12 Curious Short Facts Про Tsarist Росія

Час руйнує пам'ять – далеко ми від передреволюціональної Російської імперії, тим важче для нас зрозуміти, що це було схоже. На сайті зібрано цікавий підбір фактів про царську Росію.1,1 км У царській Росії не було заборони на вільне перевезення зброї. До 1917 року можна купити зброю вільно в магазинах зброї.

2,2 км У Російській імперії кілограм не був виміром маси, ця функція була виконана породом, номінальна вага якого становить 16,38 кг.

3. У Революційна муфта зробила ще одне регулювання у традиціях Російської імперії – до неї Росія стала найменшою п'яною країною на європейському континенті. Росія вважається найбільшою радянською владою в Європі, другим тільки до Норвегії до початку XX століття.

4. У Російський імператор Микола II був пов'язаний з імператором Британської імперії Джорджом В, який був його коусином.

5. Умань Імператор Петро III (з народження Карла Пітера Ульріха Холштейн-Готторпа), зацарював на 1761 - 1762 рр. походженням був німецьким.

Великозернистий король Карл XII Швеції на його батьківському боці спочатку виріс як ймовірний спадкоємц до престолу Швеції. Є історична інформація, яка в 1751 році, коли він дізнався, що його дядько став шведським королем, майбутній імператор сказав: «Дякую мені до викривленої Росії, де я відчуваю себе державним ув’язненим!» Якщо я був лівим, то я буду законувати цивілізованих людей.

6. Жнівень Російська імперія увійшла до ХХ століття з найбільшою і найперспективною нафтою та нафтопереробною галуззю у світі: переробку всієї нафти вітчизняно досягла 94%.

7. Про нас У 1904 р. було 21 млн. коней в царській Росії (для порівняння, близько 75 млн. дол. США). Примітно, що 3 або більше коней мали 60% селянських господарств.

8. У Канал No 5 не придумав Коко Шанель. Автор знаменитого аромату був російський, емігровий парфумер ім. Верігіна, який працював з корінним Мусковітом Ернест Бейо в парфумерному відділенні «Чанель».

9. Навігація У 1913 р. дохід Росії від торгівлі маслом за кордоном був на одному рівні, що з золота.

10. Найбільша нерухомість в царській Русі була селянство.

Конфесіони в імпері Росія: Православний - 69,5%, мусульмани - 11,1%, католицькі католики - 9,1%, євреї - 4,2%.

11. імператор Микола II був першим главою держави, щоб оголосити ідею світового роззброєння. Його пропозиція була оголошена в Гаазі (1898 р.) і була призначена для керівників держави Європи.

12. Росія подала стільки хліба як США, Канада та Аргентина.

по 1001facts.info/interesnye-fakty-o-carskoj-rossii/#content