Іван Захаріяс: Неважливо, що ви знімаєте, ви не можете втомитись або ви будете вмирати.

Чеський Іван Захаріяс 35. З цих, 13 років він стріляє рекламу, і майже всі ці роки він працював у лондонському виробництві Stink, співпрацював з Американським Smuggler і канадським шпигунським фільмами.

«Я почав робити оголошення випадково. Я насправді хотів бути документальним оператором, але деякі хлопці попросили мене думати про те, що я хотів зробити рекламні ролики. Я сказав: «Я хочу», бо я не знаю, що я отримав. І я працюю протягом 13 років. Від часу я працюю оператором на документах, але не директором. Тому що це займе багато часу, що я просто не можу знімати оголошення.

Я люблю розповідати історії, не просто знімаючи приглушені фотографії і склеюючи їх разом. Я люблю знімати довгі відео - ви можете звернути увагу на кожну деталь, і кожен раз ви робите щось нове, яке чудово.
У першому 7-му році він розстріляв 45 плям, а потім сповільнився, додаючи 20-25 роликів до цього числа. Захарія каже, що він не хоче стріляти багато, тому що він любить насолоджуватися його роботою.
«Ми робимо три або чотири ролики на рік. Це достатньо, щоб все сподобалося. Якщо я зробив 10 грандіозного року, це буде пекти. Я не можу уявити, як люди роблять це так багато, і все ще подобається. Це занадто багато. Хочу провести невеликий час між роботою.
Займає мені пару місяців тому, що я все робимо, в тому числі після виробництва. Я не розумію. Тому що найщасливіше в пості: звук і редагування. Саме там, де робиться ролик. й
Таке скромне число робіт на рік дозволяє Іван обирати сценарії, створюючи дійсно блискучу роботу: в минулому році два «Cannes Lions», 2006 – ще два, в 2005 – ще два.
«Я не можу зробити скрипт, який я не схожий на те, що я просто не хочу, щоб отримати рано вранці, щоб зробити це і піти на набір і поговорити з литим і екіпажем і фільмувати його». Я не можу уявити. й
Крім вибірковості, Zacharias має ще один секрет, щоб створити чудові відео:
«Ми ніколи не втомилися або втрачали. Неважливо, де або коли ви падалите, ви не можете втомитись або ви будете вмирати. Отже, ви просто повинні бути веселими, спробувати імпровізувати і змінити речі. В кінці все буде відмінно. й
Кожен рекламний директор, рано чи пізно, і найчастіше постійно запитує питання про «великий фільм». Захарія має гідну відповідь:
Я хотів зробити фільми, коли я був в кіношколі — це мрія — але не зараз. Я хочу, щоб зробити повнометражний фільм, якщо я був абсолютно впевнений, що я хотів розповісти їм. Тому що є занадто багато пустих, приступних фільмів прямо зараз.
Я не думаю, що я хочу зробити великий фільм, керований великою студією, тому що ви просто не маєте достатньої потужності, щоб працювати важко і самостійно. Коли ви робите це протягом двох або трьох років, ви просто хочете закінчити його. Я не поспішаю, ви знаєте. Я з радістю чекаю ще кілька років, поки я шукаю щось, що я хочу зробити. й

У 2005 році Іван Захар'яс приїхав до Росії: в Москві Смуоблер зняв відео для Смірнафта Червоної горілки Матришка. Нагадуємо про те, що хвилює багатьох російських рекламодавців, «Коли ми рушимо?»:

Зйомка в Росії стала реальною пригодою. У Празі, як Росія, але вони зовсім не схожі, тому ми пішли до Москви. Це був щось! Але це досить смішний. Команда змінила кожен день, ми повинні зібратися на 3-4 ранку, щоб вирішити, хто зробив це. Забуваючи, щоб принести обладнання для зйомок, і ми чекали чотири години. Тоді ми готові стріляти, але раптом виявилося, що в камері немає фільму. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

У цій колекції на сайті представлені кращі відео Івана Захарія.

3126773

номінальний #image759155