себе інтровертами, але вони не завжди інтроверти. Так само, як дитина, вони намагалися поділитися секретами з мамою і татом і відразу дізналися, що ніхто не зацікавився ним (справді про один раз, залишити мене самостійно і не турбувати мене). Звичок переживає все себе і віра, що вони самі, і їх проблеми особливо, не потрібні нікому.

2,2 км Відчуття безпеки, яку дитина повинна отримувати в дитинстві, є найважливішим умовою для свого майбутнього психічного здоров’я і життя без неврозів.

Але яка безпека там, коли батьки непередбачувані агресивні або передбачувані негативні? Вони завжди погано. Атмосфера в сім'ї є очікуванням катастрофи. Щось трапиться прямо зараз. Осінь, поломка, отрута, штампування інфекції, «Ви отримаєте під камазом, вона змащує вас на асфальті», не вводять в інститут – ви будете працювати як навантажувач в «П'яточка».

Ось вони - "мінор" травма! Їхня причина не обов'язково червоно-гарячий праскою або гніздом. Негативні зауваження є більш травматичними, оскільки вони повторюються. Ви знаєте, є європейська катування - стійки, бджільництва, і є китайська катування, де, наприклад, іммобілізована людина збивається перо, поки він не збочений. Це однакова різниця.

3. У Більшість психотравм, які відбуваються між віками 3 і 5 років.

4. У Одноразова психотравма - коли: дитина залишилася в темному приміщенні і він був рубаний; він перевернув окропу; мама і тато розлучення; великогабаритний похорон і інші звичайні щоденні оповідання, включаючи насильство - психічний, фізична, сексуальна.

5. Умань Виявляється рецидивна травма, коли дитина живе серед нейротики, які страждають або полягають агресивно, непередбачувано, неприпустимо, неприпустимо, і так далі. Або в дитячому садку або школі, він був билений, ізольований, тобто повторне становище.

6. Жнівень Не всі діти відповіли однаково на травму. Одна дитяча психіка може бути сильнішою, інша слабка. У кого серйозна трагедія не залишає сліду, а хтось за життя травмує смерть кошеня.

Я хотів би пояснити 7-річну, що розлучення було допомогти йому боротися з травмою. Я сказав,

до Який клас?
- Перший.
до Ви любите будь-які дівчата?
- Я. Ліза.
- Ви йдете на дитячий садок?
- Чи знаєте ви і Ліза?
до Ні, у мене є Лена.
до Де зараз?
- Я розповідаю тебе! Я вже в школі, як я знаю, де Лена?
- Тут. І Дад має жити з матір'ю все своє життя?

А потім він припинив кричу, переривав прийом, пішов до батьків, які чекали в коридорі і сказав: Я усвідомлю все, нехай.

7. Про нас Стабільність, комфорт, довіра – це те, що діти повинні отримувати від батьків в першу чергу. Якщо батьки поважають агресивно, приниження, критикують дитину, то, звичайно, його впевненість в житті загалом і у людей, зокрема, підкреслюють. У мене є один, хто говорить, я не знаю людей. Вона підбирає собаки, коти, і зрозуміло, чому: тварини не зраджували її, але Дад зраджують її.

8. У Багато людей страждають комунікативними проблемами: це важко для них підходити до іншого, скажуть щось, передають свою думку і емоції і в результаті важко реалізувати себе. Чому? А тому, що вони вже підходили до п'яної матері у віці 4 років, і вона нерівноцінно розповіла про невідповідність питання дитини, а про невідповідність дитини в цьому світі. І зробив це багато разів. Тепер хлопчик 30, і зрозуміло, що він навіть не замислюється про довірливу комунікацію.

9. Навігація Психотравма в першу чергу формує відчуття страху і тривожності, що призводить дофобії, панічні атаки і недовіра людей.

10. Якщо взяти сім'ю повною, але невротичної, і сім'ї без батька, з психологічної точки зору, другий обов'язково віддає перевагу.

11. Так, коріння багатьох проблем приходять з дитинства. А батьки, які вони є. Вони підняли вас кращими. Ви не зміните їх, потрібно змінити себе! – переписати дитячий сценарій, виростити з нього.

Якщо ви не хочете, щоб ваші діти мали психотравми, поведіли так, щоб вони не бояться вас, щоб ви прогнозували, так що через вас вони відчувають впевненість в житті. Будь ласка, зв'яжіться з нами І якщо дитина говорить вам щось, спробуйте не перебити його або дати поради, але просто слухати.

12. Якщо ви

• Не можна довіряти всім;
  • Ви не можете висловити свої почуття.
  • «Я не відчуваю нічого»)
  • Ви не можете працювати в сім'ї або у своїй професії.
  • Ви не хочете (або страх) дітей.
  • Ви маєте схильність до депресії та ін.
Можливо, всі ці наслідки дитячої травми.

Я хочу, щоб ви не знали, що ви не повинні платити за ваш нещасливий дитячий день. І практично все фіксується.

Автор Михайло Лабковський, з лекції «Про дитячі психотравми». SOURCE Сноб

Веб-камера