553
й Подбайте про те, що ви любите ♪
"Справжня криза людського ресурсу зараз": Кен Робінсон на вибір Сергій Кен Робінсон – фахівець з інновацій, креативності та людських ресурсів, консультанта з питань державної влади та провідних світових культурних заходів. Заслужений в 2003 році за свої послуги з розвитку освіти і мистецтва. У розмові в школі життя в Conway Hall, Лондон, найстаріший вільний думав суспільство в існування, Робінсон стверджує, що причина наших помилок не високі очікування, але занадто низькі очікування.
Веб-сайт Я пропоную вам читати перекладену статтю, яка пояснює, чому ви повинні зробити лише те, що ви любите.
- Кілька років тому, моя дружина Террі і я була на чудовому заході під назвою Ванкувер Миру. У Ванкувері взяли участь близько трьох тисяч людей, організованих Центром Далай Лама. Я мав бути помірною частиною відкриття. Учасники конференції дуже цікаві. На прикладі Метью Рікарт, французький біолог, який став Тибетським монахом. Його батько був філософом, і Метью сказав, що всі ці люди прийшли до свого дому весь час, коли він був дитиною – вони відвідали Самуїл Бекет і Альберта Камуса. Сметана французького інтелектуального суспільства вечеря з ними. Жан-Паул Сартре і Симон де Баувоір прийшов. Вони були в центрі французького інтелектуального дискурсу, і Метью запросили на стіл. Але щось не завадило йому, поки він побачив новину про Тибетські монахи, що надходять до Парижа. Метью помітив, що вони дивилися неймовірно щасливими. Так, якщо ви побачили пророки, що надходять з давніх часів. Їхній одяг, все на їх зовнішній вигляд, буквально випромінюють почуття щастя.
У Вашому місці не є комерційно успішним. Всі ці інтелігенції, які прийшли до них, передові розуми європейської традиції виглядали повністю застраховані невизначеністю і сумнівами. Вони проголосили багато принципів доброго життя, але Метью не здавалося б, дуже переконливо. Так він пішов до Тибету і приєднався до монастиря. На сьогоднішній день він провів 30 років і є серед тих, близьких до Далай Лама. Він зробив детальне дослідження медитації центральної нервової системи, а його спостереження насправді дуже цікаві з наукової точки зору. Метью Рікард офіційно визнаний щасливою людиною на Землі. Це, мабуть, важке навантаження з соціальної точки зору. Ви не можете здаватися в будь-якому місці. Щоразу ви йдете зовні, ви повинні посміхатися, вони кажуть, все так класно.
На цій конференції я мав би мати обговорення та представити учасників. Перша проблема, яку я зіткнувся, як ввести Dalai Lama. І тоді я зрозумів, насправді, не потрібно говорити про нього. Це практично побутова назва.
The Dalai Lama коментує багато чудових речей. Наприклад, хтось запитав йому питання: Для Вас використовується слово «санктність», що ви думаєте?» Він думав і думав за хвилину. І сказав він, і в наш погляд, всі нас, 2000 людей, ступені вперед, мислення, "Що буде щось неймовірне прямо зараз". Це Далай Лама. Вже давно занурився питання, що ми почули відчуття. А потім він сказав: "Я не знаю." Ми були приглушені. Що ви не знаєте? Ви Далай Лама. Ми не знаємо, що Ви повинні знати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. З точки зору того, що він сказав, що він розшифрував пізніше, був, що він не знає, бо він не думав про це до. Ви знаєте, що він замислювався про багато, але не так.
浜у 涓 蹇 Eckhart Tolle, 14 Далай Лама і Кен Робінсон на Бухарестському саміті миру.
І я думаю, що це просто чудовий -- це відповідь, "Я не знаю." У нашій культурі, не знаю, це бути вірним суспільством. Чи не це? Люди постійно призначають, щоб знати про купу речей, не знаючи її. Якщо ви не знаєте, що ви не маєте думки. Повідомляємо про те, що вони дають нам думку про кредит, як банк.
The Dalai Lama просто вірить, що народився є дивом, і великий питання є те, що ви будете робити з вашим життям зараз, що у вас є. Що таке? Або щось цікаве з нею? Що стосується вас, принаймні? Тепер, що я захопив мене дуже довго, що так багато людей витрачають все життя, що вони не дуже доглядають. Вони просто намагаються їх краще вижити робочий тиждень, вони намагаються призвести до завершення в очікуванні вихідних і не відчувають будь-якого задоволення від виконаної роботи, краще - лікуйте свою роботу з толерантністю, гірше - без неї.
Більшість людей не мають уявлення про те, що вони здатні, не знаю, що їх таланти дійсно є, які їх можливості є. Багато людей думають, що вони не мають таланту.
На мій погляд, є криза людських ресурсів. Я маю на увазі серйозні проблеми - більшість людей не знають, що вони здатні, не знаю, що свої таланти дійсно є, які їх можливості. Багато людей думають, що вони не мають таланту. Моє глибоке переконання, що ми всі народжуємо таланти та здібності. Якщо ви людина, це в крові. Я переконаний, що найважливіша відмінність людини і всіх інших є силою уяви.
Ви знаєте, якщо у вас є собака, інтелектуально вони не змінюють багато, робити це? Ви не дивитесь на собаки, щоб побачити, що нового. Що сталося? Що ти зараз? Це те ж саме. У нас є минуле. Люди завжди мають щось те, що нічого не стоїть. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І ми народжуються з тим, як ми народилися з артикуловою мовою і місткістю для думки. Відмінність полягає в тому, що деякі можливості і інші не мають. Вони часто знаходять, що вони не мають цих можливостей. Я також часто зустрічаю людей, які, безумовно, знайшли своє покликання. Вони люблять те, що вони роблять і їх життя підключені до неї. Вони знають, як це зробити.
Я написав у своїй книзі про чоловіка ім. Теренца Тао, і я говорив про нього, тому що він неймовірно талановитий в галузі, я не розумію на всіх: математика. Теренція є математикою, яка працює на UCLA в Лос-Анджелесі. Теренції навчилися читати у віці від трьох до перегляду вулиці Сесаме - тому він має трохи непарний акцент. На чотири, він може зробити два-цифрові розрахунки в своєму розумі, що я особисто не можу зробити до теперішнього часу. У віці восьми років він написав тест на рівні фінального іспиту в коледжі і отримав оцінку 90 відсотків за нього. У віці 14 років завоював докторанту в абстрактній математики. У 30 році отримав Премію поля, яка є еквівалентом Нобелівської премії у світі математики. В короткий час, все я хочу сказати, що Теренція розуміє математику. Він має природну схильність до її.
Одним з основних ознак, які ви перебуваєте в вашому місці, є те, що ваше почуття часу змінюється.
Я також включила жінку Євгена Лоуржа, яку я зустрів на площині. Я попросив її те, що вона зробила, і вона сказала: «Професійний басейн грати.» Читайте про неї – Єва Лоуренс, прізвища стейкінгу. вона з невеликого міста на північ від Стокгольма. Коли вона була дванадцять років, вона пішла з братом до цього міста з різними розвагами, і пішли в басейн. Коли вони вводять, вона заморожує на двері, не бджоли її очі. Я попросив її те, що вона пилила. Ава - сказав він: "Це була чарівна печера Алладин - щось фантастичне. Темний номер з колами зеленого світла і люди, що оточують над столиками. Як церква. І це звучання кульок, які вражають один одному! Вони яскраві кольори на зеленій тканині. Це було цікаво.
В результаті вона стала чемпіоном з місцевих змагань, а потім взяла участь в інших чемпіонатах. В рамках чемпіонату Європи і завоював їх. Після цього вона заснувала першу жіночу лігу Більярдів, яка зараз існує на міжнародному рівні. Проводить майстер-класи, написав книгу і регулярно з'являється на телебаченні. Вона любить все. І вона сказала мені, "Коли я їду в басейн стіл, я ще не можу сказати після того, чи був він протягом двадцять хвилин або три години". У цей момент я втратив своє почуття часу. І найцікавіше, я ненавидалю геометрію, коли я був у старшій школі. Але більярд геометрія в дії. Коли м'яч рухається на поверхні столу, ви побачите нові кути і форми. Я тепер користуюсь більярдом, щоб навчити дитину геометрії, дисципліну я не хотів би так багато себе. й
Так, одна з основних ознак, які ви перебуваєте в вашому місці, полягає в тому, що ваше почуття часу змінюється. Ви знаєте, що це подобається, коли ви не маєте душу, п'ять хвилин, як і час. Коли ви користуєтеся тим, що ви робите, час відчувається як п'ять хвилин. Одна майстерність, інша пристрасть. Не дуже добре, щоб бути на вашому місці. Я знаю багато людей, які є професіоналами, але вони не люблять, що вони роблять.
Я переконаний, що якщо ви перебуваєте в вашому місці, що ви хочете зробити, що ваша душа лежить, то це заняття ніколи не вичерпає вас і втомити вас, але навпаки, заповнюєте вас енергією, стимулює вас. Коли я говорю про людський ресурсний криз, мені здається, що це відбувається в основному тому, тому що багато людей відкинули здібності, які вони мають. Я знаю багато людей, які мали можливість висловити свої таланти, і тому вони розуміли свою мету в житті. Іноземці допомогли тим, хто бачив свій талант до нього.
У майже кожна історія, є хтось, хто допоміг і підтримав людину. Останній приклад я хочу дати хлопець названий Bart Conner. Коли Барт був шістьм, він виявив, що він міг прогулятися на руках, як він міг на ногах. Я не знаю, як він відкрив його, але це сталося. Він пізніше сказав, що користь цієї майстерності не була особливою, але він отримав популярність. Кожного разу бесіда відповіла під час вечірки, хто б сказав йому: «Барт, показати мені, що номер», і розмова негайно відновиться. Руководство було просто "Барт трюк" для батьків. Але Барт матері, коли він був 8, поставив його в місцевий центр гімнастики. Він сказав: Я ніколи не забуду відчуття, що я відчував, коли я вступив в тренажерний зал. Він був між гротом Санта Клауса і Діснейленд. Це було непристойне почуття. Я запитав його чому. Він сказав: "Чи були кульки, ярлики, троси, килими." Шукайте, що ви відчуваєте, коли ви йдете в тренажерний зал? Тексти пісень, а це означає: Я не думаю, що це все там.
Він почав там, і незабаром він буде витрачати щодня, тому що йому сподобалося. Америка. Він став найбільш успішним гімнастом в американській історії. Зараз живе в Нормані, Оклахома і одружений з Надія Comanechi. Чи пам'ятаєш її? Перші золоті медалісти в жіночій гімнастиці. Вони мають прекрасний син ім. Дилан, після Боба Дилан. Він і Надія мають власний центр гімнастики і є провідними гімнастиками в олімпійському русі.
Так, два слова про всю історію. Перш за все, матері Барта розповіли його як дитину, "Сучасниця, зупинка ходьби навколо". Ми знаємо, що ви можете зробити це, і тепер забуваємо його і робимо свою роботу. Але вона не була, вона спонукала його, і тому він мав таке неймовірне життя. Тим не менш, у нас є «друга». Незважаючи на те, що вона підтримала його, вона не знаю шлях, що він збирається взяти. Не пророкував. З життя не лінійне. Я впевнений, що мама Барт не думав, "OK, ось Барт, він шість, він може тримати руки, і в Румунії є ця дівчина, і тут мій альбом Боб Dylan". Все відбулося природно. І той факт, що ми створюємо наше життя, що ми створюємо, є найбільшою перевагою людського існування. Ми не повинні слідувати за один курс, ми можемо змінити його, не тільки створити, але і відтворити його. І, швидше за все, ми зробимо це ремоделювання, якщо ми знайдемо щось для себе, що дає нам задоволення і приносить нам радість. Оскільки єдине, що дійсно має енергію.
Я переконаний, що багато людей не в змозі відкрити свої таланти: система пріоритетує деякі таланти і маргіналізує більшість інших. Тексти пісень, а це означає: І ви дізнаєтесь, що якщо ви не знаєте щось, як ви погані на математики, вони думаю, що ви погані на все, і ви нічого не знаєте. Так ми повинні боротися з цією системою освіти. Так само з роботами. Звісно, ми повинні почати з себе.
Ключова фраза Ванкуверського саміту зауважила Далай Лама, що ви не можете боротися за мир у світі, якщо ви сердитися. Але найголовніше, я думаю, можна підвести до слова Карла Густава Юнг: «Я не те, що сталося мені, я те, що я вирішив стати». Джордж Келлі колись сказав: «Не треба бути жертвою власної біографії». І якщо Jung стверджує, що ми є те, що ми вибираємо, що він мав на увазі, що є багато варіантів перед нами, і ми повинні зробити все, щоб дізнатися їх всі і зробити їх правильно.
Переклад: Історії та практики
по теоріїandpractice.ru/posts/5441-seychas-proiskhodit-krizis-chelovecheskikh-resursov-ken-robinson-o-poiskakh-sebya-i-pravilnom-vybore