Як дізнатися все без стресу

«Дізнатися» в переважній більшості дорослих пов'язаний з шкільним столом і строгими кісточками вчителя. Можливо, саме тому ми хочемо, щоб навчатися, якщо вам потрібно, наприклад, затягнути англійську або покращити свої навички? Постійно навчати щось нове! – консультувати журналів та лікарів, які спеціалізуються на здоров’я мозку. Але як дізнатися, чи на самому думі про розмаїття над книгами, його усадка зубів? Селена Парфьонова, головний редактор Про насВін консультує: Розважатися!

Наш мозок не збирає і накопичує лінійно інформацію. Скоріше, процес схожий на створення головоломки: спочатку ми шукаємо кутів і країв, щоб ескізувати велику картину. У процесі ми кладемо шматки, які збігаються один з одним, щоб отримані «острів». Нарешті, «острів» знайти своє місце в рамках рами, а відсутній індивід «нечі» заповнює решту проміжків.

Однак свідомість сучасної людини є лінійним і прогресивним. Це означає, що ми сприймаємо реальність і будь-які процеси в ньому як поступовий рух вперед. У деяких сферах, цей факт запобігає нам від життя: наприклад, ми не можемо самі зателефонувати одержувачу, який інтуїтивно зрозумілий у статистиці, і повністю не вчимося, як ми повинні.

Якщо ви хочете дізнатися щось, дайте ідею лінійної освіти. викликаючи неприємні асоціації з коливанням школи та аналізом паралічу. Релакс. Відкрийте Google і знайдіть щось на тему. Прочитайте його, спробуйте зрозуміти його. Не отримайте це, приходьте. Ви хочете? Зайдіть знову. Дивитися, як індивідуальна «пазель» починає формувати загальну картину.

Довірити свій власний мозок: Ви ще не розуміли (свідомість), але десь на глибині сірої матерії раптово зросла (літерально) новий гірус, призначений для того, щоб зрозуміти, що вам потрібно. Не дайте намагатися, але не торкнутися себе з ідеєю «першого мені потрібно навчити його, потім я отримую там, а деякі роки відтепер...» Ви не знаєте, Ви не берете вас п'ятнадцять років, щоб зрозуміти математику. Ви не берете участь у роботі з англійської граматикою. Не знаю, скільки часу ви навчите щось (менше, ніж ви очікуєте).

Позбутися від внутрішнього вчителя. Дізнайтеся, як ви хочете, і як ви хочете. Приходьте в різні кути, подивіться на те, що простіше зрозуміти і не хвилюватися про порядок дослідження: коли інформація і аналіз цієї інформації в мозку накопичується досить, знання прийдуть самостійно.

Точка не дає.

Селена Парфьонова

Веб-камера