Cannes Lions 2007: початок, увага

The Cannes Lions 2007 не далеко. У світлі цієї події, AdMarket зустрівся з офіційним представником фестивалю в Росії, Володимиром Євстафєвим, який розповів нам про фестиваль, про себе і про присутність Росії в Каннах 2007 року.

Владимир Олександрович – офіційний представник Cannes Lions в Росії з 1994 року. Як це сталося?

Це сталося абсолютно випадково. Я був взятий на канони Володимиром Анатолієм Жечковим, головою Прем’єр-СВ. Тоді Прем'єр СВ був одним з найбільших агентств країни. Дуже багата порівняно з моїм максимі. Так він мене почув, як поганий родич як перекладач. А коли прибули там (Гримов потім працювали в прем'єрі СВ і приніс величезну кількість робіт), коли почалася «Юризм», коли телекомунікації «згортали» і виявилося, що не єдиний відео Грімова навіть включений в короткий список, я почав дратувати. А, це не я, хто почав роузати, але я голосував голосно і всюди на англійській мові думки, що Гримов висловив про те, що він був похилий, що це було найяскравіше «Jurism», що все було прийнято рішення заздалегідь. А в будь-якому випадку, я був занадто довго і так гучним, що, в кінці, ведучий фестивалю, Роджер Хатчуель, прийшов і сказав: "Чи ви йдете тут?", взяв мене практично на шиї і сказав: "Ком! Я ніколи не покажу його нікому, але я покажу вам зараз. З Росії вперше. Шукаємо себе. І взяв мене прямо на «хто свят» фестивалю, безпосередньо до кімнат, де вони «через». І продемонстрував він (відсутній не більше «знижковий» там було просто стояче обладнання), і розповів, і пояснив, включив щось про те, як все відбувається.

(Для того, як «Журизм» йде, див. нижче в підтопічній «Лікбек».

«Управління тільки домовленостями, щоб забезпечити роботу журі, і що вони «повільняться» – їх суверенне право. й

Юристия абсолютно об'єктивна. Члени журі не можуть бути ламкими. Так я йшов час. Хатчуель сказав мені: Ви розумієте, як тільки хтось виявить, Бог заподіяв, що я зробив це і підробив деякі відео непристойно, мій фестиваль згорнеться, люди не вірять мене, не прийдеться. Адміністрація доручає лише забезпечити роботу журі, і що натискають їх суверенним правом. Він тільки переконаний, що немає реклами, які вони називають «привидом», який не був замовлений реальним клієнтом, але був створений спеціально для фестивалю. Так, поки він продемонстрував мене все це, поки він сказав мені все, поки я звинуватив його все, і я його запитав, я здавалося б, бути йому добрим. Він є власником фестивалю. А представники фестивалю призначає себе. Він просто каже: "Якщо ви хочете, ви можете бути моїм представником". Крім того, панінг Hatchuel призначає представників з причини, але як правило призначає власників або основних функцій великих медіа холдингів. Таким чином, ця людина має великий доступ до медіа і може просувати фестиваль у своїй країні через ці ЗМІ. В цілому, йому було категоричне правило, перш ніж мені не призначати нікому від рекламного бізнесу. Я був одним і першим. І це не сталося знову.

Тоді він проданий фестиваль, і тепер є абсолютно різні господарі, але я був найстарішим з представників там, там не було одного. Але вони ще щасливі, що я роблю. Вони розуміють, наскільки важко захопити росіяни до цього фестивалю, коли зараз Порторож є дуже серйозним змаганням. Порторож є багато разів дешевше і більше цікавиться російськими гостями і учасниками. Таким чином, якщо в Каннах росіяни досить звичайні учасники, і ніхто не дивиться на них (як і на бразильців, американців, англійців – «навіть, я прийшов і великий»), ще в Порторожі наш відрізнявся.

«Почати цей рік, впроваджується нова категорія, Інтегровані Леви Кампанія, а також в майбутньому підготовлена категорія дизайну. й

Тепер фестиваль Cannes виріс на неймовірну вагу. Якщо раніше – скажемо, 10 років тому – ми сказали, що 1% всієї реклами, яка виконана в світі, привозиться на фестиваль, тепер – за 20 000 робіт, якщо ви подивитеся на всі номінації. І ми можемо сказати, що це майже 5% всього, що зроблено в світі. Це дуже тверде уявлення. Крім того, кількість представників значно зросла, а категорії тепер 9. У цьому році запроваджується нова категорія, Інтегровані кампанії Леви, а також введена категорія дизайну. Цього року Росія отримала два члени журі вперше в історії. Ми використовувались для того, щоб бути одним, а потім був період, коли ми не були надані. Коли у нас була за замовчуванням, і люди практично зупинилися надсилання робочих місць і йдуть там, вони пояснили мені, - Ну, ви знаєте, з Бразилії, наприклад, вони надсилають 5000 робочих місць, і ви не надішлемо 50. Я повинен дати журі, але ви можете чекати. Цього року ситуація дещо покращилася. Минулого року ми дали місце на журі в категорії Медіа. Світлана Шупе з Publicis працювала там рік тому, і вона працювала так само, що цього року ми також давали члена журі в Медіа, і ми запрошували Маша Колосова (Mediaedge), і вперше ми дали Sales Promotion. І з продажу Акція пройде Сергій Трофіменко (КГ «Пасат»).

Як завжди будуть молоді художники. Зараз цей конкурс молодих митців розширився, але з якоїсь причини немає серйозної відповіді в Росії. Зараз є молоді художники, які малюють плакат, і є молоді художники, які оформлюють банер для інтернет-реклами. Але щось з Інтернет-рекламою є ламким, і немає відповіді від людей. Ні. Хоча для мене це дивно, адже Артемій Лебедєв отримав призи в категорії Cyber Advertising. Цього року журі не вдалося вибрати роботи на конкурс молодих творців на тривалий час, адже вони вважали, що вони були безуспішними. В кінці були обрані переможців, і були Олексій Казаков (Instinct) і Денис Алексєєв (BBDO Moscow). Крім того, з Росії одна людина (студент) піде до Академії Роджера Хатчуеля (Інститут МІМ тепер підсумовує результати конкурсу).

Росія вперше подарувала в історії двох членів журі.

Ми не знаємо про найкращі кампанії світу. Ми все ще отримуємо деякі лунки. І ви можете прочитати підручники, переглядати Інтернет – все ще не отримаєте кількість знань, які ви отримуєте в Каннах. Cannes, перш за все, є дуже красивим містом і це пляж. А до речі, на пляжі тепер є футбольні чемпіонати світу — ми були першими, щоб приїхати з цим — ми зробили багато речей на фестивалі. Можливо, саме тому я все ще займаюся представником. Ми були першими, щоб стати національною стороною. А тепер фестиваль – це свято вечори: кожен вечір, і навіть іноді вдень, одна з делегацій проводить свою національну вечірку. І є дні, коли є 10 з них. Але ми були першими. Ми були першими, щоб грати на пляжі. І тепер вона стала частиною головної програми фестивалю. Забавно, що росіяни не хочуть бути там. Минулого року я мав отримати їх досить близько. Я не їздив нікому. Ані, чесні брати та сестри з Білорусі, України та навіть країн Балтії приєдналися до нас для організації команди з СНД. Але навіть це не працює. Ми не маємо достатньо людей, які там немає. Хоча до того, як Wernick пішов, коли така енергетична частина російських рекламодавців вирушила, ми назвали бразильцями або аргентинці на футбол, і це було дуже емоційним.

Якщо ми не освічені рекламодавці, наші оголошення все ще будуть як нудні, так і тьмяні. й

Я маю на увазі, це свято. Це вечірки, це пляж, це футбол і що ви хочете... і розкіш ресторанів. Але головне, що у вас є можливість інтенсивного спілкування: якщо, особливо, ви спілкуєтеся англійською мовою легко, то ви спілкуєтеся з ким-небудь – рекламодавці, як правило, дуже соковиті люди, і ви можете піти прямо на вулиці в Jacques Seguel, і він може говорити вам за години (якщо є цікава тема розмови). Але не тільки до нього – до Питка, до Хинсти, і до кого ви хочете – вони також ходять по набережній, до Палацу, п'яте каву в барі або щось. Ви сидите там і спостерігайте за краще. І ось ви під час цих дискусій, поглядів, під час дискусій (і вони немоволі виникають – адже ви постійно бачите щось, постійно спілкуєтеся з кимось, і поговорити про щось – це про фестиваль і говорити), ви отримуєте таку заряду знань. Зважаючи на те, що вже 40 семінарів одночасно проходять провідні компанії або люди в сфері реклами. І зараз половина семінарів більш пов'язана з творчістю і проводиться для співробітників рекламних агентств, а половина спрямована на рекламодавців. Дуже вигідно запрошувати рекламодавців, щоб їх виготовити – іноді рекламодавець може повністю подрібнити кращу ідею, тому якщо ми не освічені рекламодавці, то наша реклама все ще буде як фальшива, так і нудна, як це зараз.Чи будуть рекламодавці йти на фестиваль?

Багато людей користуються водінням. І, ви знаєте, є ті, хто досягається. Це Wim-Bill-Dann, Beeline... Є ті, хто дійсно бореться за якісну рекламу.

Але після того, як ви оцінюєте відео в Каннах, перед журі не вистачає, і виходить, що відео є невеликою окремою роботою (як короткою плівкою), а відповідність брифу не оцінюється. І кажуть, що є відео “фестиваль”, і є “для споживачів”.

Не вірно. Вже доведено, що серйозні дослідження були проведені на те, як креативна реклама продає краще або гірше такої «специфічної». І це було чітко показано (в цифрах, в глибоких дослідженнях, як маркетингу, так і соціологічних), що більш креативна реклама, краще вона продає. А в Каннах не просто фільм оцінюється, але також оцінюється новинка і яскравість ідеї. Це, є ідея так незвичайна, що вона непомітно ловить. Після того, щоб валиком розпочати продаж, необхідно спочатку правильно підхопити вас. І це те, що крута ідея. Для більш академічного, серйозного, поглибленого аналізу відповідно до брифінгу є спеціальні змагання - в інтегрованих кампаніях Леви, все починається з брифінгу. Учасник повинен надати бриф, який він отримав.

Що стосується присутності Росії на фестивалі, то можна сказати, що з точки зору кількості робіт ми почали знову переповнювати. У 2000-2001 рр. ми знаходилися неймовірна невдача. Послано 20 пап. А вже у 2006 році було рекорд - 63 робіт.

Що відбувається в 2007 році?

Ви знаєте, як ви використовували його, ви можете мати багато нагород, але якщо у вас була зірка героя, це завжди на вашому жакеті.?

Я ще не знаю. Не залежить від того, що росіяни хочуть показати в міжнародну спільноту. Ви знаєте, як ви використовували його, ви можете мати багато нагород, але якщо у вас була зірка героя, це завжди на вашому жакеті. Те ж саме на Канни Лев. Ви можете мати величезну кількість паличок Порторо Рог, але якщо у вас є льон Cannes, ви завжди можете сказати, що я колись в моєму житті отримав лев у Каннах. Це багато. Дуже класно, тому завжди варто намагатися. Звичайно, це важливіше йти. Якщо ви пішли, або ваш клієнт пішов з вами (особливо), то, звичайно, це дає вам величезний початок роботи – імпульс величезний. Ви не знаєте, як люди світло після перегляду всіх робіт, як вони хочуть приїхати додому і почати робити щось супер-клас. І після того, як всі гучні часи нашої реклами, всі вони відвідали Канни, і більше одного разу – той же Ярослав Чеважевський, Іван Чимбуров та багато інших. Всі зірки нашої рекламної творчості – їх успіх – це не випадково, адже отримати достатню кількість канонів – це дійсно виділяється серед свого роду.Я хотів би попросити вас ще одне питання: ви отримуєте будь-яку підтримку від держави, підтримуємо нашу країну рекламну галузь і сприяє поліпшенню нашого іміджу на Cannes Lions Festival?

«Для того, щоб бути насиченими каннами, дійсно виділяється від свого роду. й

На жаль, наша країна мало для підтримки нашої рекламної спільноти. Зараз це все зроблено приватними фірмами, приватними інвесторами і, на краще, громадська організація AKAR. Я маю на увазі, зламаний лід. Щодо того, як я знаю, цього року московський уряд планує величезний міжнародний рекламний форум у вересні, і підготовка вже розпочато для цього форуму, і, якщо я не помилився, то в цьому році глава рекламного відділу буде йти в Канни вперше, щоб побачити, як це відбувається. Не менше зацікавили, що добре. Вони розумні люди, звичайно, знають, як привести, але це також буде корисно знати, як це зробити в інших. Лікбезь, або про журі з першого рота

Тепер, коли конкурс виріс на неможливе число - понад 10 000 робіт надсилаються там (тільки телевізійні ролики), нам необхідно розділити весь журі на 3 частини. Роботи також діляться на 3 частини, і кожна частина журі перевіряє її третій (і відібрані випадковими вибірками). Кожен має екран, на якому це відео з звуком транслюється (звук або кредити англійською мовою є передумовою). І є інструмент, як телевізор. Перша лінія 1, 2, 3, друга лінія 4, 5, 6 і, відповідно, 7, 8, 9 точок. Ви переглядаєте відео і повинні натиснути одну з кнопок дуже швидко (надається близько 30 секунд) - скільки балів ви даєте. Але це виходить щось схоже – якщо ви натиснете одну з низових кнопок (7, 8, 9) – значить, що вже очевидно відео буде йти в хорошу кошик (нехай буде в короткому списку або ні – але вона буде позначена таким чином). Якщо натиснути 1, 2, 3 - то ви руйнуєте його - то з точки зору, ніхто не повинен його розглянути. Якщо ви не визначили його або тут, то натисніть 4, 5, 6. Ви повинні зробити все це дуже швидко. Далі починається наступний відео. У той же час ви можете мати книгу поруч з вами з усіма перерахованими відеороликами і т.д. – ніхто не приховує відео, з якої країна, звідки – навпіл випадків легко і легко зрозуміти, здогадувати – ким клієнт.

Я маю на увазі, що робота журі є реальною роботою - не пляж, ні Канни - у вас є чорна кімната, телевізор і кнопки.

Або який стиль (смажити, японські рекламні ролики або азіатські ролики ви завжди відрізняєтеся від латинської Америки і т.д.). Ви не маєте часу, тому що протягом 30 секунд ви повинні дивитися наступний. І так – до тих пір, поки ви подивитеся на все, кілька днів з ранку до ночі. У 7-му році Хатчуель пішов до журі, вибиваючи на двері, відкинувшись, від 9 років вже в палаці і почали працювати, через годину і половину - кава-брейк, після іншої години і половини - обід, потім знову через годину і половину - кава-брейк, а потім вони випустили. Пишіть всі дискусії, дискусії... І було на дні. Я маю на увазі, робота журі - це реальна робота - ні пляж для вас, ні Канни для вас - у вас є чорна кімната, телевізор і кнопки. Потім машина запускає всі номери і вибирає близько 100-200 роликів, які забили більшість точок - ці ролики стають фіналістами (автоматично, без обговорення). (Ця фігура дещо відрізняється від року до року – це зазвичай не обов’язково 150 – або може 120 або 180 – про цей асортимент групи роликів виділяється різко: вона має значно вищий бал, ніж всі інші.) І після цього, якщо відео вашої країни має певну дуже національно-кольорову специфіку (одне, що добре розуміється в країні, але абсолютно неприпустимо іноземцю), ви, в принципі, мають право на так званий жартувальник (і це іноді використовується). Це, коли журі в яскравому приміщенні збирається з цього списку, щоб визначити переможців, переможців, будь-який учасник журі надано право показати цей відео та пояснити всім колегам, які є національною специфікою, що це так хабари вдома, що не зрозуміло іншим людям. І якщо колеги згодні, що насправді є такою специфікою, і відео, отже, зовсім інший, добре виглядає, його також можна включити. Тобто кожен учасник журі крім цього шорт-листа, який просто арифметично складений, потенційно має право додати ще одне відео. Після цього починається опалювальна дискусія. А по четверу (нині починається журі неділя), вони готують цей короткий список (на середу ввечері він вже повинен бути оголошений). А в четвер-п'ятниця (до кінця п'ятниці ніч) вони борються над тим, хто стане Гран-прі, який буде золотом, хто – сріблом, бронзам і т.д., і тут все йде у вигляді особистого спілкування. Тобто всі члени журі сидять і обговорюють, які відео повинні бути присуджені – Гран-прі визначається тільки загальним, уніфікованим голосуванням.

[xml.tar.tar.bz2], yandex.ru/index.html

Категории

Смотрите также

Новое и интересное