23 крутих способів легко запам'ятати іноземні слова

Вивчення мови неможливо без запам’ятовування нових слів. Але крім банальних і нудних люків, є багато простих, і найголовнішо ефективних способів дізнатися незнайомі слова.

Веб-сайт Разом з Євгенією Кашаєва публікує корисний перелік способів запам’ятати будь-які іноземні слова.

По-перше, потрібно зрозуміти, як ви сприймаєте інформацію краще. Є невеликий, але дуже важливий контроль. Якщо ви аудиторію, то метод читання ноутбука буде працювати для вас набагато гірше, ніж метод прослуховування списку слів до тексту. І ви навіть не можете думати про це і довгий і жорсткий, до перемоги кінця і відчувати свою власну гідність, щоб подивитися на цей ступеневий блокнот і не розуміти, чому нічого не запам'ятовується!

Традиційні методиМетод Ярцев (візуали) Візьміть блокнот. Напишіть в 2-3 стовпчики слово - переклад. Ось деякі синоніми для антонимів. Від часу ми читаємо списки, просто читаємо, не вчимося нічого.

Я не знаю, як це працює, але, наприклад, я не дізнався німецьку, але я просто читаю ноутбук іноді. Учитель не влаштував диктатури, ніколи не перевірив наші списки. І я ще, багато років пізніше, пам'ятаю пучок слів.

Виявляється, що ви не проціджуєте, не намагайтеся залити 100 слів в себе за 30 хвилин, просто систематично, від часу до освіження матеріалу. Але ви повинні негайно попередити, що ці слова повинні бути знайдені в підручниках, статтях, тобто, крім читання ноутбука, якось активувати їх.

Метод картки Другий популярний спосіб. Ми беремо і нарізаємо пучок карт або купуємо квадратні блоки паперу для нот. З одного боку ми пишумо слово, на іншому ми пишемо переклад. Для досвідчених користувачів ми надаємо приклади. Виконуючи карти навколо, відкладаючи ті, які ми знаємо добре. Ми повторюємо час, щоб освіжити. З недоліків – якщо занадто багато слів, а час не достатньо, ви будете витрачати багато часу на створення карток самостійно.

Як розваги, можна розкласти їх в пучках від 10 штук в різних місцях квартири, від часу торкатися їх і повторити. Аукціони до цього способу обов'язково додають вимову гучність. Картки чудово підходять для дітей, її можна перетворювати в цікаві ігри.

Метод оформлення Класичний жанр. Ви берете слово і напишіть його багато разів. Добре працює для китайських персонажів. Мінус - довге зелене. Але метод був протестований протягом століть.

Метод напівсторінок Це один з моїх улюблених способів. Ви вигинаємо аркуш навпіл, ви пишете слово на одному кінці, і переклад з іншого боку. Ви можете перевірити себе швидко. Для мене, як візуальний, він добре працює, тому що я можу легко пам'ятати, де написано слово. Ви звикли до певного порядку слів.

Дизайн інтер'єру Мета Якщо ви дізнаєтесь будь-яку конкретну лексику, яка оточує вас, ви можете зробити свого роду "лаборів" всюди - наклейки з іменами об'єктів. Також можна приклеїти на монітор найнеприємніші слова, які не хочуть запам'ятати. Плюс цей метод весело. У нижній частині є те, що мозок може почати ігнорувати всі ці шматки паперу, а потім вони довго повісять.

Методи оптимізаціїМетод групування граматичними особливостями Якщо у вас є великий список слів, найгірше, щоб зробити з ним, щоб навчити його хапазардно. Він може бути оброблений і групований. Наприклад, спочатку ви пишете дієслові, і напишіть їх не в рядку, але групуйте їх за типом закінчення або напишіть іменники маскуліну, потім жіночий і окремо винятки, які не впадають в ці списки.

Отже, оскільки більшість слів не виняток, ви починаєте бачити логіку мови та запам’ятовувати слова у поєднанні з аналогічними словами.

Метод групування за змістом Ви пишете і пам'ятаєте слово і його синонім/антинонім. Це правда для новачків і триває. Після того, як ви навчитеся слово “добрий”, з’ясуйте, як “поганий” буде. І якщо ви ще не пам'ятаєте “зрозумілий, так wow, disgusting”, то ви значно збагатите свій словниковий запас.

Метод дослідження однокореневих слів Ми беремо слова, групуємо їх навколо кореня, наприклад, «до/до/до», і вивчимо кілька однорядних частин мови.

етимологічний Добре працює для тих, хто навчився кількох мов. Коли ви дізнаєтесь кілька мов в одному мовному відділенні, ви починаєте бачити подібні корені. Це дійсно має досвід, і ви не повинні вчитися багато слів знову. У певній точці ви просто знаєте достатню кількість. І якщо я розумію, що це слово не говорить мені нічого категорично, я входжу в етимологічний словник і дізнатися, де він прийшов з. Поки я роблю це, я пам'ятаю його.

Ланцюги слів Візьміть список слів, які потрібно вчитися, і зробіть історію з них. Так ви дізнаєтеся не 30 слів, але 5 вироків 6 слів кожного. Якщо ви підходите до цього бізнесу творчо, ви можете провести задоволення і корисний час.

Способи для тих, хто не любить дідусьКосмічна повторення (Інтернет-рекурсія) Техніка затримки пам'яті, яка складається з повторення вченого навчального матеріалу на певному, постійно збільшуючи інтервали. Насправді, ви встановите додаток на телефоні, і програма автоматично покаже вам слова в даній послідовності і з бажаною частотою. Ви можете використовувати як готові списки слів, так і створити свій власний.

Плюси: Капітал розрізають на пам'ять.

Згода: Дуже багато часу. Якщо ви вже не пам'ятаєте слово, воно все ще буде з часом в деяких програмах.

Найпопулярніші програми для цього способу - Anki.

Мемрісе.com У Мемрісі ви можете вибрати готовий список слів або створити свій власний. Якщо слово категорично не запам'ятовується, ви можете використовувати спеціальні смішні фотографії, які користувачі створюють за допомогою мнемотехнічних методів, або завантажити свій власний. Memrise нещодавно додано новий варіант – ви не тільки почуєте голосове слово, але дивитися відео про те, як люди кажуть ці слова.

Веб-камера І тут ви можете створити власні списки і генерувати різні способи перевірки слів (тестів, вибрати правильний варіант, писати листи і т.д.). Хороший спосіб для любителів різних тестів для тестування себе в ігровій формі.

Ланг-8 Сервіс для роботи з письмовим словом для тих, хто вже опанував основи мовної практики. Користувач пише текст мовою, який вивчається, після чого на рідному динаміку відповідної мови береться перевірка письмової та робить власні редагування.

Магічні методи дуже люблять приваблювати різні маркетологи та мовні гуруси. Зазвичай сутність методів – це «секретні техніки спеціальних послуг», які, об’єктивно кажучи, описані в пучку літератури. Вони просять нездорові суми грошей.

Мнемотехніка Mnemotechnics є одним з найпопулярніших методів, сутність яких полягає в надходженні смішних і абсурдних асоціацій до слова, яке не можна пам'ятати. Ви берете підлогу і придумайте з деякими асоціативними образами, які повинні бути дуже яскравими. Але в цьому образі слід бути «під ключ» до запам’ятовованого слова.

Приклад: "гриф" ("гриф") - бой до пораненого тигру, вультури, що оточують над ним.

Рулі #1 для вас: завжди скажеш про те, що ви навчите. Якщо ви використовуєте картки, покажіть. Якщо ви прочитаєте список, прочитайте його голосно. Послухайте слова, це найшвидший спосіб запам'ятати їх! Звичайно, вам доведеться описати їх, але це буде швидше, ніж якщо ви читаєте і напишіть мовчки.

Прослуховування слів Ви можете покласти аудіозаписи списку слів і повторити після оголошення. Як правило, хороші підручники дають хороший список слів. Також можна послухати якісні подкасти, в яких відбувається детальний аналіз діалогів.

На Forvo.com ви можете слухати звук будь-якого слова стільки разів, скільки вам потрібно.

Повторно Метод, схожий на заготовки слів в рядку, досить нудний і нудний, але ефективний - повторюємо наголос кілька разів. Якщо ви використовуєте його 5 разів в контексті. Тож спробуйте дати 5 різних прикладів, як це використовується. Звісно, з гучним. Ви можете закріпити його, написавши його вниз.

Методи для тих, хто абсолютно не хоче працювати зі спискамиЧитання (відгуки читання) Якщо рівень досить високий, і не потрібно терміново розширити словниковий запас, його легко прочитати багато. Ви можете мітити нові слова і навіть писати їх (це найкраще працює, але не всім подобається це зробити). Як ви читаєте, ви дізнаєтеся, щоб зрозуміти значення в контексті, ви стаєте насиченими словами, вони стають вашим пасивним запасом. Але читання зазвичай не допомагає перевести їх в активи, що означає, що для того, щоб прогресувати мову, потрібно зробити щось інше, крім читання.

Ви можете прочитати і відразу створювати списки за допомогою ReadLang.

Важливі рекомендації для всіхВивчайте слова в контексті Не просто вивчити список. Завжди вивчіть слова в контексті і оберіть приклади і фрази. Робота з словником.

Вивчення діалогів серця. Вивчіть маленькі діалоги та тексти з корисною лексикою в серці є одним з найнадійніших способів, які ви пам'ятаєте та правильно використовувати слово в правому контексті. Так, це займе більше зусиль і часу, але в довгостроковій перспективі ви будете мати набір готових структур у вашій голові, що ви будете щасливі у використанні.

Задайте когось, щоб перевірити вас. Зайдіть чоловіка/міс./год./год./год. Звичайно, ви не будете оцінювати, але з'явиться елемент управління та дисципліни.

Дізнайтеся, що дійсно необхідно. У одному з навчальних посібників слово «хое» з'явився в словнику перед словами «коротко і довго». Ви не навчитеся хати і всі непотрібні речі, поки ви дізналися дійсно актуальні і термінові словники.

Як визначити актуальність? Є багато посібників і списків з серії 1000 Найпопулярніші слова. По-перше, ми вивчаємо частоту, потім п'ятий, не до. Якщо ви ще не дізналися, як розраховувати і не знаєте про це, то це занадто рано, щоб дізнатися кольори, але вам подобається.

Застосувати процес творчо Якщо ви сердитися, слово не входите в голову і ви хочете швидко закривати ці списки, експериментувати. Хтось допомагає кресленням, хтось ходить навколо квартири і відмовляється від себе, хтось спілкується з кішкам. Якщо вас цікавить щось, не варто лази, щоб потрапити в словник. Вивчіть те, що вам подобається. Не пропустіть на методи, які не працюють.

Джерело: Петіт Поліглот

через petitepolyglot.com/vocab