Гранд тестування батарей AA/AAA

Після того, як мій масивний акумулятор, багато людей просять аналогічно ретельно тестувати батареї NiMh. За чотири місяці я протестував 198 батарей (44 AA моделі і 35 AAA моделі).

Зазвичай в блозі Lamptest.ru Я говорю про тестування світлодіодних світильників, які споживають 6-10 разів менше традиційного і можуть значно економити на електриці. Сьогодні я хочу розповісти про інший аспект економії: використовуючи акумулятори замість батарей.

Акумулятори заряджаються за допомогою зарядних пристроїв La Crosse BC-700 та JAPCELL BC-4001. Акумулятори потужністю понад 1500 мАг заряджаються струмом 700-800 мА, акумуляторами меншої потужності з струмом 500-600 мА.

Для визначення ємності акумуляторів були виведені за допомогою аналізатора Олега Артамонова. Акумулятори потужністю понад 1500 мАг вивантажили струмами 500 мА та 2500 мА, акумулятори меншої потужності - струми 200 мА та 1000 мА.

В основному випробувано дві екземпляри батарей кожної моделі. Для порівняння я використовував результати гіршої батареї пари, але якщо були випробувані чотири батареї, для порівняння я взяв пеультим в ємності.

Почнемо з найпростішим – ємність батарей на середніх струмах 500/200 мА. Звичайно, краще врахувати ємність в ват годин, але всі акумулятори мають потужність в фрезерних годин, тому я їх використовувати, і всі результати в ват годин можна побачити в кінцевому столі.

Як видно з результатів випробувань, максимальна потужність батарей АА становить 2550 мАг. Всі батарейки з красивими номерами 2600, 2700, 2800 і 2850 мАг є тільки плодами маркетингу. Їхня реальна потужність іноді не менше, ніж з батарей тих же виробників з більш скромними номерами. На деяких батареях з цими великими значеннями ємності, мінімальна ємність зазначена в невеликому друку (наприклад, Ансман 2700, Panasonic 2700, Maha Powerex 2700 вказує значення мінімальної ємності 2500 мАг і їх реальна ємність близько до цього значення).
Але АА чесно. Максимальна вказана потужність 1100 мАг і фактична ємність близько до цього значення.

Акумулятори Duracell 1300 показали дуже низькі результати після першого циклу заряджання, але після декількох циклів заряджання показали результати, які я вважаю.
Один з чотирьох акумуляторів Turnigy 2400 LSD мав потужність 30% менше, ніж інші. Я припустимо, це шлюб. Його результат не враховуються.
Двокамерні акумулятори потужністю 2270 мАг та 2610 мАг (різниця 13%). Незважаючи на те, що найкраща пара виявилася найприємнішою з усіх батарей АА, я повинен використовувати дані найгіршого екземпляра, тому що ніхто не знає, які ще можуть бути спіймані при покупці.
Китайські акумулятори BTY AA 3000 і BTY AAA 1350 мають таку низьку ємність, що вони тільки в сміття і в подальших випробуваннях я не згадую їх.

На відміну від акумуляторів, акумулятори не можуть бути класифіковані як добре / погано просто за допомогою ємності, оскільки на продаж є акумулятори різних номінальних потужностей. Давайте подивимося, як ємність перевірених батарей відповідає заявленому. Якщо акумулятор має не тільки номінальну потужність, але і мінімальну ємність, я продовжую з неї. Для порівняння використовуються дані, отримані при розряді середнього струму 500/200 мА.

Якими можуть бути різні екземпляри.

У більшості акумуляторів, екземпляри відрізняються не більше 5%.

На відміну від батарей, акумулятори практично не втрачають ємності при високих струмах розряду. У порівнянні з струмом розряду 2500 мА та 500 мА для батарей АА потужністю 1500 мАг та 1000/200 мА для батарей ААА та батарей АА потужністю менше 1500 мАг.

3610Р. 4200Р.

Деякі акумулятори з високими струмами здатні дати ще більше енергії, ніж невеликі (такі батареї мають різницю між високою і низькою поточною потужністю більше 100%).

Половина батарей, випробувано з використанням технології LSD (Low Self-Discharge) Ці батареї продаються вже заряджені. Я вимірю свою ємність відразу після розпакування без першої зарядки.

В середньому акумулятори LSD заряджаються на 70%. Звичайно, рівень їх заряду залежить не тільки від якості батарей, але і від часу і умов їх зберігання, а дата виготовлення тільки від деяких батарей.

Я тестував всі батареї на тиждень і місяць після зарядки. Результати тижня можна побачити в загальному столі, але результати за місяць.

Навігатор 2100 АА та GP 1000 АА. Більшість акумуляторів (в наявності LSD і не-LSD) зберігають 90% від їх заряду через місяць.

Ціна акумуляторів 1.11.2015 Оптова ціна в "Source Batterys", RRC - рекомендована роздрібна ціна, Mag - мінімальні ціни в магазинах і інтернет-магазинах (основно це баланси, придбані за нижчим курсом обміну), $ і € - ціни в доларах і євро в зарубіжних інтернет-магазинах, руб - ціни в плані поточного курсу ($ 1 = 64 рублів, 1 € = 70.5 рублів). У магазинах Hobking.com і en.nkon.nl доставка оплачена, вартість найдешевшої доставки при покупці 12 батарей входить в ціну в таблиці.

Рекомендовані роздрібні ціни в Росії і ціни в зарубіжних інтернет-магазинах часто відрізняються більш ніж двічі, тому я зроблю два порівняння за цінами.

Першим порівнянням є вартість 1000 мАг на основі RRC та ціни в інтернет-магазинах, якщо акумулятори не продаються в звичайних магазинах.

Акумулятори ІКЕА є провідними, за допомогою акумуляторів з зарубіжних інтернет-магазинів PKCELL та Turnigy. Найдешевші за цінами були Panasonic Eneloop.

Багато людей купують акумулятори в зарубіжних інтернет-магазинах, тому я зробив другий порівняння за цінами зарубіжних інтернет-магазинів і мінімальними цінами, які вдалося знайти в російських магазинах.

р.

ІКЕА випереджає всіх, Panasonic Eneloop не так дорого, якщо ви купуєте їх онлайн, і Fujitsu, випускається на одному заводі з використанням тієї ж техніки, навіть дешевше.

Для більшості акумуляторів виробники вказують 1000 циклів заряду, деякі виробники не вказують на кількість циклів на всіх (Camelion, Turnigy, GP, Varta). Деякі акумулятори мають лише 500 гарантованих циклів (IKEA LADDA 2000 LSD, Energizer PreCharged 2400, Panasonic Eneloop Pro 2450 LSD, Fujitsu 2550 LSD, IKEA LADDA 750 LSD, Energizer PreCharged 800, Panasonic 750 LSD, Fujitsu 900 LSD, Panasonic Eneloop Pro 900 LSD).
Для AA Panasonic Eneloop 1900 LSD, AAA Panasonic Eneloop 750 LSD, AA Fujitsu 1900 LSD, AAA Fujitsu 800 LSD виробники гарантують 2100 циклів.
Максимальна кількість циклів – 3000 гарантована для низькоподаткових батарей AA Panasonic Eneloop Lite 950 LSD і AAA Panasonic Eneloop Lite 550 LSD.

Висновки:

1,1 км Максимальна потужність акумулятора NiMh AA - 2550 мАг, для AAA - 1060 мАг. Всі батареї, які говорять 2600, 2700, 2800 мАг або більше, насправді менші.
2,2 км Всі батарейки АА від відомих виробників від 950 мАг до 2450 мАг мають реальну потужність не менше 97% цього, всі акумулятори АААА від відомих виробників від 550 мАг до 1100 мАг мають реальну ємність не менше 94% від цього.
3. У Акумулятори NiMh, на відміну від акумуляторів, майже не знижують кількість енергії, наданих при високих струмах розряду.
4. У Акумулятори LSD майже однакові, як звичайні. Як схуднути 4-20% від оплати за місяць.
5. Умань Нові батареї LSD, як правило, 70% заряджаються.

Вся інформація про перевірені батареї можна знайти в файлі excel: nadezhin.ru/lj/ljfiles/accu_ammo1.xls. Є дані про тестування всіх екземплярів батарей, ємності в ват годин, вага і початкова напруга, штрих-коди, оптові і роздрібні ціни в рубриці, ціни в доларах і євро, країни походження, результати всіх випробувань, включаючи потужність через тиждень і місяць зберігання.

Фото пакетів всіх батарей можна завантажити в одному архіві: nadezhin.ru/lj/ljfiles/accu.rar

Акумулятори для тестування забезпечуються виробниками і магазинами:

Ansmann, Duracell, Energizer, Varta, Robiton, GP, Panasonic - оптова компанія Джерело Batteris www.istochnik.ru
Camelion, Duracell, Energizer - оптова компанія E-s-t.ru
Икеа - Икеа www.ikea.ru
Навігатор, Panasonic, Varta - Батарея Командний акумулятор.ru
Космос Груп
Fujitsu - російський представник Fujitsu fujitsu-battery.ru
Maha Powerex, IMEDION, Fujitsu, Panasonic Eneloop - Інтернет-магазин ru.nkon.nl
Веб-сайт: www.hobbyking.com

Я провів чотири місяці тестування і три дні написання цієї статті. Я сподіваюся, що ви можете використовувати це.

浜у 涓 蹇

Джерело: geektimes.ru/company/lamptest/blog/265200/