Ортокератологія: Річний досвід з нічними лінзами

Про 50% населення не мають 100% бачення – і навіть серед ІТ-спеціалістів і геків, які витрачають час перегляду екранів різних розмірів, цей відсоток, як правило, сто. На даний момент існує кілька способів виправити бачення.

Я спробував майже всі вони, і за запитом громадськості я описую свій особистий досвід. Я теж був удачливий, щоб потрапити в майже кожен джемб, який можна знайти в шляху до ортокератологічної об'єктива носія, тому мій досвід може довести до себе те, що думають про їх використання.

З 13 ст. були відомі окуляри. Об'єктиви, які компенсують візуальні недоліки, знаходяться в кадрі, і висять на носі короткозорої особи. По-перше, люди також використовували свої варіанти, такі як моноклюзії та шпильки, але сьогодні останні вже пройшли в категорії анавізмів.

Я відомий ці кішки з школи – так як це стало зрозуміло, що я не бачу написи на борту навіть з першого столу. Я думаю, що кожен більш-менш знайомий з цим пристроєм.

Хтось любить зовнішній вигляд людини з окулярами, так як я розумію, багато сучасних модистів, навіть зносних окулярів без корекції, просто через каркас.
Постійні окуляри зносу важко залишити десь або забути, щоб взяти з собою поїздку
Скоріше за все, щоб отримати інсекційний або інший зовнішній об'єкт в оці

Консультування окулярів • каркасні преси на шкірі і рубають її в місцях контакту
• Зображення «склопластику» автоматично кріпиться до особи
• Навіть аферичні лінзи спотворюють зображення
Довга робота на комп'ютері в склянках помітно втомлює очі
• Вони люблять під час переходу між кімнатами з різною температурою і вологістю
• Вони повинні періодично очищатися від сала та інших забруднень
• У дощі вони заважають видом
• Не забезпечує нормальне периферичне бачення
• У абвардному русі можна збити їх вниз, скидати їх, розбити їх
• утруднення екстремальних видів спорту, використання шоломів та ін.
З сильною різницею зору між двома очима часто неможливо виконати корекцію.

Я думаю, що мої колеги будуть щасливі додавати до цього списку.

Перший контактний лінз був виконаний в 19-му столітті, але в той час він був скляними продуктами, які були абсолютно некомфортні, щоб мати в оці. Полімерні м'які лінзи були навколо 1960-х років, і більш недавно наука пропонує більше і більш просунуті лінзи. Вони швидко звикають і відчуття чужого тіла в оці зникне.

Після того, як я втомився від скла, я спробував використовувати контактні лінзи. Я просто потрапив в ситуацію, де різниця між двома очима перевищила 1,5 діоптрій, що призводить до неможливості повної корекції зору в обох очах. Ока, яка бачить гірше, не отримає 100% корекцію.

Сучасні лінзи, навіть для людей з астигматизмом, продаються за досить прийнятною ціною (попередній місяць на одноразовий, найпростіший і найбільш гігієнічний у використанні, становить близько 3000 рублів). За словами виробників, матеріал сучасних лінз проходить практично всі кисню до рогівки і не завдає шкоди її.

Плюси контактних лінз • видалити всі мінуси окулярів; перерахувати їх знову не має сенсу
• Простий у використанні, вивчіть видалити і носити
Одноразові лінзи не вимагають догляду
Повна корекція можлива як для очей з різним баченням

Необхідно пам'ятати, щоб взяти їх з вами, якщо ви йдете кудись з дому, включаючи всі їх аксесуари - контейнер для зберігання, очищення рідини (у разі багаторазових об'єктивів), зволожуючи краплі
Якщо ви несподівано знайшли себе поза будиночком, ви можете залишити без лінз
• У разі втрати або крадіжки є також незручності
• Каррі зволожують краплі, особливо для людей з сухим синдромом очей
Необхідно використовувати для носіння лінз протягом декількох днів, поступово збільшуючи щоденний час носіння
У разі метелика в оці біль більш інтенсивний, ніж в оці без лінз
Теоретично, лінза може збити удар в голові кульки або мити водою при купанні.
• Нездатний йти на походах і експедиціях з лінзами - важко мити руки чисто, потрібно перетягнути зайві рідини і предмети з вами.
• не можна застосовувати при захворюваннях з підвищеною температурою

Використання контактних лінз не дуже успішним для мене, вони постійно «погані» в очах, необхідні рясні «водіння» (до «сухого синдрому очей»), і в результаті не вдалося звикнути до них.

Зустрівшись десь опис нічних лінз, я зацікавився ними і вивчивши це питання. Вони також називають ортальні лінзи, нічні лінзи, об'єктиви OK. Точка полягає в тому, що вони використовуються вночі. Оскільки ці лінзи виготовлені з твердих (податкових газопроникних) пластику, вони розширюють кореневу епітелію в заздалегідь визначеному порядку на ніч.

Механізм корекції міопії в ортокератології - це зміна форми клітин епітелію карнизу під дією лінзи. Гідравлічні сили під лінзою через сльозний шар діють на поверхневі клітини рогівки. Ті, в свою чергу, поступово розтоплюються в центрі і збільшуються на периферії рогівки. Змінена форма формує природну лінзу, яка компенсує візуальні недоліки. Тобто ці лінзи кладуть ввечері, тільки перед сном, і знімаються вранці, відразу після прокидання.

Нормальна анатомія рогівки і цілісність її шарів не порушується. Зміни є такими невеликими (10-30 мікронів), які можуть виявити їх лише спеціальне обладнання. Тим не менш, ці зміни досить добре бачити весь день без окулярів і контактних лінз.

Перші спроби виготовити такі лінзи були зроблені в 60-х роках, а в 80-х роках вже був прототипом сучасного ОК-ленсу, що стала можливою для виробництва на верстатах з ЧПУ. Поступово з'явилися пристрої для точного вимірювання геометрії кукурудзи та жорсткого газу.

На початку цього століття з'явилися такі лінзи. За даними офтальмологів ці лінзи сприяють гальмуванню розвитку міопії у дітей та підлітків.

Все звучало фантастично, але я вирішив спробувати цей метод як альтернатива дорогий метод остаточної корекції ЛАСІК (який я, після розмови з офтальмологами, трохи боятися).

Підбір і використання об'єктивів здійснюється для замовлення після вимірювання всіх параметрів ока за допомогою спеціального обладнання в офтальмологічних відділеннях. У Московській фірмі я зв'язався, умови обслуговування були наступним чином: пацієнт сплачує вартість об'єктивів і вартість експертизи один раз, після чого можна відвідати офіс офтальмолога в разі будь-яких питань або проблем безкоштовно і необмеженої кількості разів. У цьому випадку офтальмолог призначив періодичну експертизу кожні 3 місяці.

Вартість послуги склала близько 17 тис. руб., з яких близько 3 тис. – платіж за роботу лікаря, а 14 тис. – вартість виготовлення двох об’єктивів. Об'єктиви тривають на рік з правильним поводженням.

У офісі є гідний набір готових лінз, і якщо у вас є бачення і очі не дуже проблематично, є ймовірність, що ви підберете їх на місці. Звичайно, все було не так просто для мене, і мені довелося замовити лінзи (час виробництва 3-4 робочих днів).

Виявилося, що потрібно звикати до таких лінз протягом тривалого часу. Оскільки вони жорсткі, вони відчувають себе як іноземним тілом в оці. Однак, з моїми очима закрити, я практично не відчуваю їх навіть з перших днів - і так як я спати з моїми очима закрити, це не проблема. Крім того, ефект об'єктива є кумулятивним – відразу після перших кількох днів зору не буде 100%. Результат з'являється після декількох тижнів постійного зносу.

Незважаючи на те, що ці лінзи призначені для зношування вночі, вони відмінно функціональні – вони виправдають бачення відразу після зносу, так само як регулярні контактні лінзи. Але відчувати їх в оці з відкритими повік потрібно звикнути. Це можливо – після того, як люди з складними проблемами повинні носити жорсткі контактні лінзи протягом дня. Це не моя мета. Але це цілком можливо ввечері, одягаючи лінзи, щось інше, щоб читати, а вранці, не відразу знімаючи, також зробити щось.

Під час початкового відбору об'єктивів, вони кладуть їх на очі, і я сидів в кімнаті очікування протягом півгодини - після цього часу починаються перші ефекти, які можна оцінити за допомогою обладнання. Для нормального ефекту корекції зору, який триватиме протягом дня, потрібно носити їх не менше 8-9 годин на ніч.

Залежно від міцності зору ефект може довше прослужити. В цілому лінзи показані з міопією до -6 діоптрій і астигматизмом до -1,5 діоптрій (хоча, буквально кожен місяць з'являються нові можливості і перепад кордону). Якщо ваша близькість не дуже сильно, ви можете носити лінзи щодня. Навіть мені, з мій -4, після декількох ночей безперервного носіння лінз, ви не можете носити їх на одну ніч, і наступного дня я можу працювати на комп'ютері, приводити машину і т.д. Так, якщо я щасливий і раптом я залишився на місці когось, я не хочу допомогти, щоб отримати будинок наступного дня.

Після вибору об'єктивів лікар перевіряє, що вони зазвичай «попадають», після першої повної ночі з ними. Необхідно носити їх ввечері, спати, і вранці, не знімаючи, отримайте до лікаря. Перевірка посадки та інших параметрів.

Несподівано був процес видалення OK-lens. Вони надягають і знімають над дзеркалом на столі. Зносимо їх так легко, як контакт. Але просто видаліть «гору» не вийде – вони жорсткі. Є спеціальні палички з всмоктуванням чашок, з якими їх можна видалити, але офтальмолог не рекомендує цей метод як травматичний.

Об'єктиви видаляються на 3 стадії. Вранці, коли застрягають очі під час ніч, необхідно змочити їх добре з крапельками. Після декількох хвилин ви можете масажувати область навколо лінз, щоб краплі падають під них. А потім можна видалити їх, натягуючи пальцем на обох повік так, щоб краю повік притиснути по краях лінз. Потім лінзи стрибають з очей. Непристойно до підлоги, я кинув їх кілька разів. Зазвичай я почав отримувати цю процедуру лише за три або чотири тижні. Пальці однієї руки тягне повіки, а інша рука ловить літаючу лінзу в долоні.

Якщо це занадто зефірно спробувати видалити лінзу, коли він не зовсім "смоктується", можна пошкодити рогівки. І я точно зробив це теж. Не було нічого особливо страшного - протягом декількох днів я мав би взяти перерву і потопити спеціальні загоєння краплі.

Оскільки лінзи багаторазові, вони повинні зберігатися і очищати. Пропонуються два варіанти зберігання. Одномісна рідина для зберігання лінз і щоденного очищення з особливою милою рідиною.

Друга рідина на основі перекису водню, в якому лінзи зберігаються в спеціальному контейнері з твердим каталізатором. В результаті реакції утворюються бульбашки, що сприяють механічному очищенню лінзи. У цьому випадку об'єктив необхідно мити мильною рідиною, але тільки один раз на тиждень.

Другий метод більш зручний, але має один недолік. З моменту виходу газу під час реакції, пляшка зберігання виробляється витоком. Якщо вона прокочується, рідина витікає з неї. Тому подорожі з ним проблематично. Якщо ви приводите автомобіль, ви можете придумати коробку для нього, в якому він буде надійно закріплений. Але в поході або просто поїздка з валізом і рюкзаком буде складніше.

Якщо кукурудзяна ока чутлива (звичайно я побігла в це теж), очі набридли таких лінз на ніч. Правда, є чудотворний засіб "Корнерегель", призначений для відновлення карнизу, періодичного використання якого вирішує цю проблему.

У димовому освітленні і сутінці, у мене є гало ефект навколо яскравих або світлих предметів. Офтальмолог пояснює це тим, що виправлення форми рогівки впливає тільки невелика центральна зона очей. З відсутністю світла учня відкривають широку, а світло починає перетерти через область очей, що не піддається корекції. До цього ефекту на фоні всіх плюсів я вже звик.

Плюси OK-lens • також звичайні лінзи, видаліть всі мінуси окулярів
У день відчувається людина з нормальним баченням.
• Немає необхідності в воді протягом дня
• Цукор, пил, вода та інші фактори не викликають додаткових проблем
Порівняно з LASIK, ефект реверсивний. Ми припинили носіння лінз – все відновлено, в 3 дні

Необхідно пам'ятати, щоб взяти їх з вами, якщо ви йдете кудись з дому, включаючи всі їх аксесуари - контейнер для зберігання, очищення рідини, зволожуючі краплі
• Не витрачайте ніч, не раз
• Вам потрібно скористатися процедурою виведення на кілька тижнів
• Експедиції та походи також некомфортні
• не можна застосовувати при захворюваннях з підвищеною температурою
для гарного ефекту і з поганим баченням потрібно носити 8-9 годин - люди, які сплять протягом 5-7 годин, будуть складними
Ефект відновлення бачення не миттєвий і присутній тільки з більш-менш постійним використанням лінз
Якщо потерти око вночі уві сні, можна потерти її або пошкодити рогівки
Ви не можете спати з нечіткою в подушці, щоб щось пресує на очах

Вартість • лінзи: 14000 р/рік
• Обслуговування: 3000 Р/рік
Рідина для щоденного очищення: близько 6000 р / рік
• Щотижнева чистка рідини: 700 р/рік
• краплі: 2300 р/рік

Разом: 26000 р / г, або 2200 р / місяць.

Я використовую OK лінзи більш ніж рік, тобто я вже «внизу» старі і замовив нові. Після того, як я почав видалити і покласти на лінзи, не було проблем з їх використанням. Іноді я не носила їх на одну ніч, наприклад, після того, як я отримав холод і не зносила їх. Я знайшов, що при постійному використанні одна ніч може бути пропущена.

Меклон: Що відбувається в карнизі протягом декількох років, якщо ви варте його, як кожен день? ?
15-й місяць експерименту. Періодичні дослідження кожні 3 місяці показали відсутність проблем очей. По суті, зірочка припинила падіння (окуляри скинули трохи щороку). Зникають почервоніння очей і втома в кінці дня (робота на комп'ютері) Склянки зберігаються в часникі протягом багатьох місяців. Я пам'ятаю дуже смішне почуття перших днів без келихів, коли рух повітря відчувається з незахищеними очима, вперше після багатьох років провів за склом.

У порівнянні з келихами це абсолютний прорив. З звичайними об'єктивами, це ще зручніше. Для дому, який не зайде в кілька разів на рік, це чудовий варіант. Дуже можна відвідати, приймаючи з вами коробку з контейнером, рідиною і краплинами. Крім того, ніхто не заважає вам поєднувати лінзи з окулярами, якщо раптом потрібно піти на пару тижнів в тайзі. Хоча, після отримання використовується для лінз, я не хочу повернути окуляри.

Але я ще думаю, що про постійну лазерну корекцію. Має свої недоліки - ймовірність ускладнень і дуже висока ціна (і я хочу, звичайно, femtolasik). Але є переваги: після того, як не існує недоліків з контейнерами і рідинами, ніякої небезпеки втратити щось і забути, і можливість жити і подорожувати без мислення про додаткові пристрої.

Джерело: geektimes.ru/post/263834/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное