Найзакрите місто у світі у фотографіях. Ашгабат, який ми не бачили

Дуже важко дістатися до Туркменістану - це повністю закрита країна, яка не любить гостей. Тим не менш, це ще можна дістатися, що доводить цей чудовий фотозвіт.Сайт публікує посаду LJ блогера Павла Немчинова.

Що ви знаєте про Ашгабат? Я думаю майже нічого. І якщо ви знаєте, що-небудь забути! Місто змінюється за такою швидкістю, яка, якщо ви були в Ашгабаті, скажете, 5 років тому ви можете сказати, що ви не були в Ашгабаті.

За легендою, колись Туркменбаші Сапармурат Нязов назвав ліктями і розповіли їх: «У нас газ, я не сховаю – достатньо грошей». Я можу дати вам гроші... Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Обрати. І старці проголосували неоднорідно, щоб побудувати новий Ашгабат!

Ашгабат почав міняти під Сапармуратом Нязовим і продовжується до теперішнього часу під керівництвом президента інкубатора Гурчунгули Бердимугамедова.

Шукаю на цьому фото, один з читачів напевно скажеш: «Я пам'ятаю Туркменістан, як це!» Подумайте про це не що-небудь, але спогадів. Якщо нова вулиця повинна проходити через житлові будинки, люди будуть оселитися, будинки будуть зведені, а в їх місці виростуть сніго-білий палац.

Я чую від місцевих жителів, що нинішній президент періодично летить над Ашгабатом на вертольоті і вирішує, куди побудувати нову алею або замість якої старий житловий район для розтягування нової вулиці. Це Міністерство Адалати (Justice).

Ашгабад є настільки біло-білим і мармуровим, що в 2013 році він був у Книги рекордів Guinness! У той час було 543 нових будівель загальною площею 4,5 млн. кв. м, накритих мармуровими стінами! З тих пір їхня кількість постійно зростає.

Коли ви подивитеся на зелені масиви Ашгабата, важко вірити, що це один з найгарніших міст світу. Я пам'ятаю водія літнього таксі до аеропорту і сказав: що він не розумію, як люди жили тут без кондиціонера в автомобілях, оскільки температура влітку становить понад 60 градусів! Вибачте, що влітку температура піднімається вище 45 градусів. Під час останнього візиту температура денного часу не знизилась нижче 35.

Все місто насичене східними шляхами.

до 1 2 3 4 5+

Ашгабат – як фея-тале принцеси на штучному диханні. Величезні ресурси витрачаються на збереження його ідеальної форми. Якщо ви не видалите вулиці принаймні на один день, весь місто буде покрито пилом з будівельних майданчиків і піску, що оточують міську пустелю. Якщо трава не поливається, до вечора вона загорнеться під спекотним сонцем.

Є ще одна особливість в місті...

На вулицях практично немає людей. У автомобілях так, але ви не можете знайти пішоходів.

Якщо ви підраховуєте людей, які я зустрівся в центрі міста, поліція та солдати (витримаєте кожні 50 метрів), слідують джентам, водіям в автомобілях, які чекають громадського транспорту, а в рідкісних випадках пішоходів. Що робити з підігрівом. Але тільки в частині. Я думаю, що це має більше, щоб зробити з політичним режимом.

На додаток до білих мармурових будинків, є багато пам'яток і скульптур в місті. Для найбільшої частини, звичайно, є пам'ятники до життєвого президента Туркменбаші (повністю близько 14,000 в Туркменістані), але є інші. Пам'ятники зазвичай чорні або золоті. Вони чудово виглядають, але фотографують більшість з них заборонено. Паяльники і поліція відразу відображають знак заборони, перетинаючи руки на рівні обличчя.

Камера в руках в центрі зазвичай реагує болісно. Я допомогла «амулет» у вигляді значка A5 (принаймні, що це допомагає) і костюм з краваткою. поліцейські та військові відчули, що я зробив важливу роботу.

Цей пам'ятник дано Турками. Я розповіли, що перша версія була задумана як десять коней, які розгорнулися разом, але Туркменбаші наполягали, що повинно бути 10 окремих коней. Я був переповнений.

р.

Сад міста!

Я не залишила почуття, що це не було створено для людей. Як один локальний сказав мені, президент грає в Сім-Сіті. Це робота мистецтва, якщо ви будете. Створення якого не можна робити без людей, на жаль.

9525834

Не можна обійтися без людей, але ви можете заборонити підходити до державних будівель і палаців, ви можете заборонити ходити по деяких вулицях в центрі. Ось як я відчував: людина тут була дратівлива необхідність. Незначність особи виражається навіть на шляху водіїв, які полягають на дорогах. Пріоритет завжди з автомобілем, незалежно від наявності пішохідного перетину або навіть транспортного світла.

р.

Люди потрібні, щоб заковтнути від пилу, вимити парки з шампунем, коров'яні газони.

Жителі практично живуть на вулиці. Це офіс. Всі зручності, місце для відпочинку в тіні.

Електрика і чай теж.

р.

Центр працює в ідеальному порядку.

Відмінною особливістю джентів в Ашгабаті є закриті особи. Вони не приховують, це вимушений захід: занадто багато піску і пилу, легенів потрібно якось захистити.

Вони не люблять фотографувати. Людина з камерою виглядає божевільно.

Це як садове місто підтримується в ідеальному стані. Всі газони поливають водою кілька разів на добу.

р.

Напередодні вечора повітря охолоджує трохи, але люди на вулиці більше не стають, що, якщо непрямо підтверджує, що причина відсутності людей на вулиці не пов'язана з теплом.

724061

Але Ашгабат не рай на землі.

Тут знаходиться «міст білого мармуру» і зворотна сторона.

by nemchinov.livejournal.com/179743.html

Категории

Смотрите также

Новое и интересное