Захворювання «Я зайнятий».

Сайт публікує переклад приголомшливої статті Onbeing.org колоніст Omid Safi на (недостатньо) поширене захворювання нашого часу. Пара днів тому я зустрів другу на вулиці. Він припинив і попросив, «Як ви як сім'я? й

Вона дивилася на мене знизу вгору і mumbled м'яко, "Я так зайнятий ..." Так зайнятий. Ви не можете уявити.

Р

Як він був. Знову ж таки, то ж відповідь: "Я так зайнятий... так багато робити." трахнув голос, втомлений, тріскається.

Не тільки дорослі. Коли ми переїхали на Північну Кароліну близько десяти років тому, ми були гострими: величезне місто, красиві школи. Ми оселилися в гарному районі, де мешкали сім’ї з дітьми. Тексти пісень, а це означає: Я був впевнений, що все було добре.

Ми пропонуємо дружні сусіди, щоб наші дочки об’єдналися і грають разом. Сусід — великий, до речі, людина — досягається за телефон і відкрив щоденник. Вона мухнула її... і мухнула її... і мухнула її. Довгий час. Нарешті, вона сказала,Тут вона має 45 хвилин, щоб запастися на два і на півгодини. Решта часу займає гімнастика, фортепіано та вокал. Вона просто, добре, дуже зайнятий.?

У нас дуже мало, дуже рано.

Чи ми коли-небудь збираємось до кінця? Чому ми робимо це самі? Чому ми робимо це дітям? Коли ми забули, що ми люди і машини?

Це нормально для дітей, щоб бути сумним, бігти по пудлах, грати, робити помилки і навіть набридати. Ми любимо наших дітей. Але чому ми перевантажимо їх з дитинства, щоб в них виникало вічний стрес і не хвилина вільного часу – як у нас є?

Що відбулося в світі, де ми можемо сидіти з нашими близькими і говорити повільно про те, що ми думаємо і відчуваємо? Де бесіди, пов'язані з лобожанською тишею, які не повинні бути перервані?

Як ми створили світ, де у нас є гори речей, речей, а не час відпочивати, щоб відобразити, спілкуватися, бути?

Ми читаємо Сократи: «Людина, яка не відповідає життю, не варто жити». Як ми повинні розуміти, бути, стати людиною, коли ми так зайняті?

Ця хвороба називається «Я зайнятий» (і вона вже діагноз) придбає до нашого здоров’я і благополуччя. Захищаючи нас від близьких до нашої сім'ї, коли ми всі в одному номері. Захищаючи нас від створення добрих духів, ми так відчайдушно ламаємо.

Так багато нових технологій з'явилися з 1950 року. Ми думали, що ми пообіцяли! Але насправді ми не маємо ніяких свобод, ми не можемо просто розслабитися, як ми можемо лише кілька десятиліть тому.

Для так званого «еліту» суспільства повністю зникла лінія роботи та дому. Ми постараємо в таблетках весь час. Проксимус Наші Захоплення пекл. час.

Смартфони та ноутбуки не відрізняються від офісу та дому. Діти падають в дупу і ми повернулися в Інтернеті.

Моя особиста щоденна війна - це авальничка електронних листів. Оголошено, що я вже продекларував особисту джгуту на електронну пошту. Я поховав під сотнями літер і не думав, як її закінчити. Я спробував все: Я відповідав листи тільки ввечері, не читав їх у вихідні, попросив людей на персональну зустріч замість пари ліній. І листи тримають поплавлення і накопичують: особистість, працівники, реклама, спам. А люди очікують відповіді - прямо зараз, не завтра. І я теж, виходить -- Я так зайнятий.

Інші гірше. Багато роботи два вакансії для зарахування заробітної плати, щоб зберегти сім'ю. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми зайняті.

Ви не можете жити так.

Як ти? Що я можу запитати?

Я не запитую про список довідок або скільки літер, які ви ще повинні відповісти. Я запитаю, що відбувається в серці прямо зараз. Про нас

Скажіть, що ваше серце щасливе або пошкоджене, скажімо, що ваше серце голодне для людини тепла. Дивись на своє серце, а потім покажіть мені. Якщо я запитую, я хочу дізнатися відповідь живої людини.

Скажіть, що ви людина, не машина, яка автоматично переходить елементи з вашого списку. Давайте подивимося на очі кожного іншого, потрібні руки. Поговоримо: Якщо ви не знаєте, що ви не тільки хочете, щоб ви не бували.

Зробіть свою руку, погляньте мене в очах, і будьте з мною на другий. Покажіть мені про своє серце і зробіть серце прокидатися. Допоможи мені пам'ятати, що я також людина, яка перекриває людський тепло.

Я навчаюся в Університеті, де студенти знають, як «відповідати жорсткий і спокійний» і горді його. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Наш відпочинок - це те ж саме дійство: яскраві блокавтобуси і види спорту до сьомого поту.

А що робити, ви запитаєте? Я не знаю. Я не маю ніяких магічних рішень. Все, що я знаю, що ми втратимо здатність жити реальним життям людини.

Ми повинні думати про роботу і технології. Ми знаємо, що ми хочемо: сенс, почуття громади, добро життя. Не просто про «використання» і «покупка iPhone-холодильника. й Ми хочемо бути людиною.

Поет Вільям Яц написав, «Людина, яка венчурує вивчення темних куточків душі, потребує більш сміливих, ніж солдат на полі бою. й

Як ми досліджуємо темні кути нашої душі, коли ми так зайняті? Як ми розуміємо життя?

Я сподіваюся, що ви придумаєте практичне рішення: як почати жити, як змінити наше суспільство.

Я хочу, щоб діти бігти в публіці, мріяти і навіть набридли - навчитеся бути людиною. Хочу жити в світі, де ми можемо зупинитися, шукати один одного в очах, дотик і разом зрозуміти, що відбувається в нашому серці.

Я збираюсь, щоб показати своє життя, щоб послухати мій втомлений душу, дізнатися, хто я.

Що ж відбувається в серці?

Давайте хоча б спробуємо будувати світ, де, коли один з нас говорить: "Я так зайнятий", - говорить інший, Я знаю, друг. Я знаю. Ми всі зайняті. Але покажіть мені, що йде в серці. й

на www.adme.ru/svoboda-psihologiya/bolezn-pod-nazvaniem-ya-zanyat-1118510/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное