Розум без думок двох держав.

Розум бездумний в двох штатах, або глибокому сну або медитації. Якщо ви усвідомлюєте та зникнете думки, це медитація. Якщо думки зникнуть і ви стаєте несвідомими, це глибока мрія.

Розум тільки процес. Насправді, розум не існує, тільки думки, які рухаються так швидко, що ви думаєте про них і відчуваєте їх, як щось, що є постійно існуючим. Одна думка йде, інший, третій, і вони продовжуються... проміжок так невеликий, що ви не можете бачити інтервал між однією думкою і іншим. Подумайте, що вони стають тривалими, і через те, що тривалість ви думаєте, є така річ, як розум. Є думки, але нічого не подобається.

Думки існують, розум не існує; розум тільки зовнішній вигляд. І коли ви дивитеся вглибше, він зникне. Тоді є думки, але коли розум пішов, і є тільки індивідуальні думки, багато речей вирішуються відразу. Перше, що ви знаєте, що думки люблять хмари, вони приходять і йдуть, і ви небо.

Ваше небо нескінченно відкрито; думки приходять і йдуть. І як тільки ви починаєте відчувати, що думки приходять і йдуть, і ви є спостерігачем, свідком, ви встановили себе як майстер розуму.

Поглибше твого спостереження стає, глибока поведінка стає, і проміжки, інтервали починають з'являтися. Одна думка йде, інші не прийшли, і проміжок. Одна хмара пливла, інший наближається, і залишається зазор.

У тих інтервалах, вперше ви отримаєте блиски нехвилини. Ви смакуєте немінду, зателефонуйте йому смак Zen або Tao або Yoga. У цих невеликих інтервалах, раптом небо зрозуміло і сонце світиться. Важко, світ наповнений таємницею, адже всі бар’єри відкидаються; на очах немає штор. Ви добре бачите, ви добре бачите. Все існування стає прозорим.

Сучасна думка поспішає. Він хоче негайно припинити розум. Саме тому препарати настільки привабливі. Ви можете змусити розум, щоб зупинити використання хімічних речовин, але потім ви знову насильне проти цього механізму. Не добре, це руйнівний. Таким чином, ви не будете майстерні. Ви можете зупинити розум з лікарськими засобами, але потім ви будете опанувати лікарськими засобами; не будете майстерні. Ви просто змінюєте один бос на інший, і це зміна для гіршого.

Коли ви поглянете глибоко, розум під контролем - ви стаєте його майстером. Важко, але вони більше не майстерні. Вони не можуть нічого робити, вони просто приходять і йдуть; ви залишаєтеся неоціненним, як багато квітки в дощі. Краплі води падають на пелюстки, але продовжують ковзати без дотику.

Розум - це збудження свідомості, так само як хвилі є агітація океану. Іноземці вийшли в: вітер. Щось поза сталося в океані або на розумі—так, вітер— і хаос. Але це хаос тільки на поверхні. Хвилі завжди на поверхні. На глибину немає хвиль, бо вітер ніколи не проникне глибоко. Тому все залишається тільки на поверхні. Якщо ви перейдете, це приносить контроль. Якщо ви переїжджаєте всередину з поверхні, ви отримаєте в центр — раптом, поверхня може продовжувати турбуватися, але ви не збудете.

І коли ви подивитеся з центру, трохи по-перше, конфлікт припиняється. Трохи трохи розслабитися. Трохи, звичайно, є сильний вітер і є хвилі у вас, але ви не хвилюєтеся про це, і коли ви не хвилюєтеся, навіть хвилі можна насолоджуватися. Немає нічого неправильного з ними.

Проблема виникає при проходженні на поверхні. Ви в маленькому човні на поверхні, і є сильний вітер, і є високий приплив, і весь океан йде божевільний - звичайно, ви хвилюєтеся, ви страшні до смерті!

Якщо ви починаєте боротьбу з хвилями, ви поразкаєте. Боротьба не допоможе; доведеться приймати хвилі. Як тільки ви досягнете центру, ви починаєте насолоджуватися все, що відбувається на поверхні. Тож найголовніше не боротися на поверхні, але досить заснути в Центр. Після того, як ви станете справжнім майстром, ви не змусите себе контролювати, він відбувається спонтанно, коли ви знаходитесь в центрі.

Центрування свідомості – як стати майстером розуму.

Тож не намагайтеся «контролювати розум» – мова може призвести до вас. Не можна керувати, а ті, хто намагатиметься контролювати, підуть божевільні; вони просто стануть невротичними, бо намагатися контролювати розум не більше, ніж намагатися контролювати інші.

Спостереження за розумом означає виглядати з глибокою любов'ю, з глибокою повагою, повагою, дарують вам Богу. Тексти пісень, а це означає: Немає нічого неправильного з вашим розумом. Тексти пісень, а це означає: Немає нічого неправильного з мисленням. Це чудовий процес, як будь-який інший. Хмари, що пливуть в небі, красиві – чому не думали рухатися в внутрішній небо? Дивитися з глибокою повагою. Не бути опонентом, бути в любові.

Розум - міст між тілом і душею, між світом і Богом. Не намагайтеся знищити його! Розум - це ваш цвітіння, не змушує його будь-яким чином. Я проти всіх сил і проти насильства, особливо насильства, спрямованих на себе.

Людина може використовувати свій розум, щоб працювати над питанням; потім логіка стає великим інструментом. І той же людина може поставити розум, як він переходить в простір медитації і нехвату. Тому що розум не ви, це тільки інструмент, так само як мій, як і мої ноги. Якщо я хочу піти, я використовую ноги, якщо я не хочу йти, я не використовуйте мої ноги. Таким чином, ви можете використовувати логічно, якщо ви намагаєтеся дізнатися про матерію. Це ідеально підходить, він підходить. І коли ви рухаєтеся, поставте його в сторону. Не більше ніжок; не більше мислення. Тепер нам потрібен глибокий, безшумний стан.

Уявіть собі людину, яка хоче сидіти, але не може, бо каже він: «У мене є ноги – як я можу сидіти?» І уявіть людину, яка хоче сидіти спокійно і мовчазно, але не можна, бо каже він, "Я маю розум". Це те ж саме.

Розум можна використовувати або покласти назовні. Це інструмент, дуже красивий інструмент; але не потрібно бути так обсесованим.