Сайт публікує цікавий текст з психоаналітика Маріона Вудмана книги Пристрасть до досконалості на те, як взяти контроль і зупинити напади глутонії.
Наше ставлення «Я повинен бути досконалим», «Щоб бути ідеальним» (як ми боїмося, що інакше ми втратимо контроль, ми не досягнемо успіху, ми не будемо любити, ми не будемо радіти) - буквально змушує нас перестаратися. Незабаром або пізніше, відповідно до досконалості призводить до збою, що є законом життєвої енергії.
Woodman описує два сценарії на піку напруги і втоми, найчастіше ввечері після робочого дня - один веде до глутонії, інший перетворює ситуацію в позитивний канал, допомагає знімати накопичену напругу без перенапруги.
1,1 км Внутрішній монолог в русі енергії в напрямку атаки глутонії (Ми випускаємо енергію в несвідомі):
"Я вичерпаний. Я відчув людей навколо мене. Я голодний. Не можна концентрувати. Мені потрібна їжа. Тексти пісень, а це означає: Немає любові в житті. Тексти пісень, а це означає: Ніхто любить мене. Я нічого не робив з цим. Мені потрібні деякі солодощі. Я повинен отримати деякі солодощі. Я не можу бути позбавлений всього. Я не можу зробити. Не мій вини. Я не можу впоратися з нею. Не влаштуйте його. Я не можу. Я не можу.
Вудмана коментаря про це негативна мантра:
«З психологічної точки зору ця жінка не несе відповідальності за її тінь і не враховує реальність її життя, щоб прийняти будь-які дії, які можуть допомогти їй. Відповідаючи відповідальність, вона заперечує як її провини, так і її шкідлива поведінка. Побажання (чильдіша) бажання миттєвого тертя робить її байдужими до власних почуттів, тим самим відкриваючи спосіб негативних емоцій. Наслідки цієї перекривної хвилі негативності будуть показані пізніше, коли бут глутонії досягає апотезу.
2. Внутрішня монологія при русі енергії в напрямку зняття стресу без переїдання (Ми прямуємо до свідомості.) Цей монологовий звук як позитивна мантра:
«Я втомився. Я люблю себе. Я люблю своє тіло. Я даю мені подбати. Я люблю свою внутрішню жінку. Чим краще годувати її? Чи є що я дійсно хочу їсти? Майбе слухати музику? Танець? Так, я повний, але я намагаюся звільнити мій реальний жіночий тіло, незалежно від його форми. Що таке реальність сьогодні? Що сталося мені. Хочу відпочити і заспокоїти. Я хочу підтримувати життя. Я можу зробити це. Я можу це зробити. Я можу це зробити.
У цій монології, повноту лікують як факт, так як якщо це була яскрава частина тіні, яка, ймовірно, ніколи не повинна бути повністю живою. На відміну від «Я не можу» (так, що посилює шаблон негативного мислення), ставлення позитивне, сприяє постійному зміцненню впевненості в собі. Чим сильніше віра в собі стає, тим менше бажання їсти неприємні емоції. Ключ до успіху - послухати себе і чесно назвати свої почуття в даний момент (боляче, так що ми намагаємось висихати їх з їжею).
Коментар Вудмана:
Китайська книга змін говорить про постійні зміни, які відбуваються в межах індивіда. Маскулінна енергія Яну, енергія творчості, постійно і наполегливо підштовхує нас вперед, до мети, доки вона стає занадто сильною, щоб викликати поломку - а потім приймання фемінності Яну з'являється з глибини і поступово пересуває людину, допомагаючи йому досягти вершини. Життя – постійне бажання знайти баланс між цими двома силами. Більш зрілий людина стає, тим більше він здатний уникнути екстремальних, пов'язаних з кожним стовпом. Таким чином, педулум не набирає занадто багато амплітуди, відхиляючи далеко праворуч тільки тоді, коли не менш руйнівна сила відхиляється до лівої, що дає піднятися на безглуздий цикл дії і депресії.
Чим більше я став білим і пухнастим на одному стовпі, тим довше і затемнюю сливу енергії, яка несвідомо накопичується за мною.
Отже, точка полягає в тому, щоб уникнути екстремальних і прагнути до середньої землі в усіх сферах життя, не тільки їжі. Якщо ви відчуваєте, що ви з балансу - перероблені або, навпаки, підроблені, спілкуються занадто багато і втомилися людей або, навпаки, занадто мало і пропустите живу розмову з цікавою людиною, занадто строго стежте за харчуванням і зефірно граючи спорт або навпаки, ігноруйте всі ідеї здорового способу життя - рівень ситуації.
Послухайте себе - як ви відчуваєте "закриті" - запитайте, що відбувається? Чи вирізати волосся і зараз це не “перфікувати”? Посмішка і залишити її так. Сісти в десятці, некомфортне положення, тому що є хтось, хто ви соромтеся про? Уявіть, що ви знаходитесь в домашніх умовах і сидите якомога комфортно, приймаючи спокій, глибокі дихання. Ви погоджуєтесь з коханою людиною, щоб не завдати шкоди, але постраждати від власної «білої пишності»? Я вірю в те, що вам подобається і не подобається.
Це, на перший погляд, маленькі речі - захист від нападів глутонії і низької самооцінки. І пам’ятайте, що це краще «достатньо» ніж «перфект». Ідеально підходить для здорового настрою.
через smart-cookie.ru/bez-rubriki/slova-kotorye-pomogayut-ostanovit-obzhorstvo