863
Штучно вирощене м'ясо в лабораторії буде доступний в наступні 5 років
Перший прототип
Професор Марк Пост Маастрицького університету в Нідерландах, який створив перший в світі «гамбургер в лабораторії», очікує штучно вирощений м'ясо, яке буде доступним протягом п'яти років.
Перший прототип був приготований і їсти в Лондоні в 2013 році за ціною £ 215,000 (€292,000; году2,055,000) за 1 бургер
На сьогоднішній день ціна м'яса знизилася на неймовірні £7 ($11; 700)
Це означає, що протягом двох років вдалося зменшити ціну на 31,000 разів!
Альтернативою м'яса тварин
«Я неймовірно збуджусь про перспективу штучно вирощеного м’яса, що йде на продаж». І я впевнений, що коли це відбувається, багато хто буде готовий перейти до нашого м'ясного альтернативного продукту з етичних причин, - сказав Пітер Верстрат.
Перехід на штучно вирощене м’ясо не тільки впливає на етичні проблеми, але й матиме величезний вплив на безліч інших аспектів, починаючи від навколишнього середовища до рішення голоду в сучасному суспільстві.
професор Марк Пост, творець першого «штучного» бургера у 2013 році за ціною $ 215,000
Перший прототип в 2013 році був створений з стовбурових клітин, які були зроблені з корова, які потім вирощені в 20 000 тонких смуг м'язової тканини. Потім тканини прокладали разом, щоб сформувати шматок м'яса для бургера. Незважаючи на те, що смак був дуже схожим на м'ясо, він ще не був соковитим, тому ще було багато робіт, щоб поліпшити смак.
«Бургер складається тільки з білкових і м’язових волокон. Але м'ясо тварин більше, ніж це. М'ясо також жирна і сполучна тканина, яка визначає смак і фактуру натурального м'яса – але ми не робимо цього часу.
Тепер, крім м'язових волокон, жирові тканини також культивуються в лабораторії Пост. Довгий час створити цей процес, адже до недавнього часу не було наукового інтересу до вирощування жирової тканини, а методи вирощування жирової тканини, що використовуються хіміками, не підходять для цього – «Основна методика створення жирової тканини з стовбурових клітин вимагає стероїдів, які не вітаються в харчовій промисловості», – зазначив Марк Пост, «Ми повинні редизайнувати метод роботи з біохімією клітин, щоб зрозуміти, які стимули ми повинні використовувати». У нас є багато натуральних жирових компонентів, які фактично стимулюють виробництво жирової тканини. й
Тепер після того, як після чого лабораторія культивує жир яловичини і м'язову тканину окремо, а потім змішує разом. У майбутньому планують створити ці два тканини як єдиний блок, але зараз вони працюють над поліпшенням інших чинників у штучно вирощеному м'ясі.
По-перше, Пост планує повністю виключити використання тварин в процесі вирощування. (стемові клітини, які, в даний момент, беруться з корів, а також ембріонічні сироватки, видобуті з ненароджених телят) і переключаються до фотосинтетичних водоростей або янбактерії, для створення 100% без тваринного продукту, який, в наступні 5 років буде працювати.
Ще одна технічна проблема Команда після того, як намагатися звернути увагу, як збільшити вміст заліза культивованої яловичини. У м'язовій тканині залізо міститься в основному всередині кисневого білку, відомого як myoglobin. Але через те, що м'ясне м'ясо не має кровоносної системи, воно зберігається в середовищі високої в кисневому середовищі, що впливає на зменшення виразу міокарда клітинного типу. І чим менше міоглобіну в м'ясі, тим менше заліза і менш поживного м'яса.
Після того, як яловичина культивована, версія 2.0 – з більш жирним, більш залізом, і, в процесі створення якого роль тварин буде повністю ліквідовано – Пост починатиме мислення про розширення виробництва і комерціалізації.
Зрушення з петричної страви на заводи піднімає ціле місце нових викликів. На жаль, процес відновлення не був розкрито, але Повідомте, що принтери 3D будуть використані в створенні.
Відео процесу
Чому вчені працюють на штучному м'ясі
Майбутнє штучно вирощених м’ясних меню не просто про бургерів яловичини — кілька груп світу намагаються клонувати курячі груди та рибні наповнювачі.
Чому вчені хочуть вирощувати м'ясо в лабораторіях? Відповідь проста – вона вирішить кілька важливих проблем людства.
Природний слід споживання м'яса становить 18% від загального забруднення повітря. Тваринно-продукований метан, Н2О, сприяє «глобальному потепління», близько 300 разів більше CO2.
Крім того, тваринне сільське господарство займає величезну частину землі, питної води, харчової та викопної паливних ресурсів.
За даними дослідження, опублікованого в Американському журналі клінічного харчування, сільськогосподарських тварин у Сполучених Штатах споживають 7 разів більше хліба, ніж американське населення, і достатньо зерна для годування близько 840 млн. осіб.
Крім того, лабораторне м'ясо буде повністю безкоштовно паразитів і захворювань, знайдених в м'ясних тваринах. Також знизить нашу залежність від антибіотиків у тваринництві, які в свою чергу сповільнять поширення антибіотикорезистентних бактерій, які також матимуть позитивний вплив на ліки майбутніх поколінь.
Це,
Поділіться думками про цю тему в коментарях. Чи можна ви переключити до м'яса, коли він йде на продаж? Так, я буду рухатися, хочу бути однією з тих, хто візьме участь у вирішенні проблем, описаних перемикачем до штучно створеного м'яса Немає, я не перейде (звідси можна вказати в коментарях). Я вегетаріанський, і я буду почати їсти штучно вирощене м'ясо, тому що тварини не будуть страждати від цього, я вегетаріанський, і я не буду навіть почати вживати штучно вирощене м'ясо. / Я переключаю, тільки якщо вона не врожаю в властивостях і ціною до звичайного м'яса. 60 затриманих. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка,
Джерело: geektimes.ru/post/264100/
Вакцина від алларії кандидата у ракові лікарські засоби
Фізіологи оголосили про відкриття частинок, що складається з глусонів