Великий аніматор

Хайяо Міязаки на життя і творчість Є багато, щоб дізнатися від нього. Останній фільм Оскарського японського аніматора Hayao Miyazaki “The вітер стає міцніше” – історія життя і любов дизайнера літака Jiro Horikoshi. Мійзаки створив цю стрічку з студією Ghibli і оголосив офіційний кінець своєї кар’єри.

Сьогодні ми пам'ятаємо найяскравіші виписки Гаяо Міязаки, художника, які розфарбували безліч чарівних світів.

• Ми повинні дивитися на світ з очима не вмішані від ненависті.й Повідомляйте погану в хорошому і добре в поганий. Не дайте свій вибір на одну сторону заздалегідь, але спробуйте зберегти баланс, який існує між ними.
  • Поставте на екран.Але необхідно показати наявність більш важливих речей. Ми зображуємо локацію, щоб показати радість визволення.
  • Я ніколи не зроблю фільми.«Ви повинні відмовитися. й
  • Весь світ Він складається з безлічі дрібних штук. І хаос.
  • Чи існує різниця між 18 і 60 років? Я здогаду в нашому серці, ми залишаємося однаковими.
  • Сучасне життя є порожнім, барановим і помилковим. Я з нетерпінням чекаю розробників, що йдуть банкрутом, Японія, що отримує бідність, і дикої трави, вирощуючи з землі.
р.

«Ветер-Різзинг» 2014.

• Ці дні, коли зло знаходиться на екрані.й Потім він обов'язково буде знищений. На мій погляд, це тенденція розпаду. Принцип, що конкретна людина буде покарана на всі злочини, які не поширюються на наше життя і політику.
  • Наше життя - хімчистка світла в темряві.й
  • Я думаю, що Дісней дала на анімації малювання тільки тому, щой Що вона зробила занадто багато невагомих мультфільмів.й Вона стала консервативною в її роботі. І це погано. На мій погляд, 2D і 3D анімація можна отримати разом.
  • Якщо ручна анімаційна анімація - це дайвінг-крафт, то нічого не можна зробити.й Цивілізація повинна рухатися далі. Де всі художники, які створили фрески? Де зараз знаходяться пейзажі? Наш світ змінюється. Я був дуже щасливий, щоб зробити свою роботу за сорок років. Це дуже рідко в нашій епоху.
  • Насправді, я думаю, що комп'ютерна анімація має потенціал.Щоб відповідати або навіть перевершити те, що ви можете зробити своїми руками. Але я занадто старий, щоб сидіти на комп'ютері.

"Мій Сусід Тоторо", 1988.

• Коли я думаю про те, як комп'ютери повністю замінили деякі аспекти нашого життя, я відчуваю себе сумним.й Коли ми робили анімацію вогню, деякі з моїх співробітників довели, що вони ніколи не бачили вогненного опіку. Я сказав їм, "Го і див." Раніше японські халати використовують дрова, але зараз просто натисніть кнопку. Як стати аніматором без досвіду?
  • У минулому не було простих людей, які вирішили прийняти інше життя.Не навіть людина. Але зараз суспільство змінилося, і воно побудоване на різних засадах. Як виростили наші можливості, ми стаємо все більш рогатом і втратили істинне значення фрази «Я не маю вибору». Дуже сутність нашої цивілізації є прагненням отримати багату незалежно від того, приймаючи життя інших істот.
  • Я хотів би створити картину, яка пояснить наші діти, як добре це буде живим.
  • Я дуже песимістична людина.й Але коли, наприклад, один з моїх співробітників має дитину, бажаю йому краще майбутнє. Я не збираюся сказати моїй дитині, "Ви знаєте, що ви не повинні потрапити в цей світ." Але я розумію, що світ йде в неправильному напрямку. І з тими конфліктуючими думками в моїй голові, я думаю про те, що треба робити фільми.
  • Робимо це своїми руками.Навіть коли ви використовуєте комп'ютер.

"Гон з привидами", 2001.

• Як я працюю? Я думаю. Розуміння. Я думаю знову. Якщо ви знайдете більш ефективний спосіб, дайте мені знати.
  • Ми живемо в епоху, де простіше купити права на фільм, ніж створити його з нуля.
  • Ми не можемо вибрати час і місце нашого народження. Ми вибираємо один шлях в житті і втратимо можливість дізнатися, де не підраховують інші шляхи. І я думаю, що фантазія світу мультфільмів так тісно вирівняла з нашими надіїми і прагненнями. Вони ілюструють світ втрачених можливостей.
  • Яка роль має свою роботу в сучасному популярному культурі? Я маю маленьку ідею її. Це єдиний прогноз погоди.
  • Я ніколи не читаю відгуки від критики. Не дуже цікаво мені. Переглядайте реагацію аудиторії.
  • Я люблю те, що Pixar Illustrators do.й Студія Ghibli не конкурує з ними, наші відносини дружні.
  • Багато моїх фільмів мають сильні символи.Брав, самодостатні дівчата, які борються за те, що вони вірять з усім серцем. Вони потребують другу або помічника, але не спасителя. Я вірю, що кожна жінка може бути героя як чоловіка.
р.

"Служба змивання", 1989.

• Я створив героїні за допомогою перегляду жіночого персоналу на Ghibli Studios.й Багато з них навіть не розуміють, що в певній мірі подається прототип для персонажів у своїх фільмах.
  • У 1999 році я сказав, що я збираюся пережити.й Але життя не так просто. Я знав, що я хочу зробити принаймні один фільм спеціально для дочок моїх друзів і для всіх підлітків. І я відповіла "Гон з привидами".
  • Я прийшов до умов, що я можу бути корисним у моєму ремесла.й Але був час, коли я відчув, що я мав справу з громадськими питаннями. Коли я був молодий, я надійшов до суспільного руху. Коли я побачила постер Мао Зедун, я знайшов його знезараження обличчя. І сказали: "Що ти?" Це людина з великим серцем. Я думав, "Чому, напевно, просто поганий малюнок." Я був так неправильним. І це не тільки час. Я дізнався про свої помилки.
  • Я аніматор.й Я відчую себе, як привітний анімаційний магазин, не великий бос. Це філософія моєї роботи.
  • У поніо рибу на Кліффі я говорив про забруднення.Але це не має сенсу сказати про це. Краще не сидіти і скаржитися, але щоб отримати і почати прибирання сміття. Що я роблю щоденно вранці в моєму будинку по річці. Я насолоджуюся витрачати час на задоволення.
523084

Пішохідний замок Хаул, 2004.

• Моя улюблена частина Ponyo Fish - фінальні кредити.й Ви не знайдете ніяких описів роботи в них. Тільки в алфавітному порядку є імена всіх, хто мав руку в фільмі. Як великі інвестори, так і найменші працівники були представлені однаково. Ви навіть можете знайти імена трьох променевих котів, які живуть біля студії.
  • У літаку дуже красиві літаки.й Одного разу я майже купив одну з класичних літаків Zero з Америки, тому що я хотів би бачити її прольоти над високовольтними дротами на Ghibli Studios. Але моя дружина консультувала мене, щоб зупинитися, щоб не сталося.
  • Однією з основних тем моєї роботи є ностальгія.й Це один з найпоширеніших почуттів. Це один з речей, що робить людину людиною. Коли я шукав Ностальгію Андрію Тарковського, я зрозумів, як це універсально.
  • Я вірю, що діти душі успадкували історичну пам'ять попередніх поколінь.й Як ви зрости і дізнаєтеся про світ, ця пам'ять залишається меншою і меншою. Тексти пісень, а це означає: І якщо я можу зробити фільм, який прокидається її вгору, я помирає щасливою людиною.

www.kinopoisk.ru/article/2354061/